Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie szybkie pytanie (szukałem ale nie mogłem znaleźć a nie chce kasy wyrzucić w błoto) - jaki adapter Elm327 do btoola, pacjent BMW e90 2007 pre lci 320d 150km M47N2
Opublikowano
Pytanie , czemu w silniku m47 nie działa funkcja serwisowa pompy paliwa po wymianie filtra paliwa . , w n47 da się to włączyć I działa a w m47 pisze oka nie działa
Opublikowano
Nie da się. Były próby zrobienia takiej funkcji ale bezskuteczne.

A jeszcze pytanie . Przesiadłem się na f30 i aplikacja strasznie muli w tym aucie w e90 chodziła dobrze a tutaj straszne lagi są. Jedynie live data chodzi płynnie. I nie wiem czy to przez adapter bluetooth czy coś z aplikacja? Adapter mam vgate 2

Opublikowano
dlaczego po wypaleniu dpf-a z 18g. do około 2g. nie zawsze zmienia mi sie stan kilometrów od ostatniego wypalenia? powinno zejść do zera i od nowa nabijac a tak mam cały czas 545km czy to oznacza że sie nie wypaliło ?
Opublikowano
Ponawiam moje pytanie. Co oznacza regeneracja zablokowana? (Zablokowana przez co? Jak odblokować? Kiedy to się pojawią? Jaki musi zajść scenariusz itp?)
Piszesz wcześniej że zjechałeś z autostrady i włączyło się wypalanie mogłeś wjechać w miasto w jakiś większy ruch i warunków nie było na wypalanie...

Z mojej obserwacji 5 miesięcznej zauważyłem, że lepiej nie wymuszać samemu wypalania pojawia się więcej popiołu. Lepiej niech samoczynnie szuka dobrej okazji na wypalanie mamy to pod kontrolą i popiołu przybywa bardzo mało. u mnie wypalanie sadzy odbywa się przy 25.6g 44% lub jak nie wypale i przerwę to przy 32g-35.5g 56%

Stosuje od 2 miesięcy preparat Dodatek do Ochrony Filtra DPF Liqui Moly 250ml co 2.000km i co zauważyłem po 6 Butelkach 250ml że "dystans od regeneracji'' się zwiększa w km przed preparatem wypalał się co 200km-250km, a po liqui moly co 550km czyli wydłuża dystans od regeneracji, ale popiół przybywa minimalanie tak jak wcześniej. Największą różnice widac po pomiarze ciśnienia wstecznego spadło o 50% :8)

• Moderatorzy
Opublikowano

Ja zawsze miałem taki fart ze wypalanie zaczynało się jak zbliżałem się do domu albo do pracy.

Co z tego, że po wymuszeniu wypalania pojawia się więcej popiołu. Przecież nagle nikt to tam szufelką nie dosypie... To tylko wartość wyliczona.

spacer.png

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich.

Od tygodnia mam nowy telefon i jest nim iphone. Wiadomo ze tam inny system i apka poszła w ciort.

Kiedy będzie wersja na iphone.

Czekam ja i pewnie spora grupa innych użytkowników iphone.

Opublikowano

BimmerLink jest na iOS. Nie ma tylko funkcji serwisowych ani dostępu do skrzyni biegów.

Od czego mogą być te błędy C? Ogólnie z autem nic się nie dzieje, da się je usunąć i pojawiają się po kilku tygodniach ponownie. W internecie ciężko coś znaleźć.

Bez-tytu-u.png

• Moderatorzy
Opublikowano
Czujnik auc to ten czujnik od jakości powietrza. Pod maską z jednej strony przy kielichu masz czujnik zamknięcia a po drugiej czujnik AUC.

spacer.png

Opublikowano
Tak wiem funkcja auto się świeci ale nie działa. A czujnika zamknięcia maski nie posiadam. Chodziło mi o błędy CAN. Czy może to być coś z taśmą w kierownicy?
Opublikowano

Tak, ale rób tylko gdy auto nie odpala i obecny jest błąd 'EWS Manipulation'.

Funkcja jest domyślnie ukryta. Trzeba wejść w Menu > Wersja aplikacji, kliknąć numer wersji 10x, pojawi się potwierdzenie.

Funkcja 'Synchronizacja 'CAS-DME/DEE' pojawi się w model CAS i silnika. Będzie tam też opis. Trzeba wykonać funkcję w CAS i module silnika.

Opublikowano

witam czy autor posta mógł by pokrótce wyjaśnić czym sie różnią tryby DCAN MODE1 MODE2 MODE3 w zakładce polaczenia, testuję właśnie nowy adapter MHD Universal gdzie producent deklaruje ze adapter jest bardzo szybki

jak by ktoś miał jakieś pytania to śmiało

pozdrawiam Darek

Jack_Strong-