Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

M550i większość trasa (autostrada powyżej 180, S-ki podobnie), ruch podmiejski, miasto tylko 10-15%, dużo włączania trybu sport, spalanie średnie z ostatnich 6 tys 12.8 l, z ostatnich 600 km 12.2 l.

Jeżdżąc spokojnie śmiało można zejść do 11 l, jak udział miasta wzrasta powyżej 20-30% to 13-13.5 l.

Opublikowano
Wilk spalanie masz wspaniałe. Znajomy ma x6m 50d i narzeka ze mu 14 pali.

Pewnie masa auta ma tu wiele do powiedzenia i opory powietrza. Ogólnie jak na 400 radosnych rumakow pod nogą to spalanie jest faktycznie symboliczne co dodatkowo cieszy na stacji benzynowej.

Opublikowano
Ktoś pytał o spalanie 530i xdrive przy 180 km/h.

Przejechane około 20 km z tempomatem ustawionym na 180km/h spalanie między 13,2 a 13,7. Jazda z pedałem w podłodze do 248 km/h (szybciej już nie pojechał) zwalnianie przy wyprzedzaniu przez inne pojazdy przejazd 41 km w 13 minut, średnia prędkość 187,4 spalanie 18 litrów na 100 km. Więcej,spalić już się chyba nie da. Moim zdaniem nie jest złe.

M550i przy 180kmh ok 11 litrów. Dzisiejsze spalanie z trasy 400km, trochę autostrady (160-200kmh) + zwykle drogi i wyprzedzanie - 9,7l

Opublikowano

Dzisiaj autostrada równo 200 na tempomacie przez jakieś 80 km, później trochę wygłupów i ścigania się z Lexusem IsF (prędkości powyżej 200), spalanie 14,4.

Dodam ze auto w pełni obiciazone (4 osoby i pełny bagażnik).

Przy 180 tak jak pisze Artic 11-12 l

Opublikowano

Powiem szczerze, ze jestem pozytywnie zaskoczony spalaniem takiego silnika. Szkoda tylko, ze bak taki mały. Średnio przejeżdżam na nim 500-600 km. Byłoby super gdyby było przynajmniej te 80-85 l.

Co do sparingu to wydaje mi się, ze było bardzo wyrównane przy tych prędkościach (lekko mu odchodzilem) a gdyby nie pełne obciążenie to podejrzewam, ze BMW byłoby jeszcze lepsze :wink:

Opublikowano
Szkoda tylko, ze bak taki mały. Średnio przejeżdżam na nim 500-600 km. Byłoby super gdyby było przynajmniej te 80-85 l.

I tak jest jeszcze ok, bo już niestety jak zbiornik ma powyżej 60 l to jest naprawdę dobry wynik

Opublikowano
Dzisiejsza trasa nad morze. 36km, średnia prędkość 66.1km/h, 6.6l, 34min jazdy na pustej krętej drodze. W drugą stronę 30km, średnia prędkość 73.7km/h, 6.7l, 25min jazdy i dwa razy wyprzedzanie wolniejszego. Jakby co to mam fotki :wink:
Opublikowano

Mój egzemplarz jest zepsuty :shock: :D jechałem spokojnie jak na moje możliwości :D średnio z kompa mam 7.8-8l

Ale dziś stwierdziłem pojadę ECO :P trasa Ostrołęka-Katowice max 140 tempomat, może 2-3 korki i u jednej ręki licząc przyspieszenia do max 160 fakt silny wiatr

f7b40a8d21f8.jpg

Opublikowano
U mjie najlepszy wynik to było 5.8l na 28km podczas silnego deszczu jadąc 70km/h w trybie comfort.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mój egzemplarz jest zepsuty :shock: :D jechałem spokojnie jak na moje możliwości :D średnio z kompa mam 7.8-8l

Ale dziś stwierdziłem pojadę ECO :P trasa Ostrołęka-Katowice max 140 tempomat, może 2-3 korki i u jednej ręki licząc przyspieszenia do max 160 fakt silny wiatr

f7b40a8d21f8.jpg

Pocieszę Cię :) nie jest popsuty Twój egzemplarz - mam taką samą średnią na kompie z kilku tyś km.

Tak palą 25d :)

U mnie przy delikatnej ale normalnej jeździe też wychodzi koło 6,0-6,2 przy mega eco do 5 jestem w stanie zejść ale to już męczące.

Plusem jest to, że nawet jak będziesz deptał cały czas to 9 litrów nieznacznie przekroczysz co jest maxem. W benzynie 30i jednak może zrobić się wirek i 12-13 może wyjść.

Opublikowano
Ja dziś z kolei osiągnąłem 13.7l na 22km. Korki bardzo duże. 1h 7min i średnia 21km/h około.
Opublikowano
A jaki silnik?

Tak jak ktoś wspomniał 525d, i jestem mega zaskoczony wynikami innych użytkowników 525d gdzie schodzą poniżej 6l :)

A najbardziej jestem zszokowany wynikami spalania 530i jutro będę wymieniał w swojej olej w ASO to zapytam czy kiedyś dadzą mi na tydzień 530i i zobaczę jakie spalanie będzie przy moim stylu jazdy. Ogólnie i tak jestem zaskoczony, że przy mojej nodze moja 525d pali 8 max

Opublikowano

Proszę dla niedowiarków:

20181021-125833.jpg

20181021-112951.jpg

6.6l to żaden wyczyn na drodze prawie bez ruchu w niedzielę. Ja, żona i syn. Comfort i D.

Opublikowano

Dla porównania wyników, mało miarodajne ale... auto z ASO dostałem na czas wymiany oleju f30 330i salonowe, wiadomo każdy wsiada i ogień, pełny bak i do przejechania 500km, a to wynik od nowości. Wcześniej dostałem od ASO g30 530e i tu pełen podziwu, było spalanie 6.1l ale wiadomo w mieście dużo na elektryku się jeździ

d2ab05923e5e.jpg

Opublikowano
Ale jednak bez zdjęć przyznasz chyba, że myślałeś że ja tu ściemniam delilatnie mówiąc? :wink: