Skocz do zawartości

[F30] Kodowanie przez Bimmercode

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś z okolic śląska byłby w stanie pomóc i użyczyć kabelka + aplikacji bimmercode? Chciałbym sobie zakodować żarówki LED, a szkoda mi do tego celu specjalnie kupować kabla i aplikacji 🙂

Chodzi o F30 z 2013r

Edytowane przez Henzir

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Wyświetleń 323,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Jesli chcesz przyjedz do Wrocka to ci zakoduje

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, 

w sekcji expert skrzyni biegow jest opcja STOP/GO wiecie co oznacza? Czy to jest ta sama funkcja co w xhp, ze skrzynia pozostaje na 2 biegu kiedy wykryje korek uliczny? 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Obecnie zamykając samochód pilotem automatycznie składają się lusterka boczne.

Czy Bimmercode mogę je przeprogramować tak aby się składały dopiero po przytrzymaniu przycisku zamknięcia?

Opublikowano

Prośba dotycząca opcji  w ustawieniach xdrive, a dokładnie manualnym przełączaniu biegów.

Gdzieś kiedyś zaznaczałem, że jak sam nie przełączę biegów to ma i tak to zrobić i totalnie nie pamiętam gdzie to było?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy apka bimmercode może uaktywnić carplaya czy tylko fullscreena do niego?  Mam NBTevo_Y

Opublikowano

Nie aktywujesz Carplaya bimmercodem. 

Opublikowano

ok, a jest może gdzieś tutorial jak aktywować dla NBTevo_y? I jak sprawdzić czy mam antenę wifi w aucie?

Opublikowano
1 minutę temu, fatista napisał(a):

a jest może gdzieś tutorial jak aktywować dla NBTevo_y?

Nie wiem, do tego trzeba patchować jednostkę, to nie jest zwykłe kodowanie.

2 minuty temu, fatista napisał(a):

I jak sprawdzić czy mam antenę wifi w aucie?

Najszybciej wyjąć jednostkę i sprawdzic czy jest wpięta. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Katowice i okolice kto zaktualizuje mapy?

Opublikowano

Cześć,

Zwracam się do Was z prośbą o pomoc dotyczącą kodowania. Czy ktoś mógłby udostępnić wartości domyśle fabryczne kodowania w module FEM z katalogów 3061 oraz 3062 dla wersji z lampami halogenowymi przedlift F31. Odkąd kupiłem auto próbuje uporządkować bałagan w kodowaniu po poprzednim właścicielu. Cały czas mam błąd w FEM 8041C3, natomiast po zapaleniu świateł mijania przestają działać kierunki w lusterku, nie zaświecają się światła przeciwmgłowe przednie, a po zgaszeniu nie zapalają się dzienne nieważne czy w trybie auto czy manualnie.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Kodujesz do fabryki i szukasz problemow gdzie indziej, zaleznie od tego co fem zglasza. 

Opublikowano
10 minut temu, kkx5 napisał(a):

Kodujesz do fabryki i szukasz problemow gdzie indziej, zaleznie od tego co fem zglasza. 

No właśnie chciałbym się dowiedzieć jakie są fabryczne ustawiania dla poszczególnych świateł, niestety nie mam kopii zapasowej. Błąd wskazuje na konflikt w mapowaniu świateł.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Nie musisz miec. Kodujesz do ustawien fabrycznych. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć, jak można najprościej wykodować start/stop silnika? Albo wyłączyć w ogóle albo żeby pamiętał ostatni stan przełącznika?

Opublikowano

Aplikacja na telefon bimmercode 😉

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Cześć, gdzie zakoduje na Śląsku lub w okolicy w dobrej cenie CarPlay do M4 F82?

Chciałbym szeroką wersję (wymaga nowego softu bo mam wersje M) plus zamontować antenę, jeśli jest potrzebna.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

czy ktoś wie jak zakodować bimmercode nowy(używany ale inne numery) panel klimatyzacji w bmw e60 2004 530d automat?

Opublikowano

Nie zrobisz tego bimmercode. Tylko NCS expert. 

Opublikowano
W dniu 24.11.2019 o 18:10, Michu_u napisał(a):

Tutaj zrobiłem PDF'a dla siebie. Ale jeżeli komuś to pomoże to wrzuciłem na dysk.

https://gofile.io/?c=GHTAVs

Posiada ktoś świeżego linka do tego pliku? 

Sprzedam:
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witajcie

Mam F10 z USA. Przekodowałem sobie radio - częstotliwości. Mile na km mogłem zmienić w menu bez kodowania. Autor w swoim pierwszym poście napisał, że zmienił region. O co dokładnie chodzi z kodowaniem regionu? Jak kodowałem coś w jednym z modułów (chyba kombi) to domyślnie wróciły mile i musiałem znowu w menu samochodu zmienić na km. Czy można zakodować domyślnie region Europa i wtedy domyślnie są km? Czy to o to chodzi czy ten region jest potrzebny do czegoś innego np. nawigacji?

Mam tez drugie pytanie. Mam doświetlanie zakrętów w postaci włączania świateł drogowych. Chciałbym to wykodować ale to jest w trybie expert. Czy mógłby ktoś pomóc to wyłączyć tak, żeby za dużo nie namieszać?

Z góry dziękuję.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Witam

Czy pamiętacie jak przekodować w F31 2014 w Navi NBT Telefon, aby po wejściu wyświetlała się lista połączeń wybranych lub odebranych? Standardowo wyświetla się "książka telefoniczna".

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

BMW F30 2013 316i

Opublikowano
  • Członkowie klubu

A można tak? Ja chyba też kiedyś o to pytałem.

Ja to obszedłem ustawiając listę ostatnio wybieranych jako skrót pod przycisk numeryczny.

330i coupe          335d xDrive
276218_2.png     1089970_2.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 10.12.2024 o 13:45, PiotrLublinBMW napisał(a):

Panowie, 

w sekcji expert skrzyni biegow jest opcja STOP/GO wiecie co oznacza? Czy to jest ta sama funkcja co w xhp, ze skrzynia pozostaje na 2 biegu kiedy wykryje korek uliczny? 

Też mnie ciekawi co to za funkcja. Do tego nie rozgryzlem za co odpowiada Pochen i COS. Może ktoś coś podpowie?🙂