Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
2 minuty temu, buster12 napisał(a):

Karbonowy dyfer - dyfuzor 

aaaa.... ok

bo tak zazwyczaj "dyfer" to rozumiałem jako "dyferencjał"; teraz mam jaśniej

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Słyszałem go. W wersjach US daje fajny efekt, bo nie mają tam OPF. W wersjach europejskich jest tak słaby, że odpuściłem, a byłem bardzo blisko zamówienia

Wydaje mi się, że są dwie drogi do poprawy brzmienia M60i

1) kupić kontroler klap (np. Dahlera) i ustawić je na permanentnie otwarte

2) zamontować elektryczny głośniczek pod podwoziem (Panther) i puszczać sobie wydech z tego... 🫢

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
3 minuty temu, Marchall napisał(a):

Szpilki nie, ale moze skusze sie na karbonowy korek do wlewu paliwa😂😂

A powiem Ci, że to właściwa koncepcja... Ja na przykład dodałem w M3 co najmniej 50HP wrzucając czerwone aluminiowe korki wszelkich płynów (Goldenwrench)... do setki mam co najmniej 0.2s mniej 🤣

IMG_9787.jpeg

• Lubię to 1
  • Haha 1

Opublikowano

Wlasnie odsluchiwalem na stronce dahlera. Ten dahler w m60i dupy nie urywa niestety. Jak odpalilem z ciekawosci dahlera w m50i to jest piekne brzmienie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak, nie urywa. A w zasadzie to ręce opadają, jak uświadomisz sobie, jak mało dostajesz za niemal 25 klocków (takie wyceny dostawałem za wydech Dahlera z montażem; a za Supersprinta 30k)

Opublikowano
1 minutę temu, maciek_w napisał(a):

Tak, nie urywa. A w zasadzie to ręce opadają, jak uświadomisz sobie, jak mało dostajesz za niemal 25 klocków (takie wyceny dostawałem za wydech Dahlera z montażem; a za Supersprinta 30k)

W zasadzie to za te 25k dostajesz jedynie lepszy wyglad wizualny wydechu

Opublikowano
11 godzin temu, maciek_w napisał(a):

A powiem Ci, że to właściwa koncepcja... Ja na przykład dodałem w M3 co najmniej 50HP wrzucając czerwone aluminiowe korki wszelkich płynów (Goldenwrench)... do setki mam co najmniej 0.2s mniej 🤣

IMG_9787.jpeg

czy ty musisz drażnić człowieka ... sio na grupe m3 .. 😄

CHoruje na m3 .. ale zdrowie mi nie pozwala ... a raczej moj powypadkowy kregoslup 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na grupie M3 wiatr kurz przewiewa z kąta w kąt...

• Haha 2

Opublikowano
59 minut temu, Big_daddy napisał(a):

CHoruje na m3 .. ale zdrowie mi nie pozwala ... a raczej moj powypadkowy kregoslup 

+1

Niestety ani X5 ani X6 nie zalatwiaja tematu, a M3 rowniez nie moge jezdzic.

Opublikowano
2 minuty temu, maciek_w napisał(a):

Na grupie M3 wiatr kurz przewiewa z kąta w kąt...

bo tam ludzie korzystaja z samochodu i nim jeżdzą.. a nie przejmuja się pierdołami .. jak mi użyszkodnicy x5  😄 😄

• Haha 2
Opublikowano
12 godzin temu, maciek_w napisał(a):

IMG_9787.jpeg

Nie no, teraz żabka ma kopa (jak mawiał znajomy, gdy wiele lat temu w Megane coupe wstawil halogeny).

Pewnie jak gdzieś podjeżdżasz, to od razu otwierasz maskę, żeby gawiedź mogła popodziwiać. Lub w ogóle z otwartą jeździsz :).

ps. ładnie wyglądają, mała rzecz a cieszy.

• Dziękuję 1
Opublikowano
Godzinę temu, Big_daddy napisał(a):

Olej, raz się żyje. Owijaj się filcem i/lub gąbkami (pomaluj tylko w kolory M), żeby nie było czuć, ewentualnie prochy do tego przeciwbólowe i heja.

• Lubię to 1
  • Haha 1
Opublikowano

Dojechałem dziś na narty w alpy. Trasa warszawa-hintertux srednie spalanie wyszlo 11,1. Silnik m60. Wyjazd z rodziną bez boxa. Trasa przez Czechy. W Polsce +20-30 do regulaminowej predkosci, za granicą +10. Bez szaleństw, ale jazda też nie o kropelce. Kilka zrywów jak jakiś narwaniec siadł mi na zderzaku. Wynik moim zdaniem całkiem spoko biorąc pod uwagę moc v8. Było nawet 10,9 l ale ostanie kilometry pod górę podniosło lekko spalanie. Sorry za lekki off top bo to 30d vs 40i ale troche tu o spalaniu bylo wiec moze sie komus przyda

• Lubię to 4
Opublikowano

Przy spokojnej jezdzie roznice diesel/benzyna bede male. Natomiast sprobuj wykorzystac konie z benzyny, to sie zacznie. Wiem co mowie, bo z ciekawosci wzialem na jeden dzien na testy X6 M60i. Spalanie 14-15 L to bylo minimum. Bardziej 15-16 L. W tym troche zabawy, ale po to tez to auto jest.

Opublikowano
20 godzin temu, maciek_w napisał(a):

IMG_9787.jpeg

Mmmmm ja tu widzę przynajmniej + 100HP 😊 korki wygladaja 👌

• Dziękuję 1
Opublikowano
2 godziny temu, Semtex93 napisał(a):

Przy spokojnej jezdzie roznice diesel/benzyna bede male. Natomiast sprobuj wykorzystac konie z benzyny, to sie zacznie. Wiem co mowie, bo z ciekawosci wzialem na jeden dzien na testy X6 M60i. Spalanie 14-15 L to bylo minimum. Bardziej 15-16 L. W tym troche zabawy, ale po to tez to auto jest.

Wiem co mowisz, jak zaczne zabawe to wir w baku straszny. Mysle nawet ze spokojnie wieksze spalanie niz to co piszesz. Natomiast nie jezdzisz tak caly czas. Jak wioze rodzine na wakacje to jade raczej spokojnie. Wiec majac v8 pod maska da sie trzymac to spalanie na wodzy. Jedziesz do chorwacji, włochy i zasieg znośny jak na to co jest pod maską. Da sie jadac normalnie, podkreslam normalnie, nie zamulając miec to 11l/100.

• Lubię to 2
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Potwierdzam, da się mieć niewiarygodnie niskie spalanie w M60i

Opublikowano
14 godzin temu, maciek_w napisał(a):

Potwierdzam, da się mieć niewiarygodnie niskie spalanie w M60i

największy zasięg jaki mi pokazywał po zatankowaniu to było coś w okolicy ~750km

• Lubię to 1
Opublikowano
15 minut temu, ubejane napisał(a):

największy zasięg jaki mi pokazywał po zatankowaniu to było coś w okolicy ~750km

Mi udało się 800😀. Ale tylko raz

Opublikowano

40i z mojego punktu widzenia jest praktycznie idealny. Praktycznie ponieważ brakuje trochę momentu. V8 niweluje tą niedogodność.

Poza tym nie wiem jak BMW zrobiło te nowe silniki w LCI, że palą mniej niż konkurencja. V8 w x5 ma praktycznie identyczne spalanie z GLE 53 3l r6

• Lubię to 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 4.07.2025 o 17:40, Marchall napisał(a):

Dojechałem dziś na narty w alpy.

Umm 🧐

narty w lipcu? 🫠

jak ostatnio próbowałem w marcu, to już było po śniegu 

Opublikowano
28 minut temu, maciek_w napisał(a):

Umm 🧐

narty w lipcu? 🫠

Na Hintertux sie da😀. Chcialem sprawdzic jak to jest w lipcu, ale nie polecam

Opublikowano

30 minut temu, maciek_w napisał(a):

Umm 🧐

narty w lipcu? 🫠

Na Hintertux sie da😀. Chcialem sprawdzic jak to jest w lipcu, ale nie polecam