Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kolego mam ten sam rozmiar na zime z Michelinem Pilot Alpin4 i bardzo sobie je chwale nie tylko zalożone na G30. Kolega kupił Goodyeara i jakoś mu nie podeszły. Jest też Alpin5. Nowsze i na pewno kontynuują wysoki poziom jak poprzednie.

Czy ta opona ma homologację BMW?

• Odpowiedzi 422
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Kupione w zestawie z felgami i czujnikami w Bawaria Motors wiec wszystko tak jak powinno być :wink:
Opublikowano
Zastanawiam się czy kupić felgi na zimę czy tylko opony, zawsze miałem dwa komplety kół ale to tylko 3 albo 4 zmiany i wymiana samochodu, więc nie jest to aż tak uciążliwe, a zostaje kasa na jakiś fajny krótki urlop :)
Opublikowano
Michelin Alpin Pilot 5 nie ma homologacji BMW, czyli nie mogę tej opony założyć? czy ktoś wie jak to to jest z homologacją opon BMW?
Opublikowano
Problem z tym ,że te dedykowane do samochodu homologacje, to wymysł tylko niektórych producentów samochodów, nie wiem czy mogą nakazać stosowanie konkretnych opon? , a żadne najnowsze opony takich homologacji nie mają tylko modele z zeszłego roku , ale produkcja może być 2018 r.
Opublikowano

Czy ktoś z kolegów miał tą oponę zimową ? :

Pirelli SottoZero Serie3 245/45 R18 100 V XL

Jeśli tak to proszę o parę słów o niej.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam takie u siebie i super, po śniegu za dużo nie jeździłem ale na mokrym i suchym asfalcie rewelka. Nie jest na szczęście taką miękką opona więc całkiem fajnie się jeździ w trasie na niej. Polecam.
Opublikowano
Kolego wszystko zależy od sposobu przechowywania opon. Tego nie jesteś w stanie sprawdzić a to co mówi sprzedajacy to prawie zawsze teksty pod klienta. Roczna opona sama w sobie to 100% sprawności. 3-4 lata z kolei to krótko oraz uszkodzenia przy złym przechowywaniu też nie jest to jakaś masakra. Ważne żeby nie leżały przygniecione.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To są kompletne koła, więc nic im nie będzie. Ważne, aby tylko opony nie były naprawiane, a felgi prostowane, bo nie wiesz, jak z jakością i wielkością tych prac. Rocznik 2017, to świeże opony, często teraz są oferowane fabrycznie nowe opony zimowe z 2017 roku.
Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano

Mam zamiar kupić kola zimowe

Nowe felgi, opony i czujniki BMW - wszystko kupowane oddzielnie

Czy te czujniki trzeba kodować ? Czy jest plug and play ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokładnie, robisz reset na postoju, ruszasz i w czasie jazdy felgi z czujnikami TPMS zapamiętują ciśnienie w każdym kole.
Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
Nie, nic nie musisz kodować. Tylko procedura jak powyżej. Ja też tak kupowałem, felgi i opony nowe a czujniki używane. Tylko kalibracja i wszystko działa.