Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 779
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Moderatorzy
Opublikowano
Bez sensu kombinujecie jak koń po górę. W Bimmercode można ustawić zapamiętywanie ostatniego ustawienia systemu Start/Stop. Ustawiasz zapamiętywanie, następnie wyłączasz przyciskiem i to wszystko. Od teraz po odpaleniu auta Start/Stop będzie wyłączony. Do tego w Bimmercode można sobie ustawić domyślny tryb jazdy i po odpaleniu silnika od razu będzie ustawiony ten właśnie tryb. Ja sobie ustawiłem Adaptive, bo fabrycznie domyślny Comfort jest do d...py, za miękkie zawieszenie. Po rozgrzaniu silnika i skrzyni zmieniam na Sport Individual jednym naciśnięciem przycisku.
Opublikowano
Ustawiasz zapamiętywanie, następnie wyłączasz przyciskiem i to wszystko.

Jakim przyciskiem, wirtualnym?

.......zmieniam na Sport Individual jednym naciśnięciem przycisku.

Z trybu domyślnego „comfort” też zmieniasz na Sport Indywidual jednym naciśnięciem.

Opublikowano
..... i czy jest sens dopłacać za silnik 3.0

Tak

Jak lubisz komfort to weź fotele komfortowe, a jak Sporty Ci odpowiadają to ok, reszta nie mam uwag :)

Jedzie , świeci, gra, trochę funkcji komfortowych też jest.....

Opublikowano
Aż taka różnica w tych komfortach Panowie? Od razu wskakuje pełna skóra więc dopłata jest znaczna.

Pełny pakiet Bussines i Innowacji i masz drożej o ok 5% wartości pojazdu, w zamian masz super auto nie tylko na zewnątrz ale i w środku.

Sporty nie są złe pod warunkiem, że nie porównasz z komfortami.

Sporo obecnych na tym forum wybiera BMW właśnie dla tych siedzeń :cool2:

Opublikowano
Witam wszystkich !

Jestem tutaj pierwszy raz. Spełniam swoje marzenie i skonfigurowałem 530

https://configure.bmw.pl/pl_PL/configid/j9y9x2e2

Dajcie rady na co zwrócić uwagę przy zamawianiu nowego auta

i czy jest sens dopłacać za silnik 3.0

Pozdrawiam !

Zlituj się , dołóż komforty i dechę w ceracie...niech to wygląda jakoś w środku...Bież te 30d chociaż tyle dobrego w tych samochodach za prawie 400 koła - katalogowo...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bardzo niewygodny zagłówek. Mocno wypchnięty do przodu.

Przecież masz regulację głębokości zaglowek w fotelach M.

Mam i uważam że są wygodne, jednak nie ma porównania do komfortów. Moim zdaniem ładniej wyglądają M fotele.

Opublikowano
w niektórych modelach do foteli M nie można też dobrać wentylacji - jeśli ktoś ją chce, to może to być przeszkoda
  • Moderatorzy
Opublikowano
No i masaż. Jednak wentylacja i masaż w Komfortach robią robotę. W M zdaje się tego nie ma. A w nowej M5 CS to już w ogóle porażka. Fajnie to wygląda, ale musi być strasznie niekomfortowe w porównaniu z Komfortami z pełnym wyposażeniem.
Opublikowano
Bardzo niewygodny zagłówek. Mocno wypchnięty do przodu.

Przecież masz regulację głębokości zaglowek w fotelach M.

Mam i uważam że są wygodne, jednak nie ma porównania do komfortów. Moim zdaniem ładniej wyglądają M fotele.

Czy na pewno masz na myśli fotele M, a nie sporty? Widzę, że masz samochód z 2017 roku, a wtedy fotele M nie były dostępne.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witamy wszystkich

Zapraszamy wszystkich chętnych szukających nowych piątek

do zapoznania się z naszą ofertą rabat 22%

Oferta dotyczy samochodów z krajowej dystrybucji

Nasz adres [email protected]

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
A ja nieco z innym pytaniem. Bo nie śledziłem jakoś długoterminowo cen. Czy nowe wersje BMW potaniały coś względem starszych? Mam tu na myśli konkretnie wszystkie egzemplarze z miękką hybrydą. Bo przecież te traktowane są przez ustawę tak samo jak hybrydy a co za tym idzie, jest na nie mniejsza akcyza. Tylko ciekawe czy to spowodowało spadek ceny czy może tą różnicę wziął sobie importer a klient płaci dalej tyle ile płacił.
Opublikowano
Ceny sie nie zmienily - importer zaabsorbowal roznice na swoja korzysc. W pozniejszym czasie doszly jeszcze podwyzki cen.