Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
4 godziny temu, dianix napisał(a):

czy ona jest wymieniana razem z zaworem EGR jako komplet czy tylko chłodniczka?

Najczęściej z zaworem.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, wie ktoś jak dokładnie BMW sprawdza EGR jesli auto nie jest objete akcja serwisowa?? Np jak chlodniczka lekko przepala plyn, to tez wyjdzie w serwisie ze podlega wymianie. Nie chcial bym wydac 950 zl w bloto, a juz koncza mi sie pomysly gdzie płyn znika. 

Plus czy ewidentnie musi stac plyn w chlodniczce zeby zatwierdzili wymiane, czy w jaki sposob odbywa sie diagnoza w serwisie.

Każda podpowiedz przydatna. 

WBAMX11050C882862

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Jeden sposób to odczyt numeru serii chłodnicy EGR i jeśli będzie to numer podlegający wymianie to dostaniesz nową.

Jeśli nie to zbadają wnętrze chłodnicy endoskopem, tu musi być ślad płynu.

Opublikowano
38 minut temu, Kruk napisał(a):

Jeden sposób to odczyt numeru serii chłodnicy EGR i jeśli będzie to numer podlegający wymianie to dostaniesz nową.

Dzieki, dzieki kolego, a da sie odczytac numer bez zrzucania kolektora i chlodniczki? Gdzie sprawdze po numerze chlodniczki czy podlega wymianie? 

Opublikowano
Godzinę temu, Kruk napisał(a):

1708982842866_133427172680038.jpeg

Opublikowano

U mnie był ubytek 1l na 10 000km. Panowie w serwisie stwierdzili, że to normalne 🤣

Została mi jednak przyznana wymiana bo wpuścili kamerkę i wyszło, że jest mokro + chłodnica była od nowości tj 2010r. Akcji po vinie nie miałem. U mnie też krzyknęli chyba 800zł za sprawdzenie, ale jeśli wyjdzie, że chłodnica to nic nie płacę 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
W dniu 1.01.2024 o 12:25, pikopiko napisał(a):

Czekam na chłodnicę od maja.

Za kilka dni jadę (na zaproszenie z aso) na ocenę aktualnej.

Jeśli będzie ok to czekam nadal w kolejce.

Jeśli będzie źle to zatrzymują auto, dają zastępcze i wymieniają poza kolejką oczekujących.

To jest zabawne. W Anglii praktycznie z dnia na dzien to sie zalatwia. Zadnego oczekiwania. Ja w sumie te akcje serwisowa olewalem dlugo, ale zaczal mi sie EGR lekko przycinac i gdy juz go mialem smarowac, to mi sie przypomnialo, ze jest akcja. 🙂 Zadzwonilem i mnie umowili za dwa dni o ile pamietam. To bylo z miesiac temu, moze dwa.

Edytowane przez mmw
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy ktoś może podzielić się informacją ile czasu czeka się na chlodniczke do X3 F25 B47 150km? Mam wyciek, a czekam już 2 miesiące. Zastanawiam się czy do wakacji wymienią…

Opublikowano

To zależy pewnie od klienta, pogodna owieczka będzie dłużej czekać niż wkurwiony roszczeniowiec. Zalezy też od konkretnego ASO, choć mi Dobrzański w centrum Krakowa (powinni miec młyn przez lokalizacje) jednak temat ogarnął szybciutko. 

Opublikowano

W moim przypadku ASO zrzuca wszystko na BMW Polska, które podobno ignoruje wiadomości o ponagleniu i zwiększeniu priorytetu. Nie ma również żadnych informacji czy część jest wyprodukowana i generalnie nie wiadomo kiedy przyjdzie. 

Opublikowano

Podzwoń po innych aso, możesz się umówić w 5 a potem zadzwonić do 4 zrezygnować. To jest wielki koncern skup się na sobie i załatwieniu swojej sprawy, najwyżej im powiesz ze jakby nie byli ciulami to byś nie musiał kombinować. Oczywiście na początku rozmowy daj do zrozumienia ze masz ubytki płynu chłodniczego. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Vascenso napisał(a):

Czy ktoś może podzielić się informacją ile czasu czeka się na chlodniczke do X3 F25 B47 150km? Mam wyciek, a czekam już 2 miesiące. Zastanawiam się czy do wakacji wymienią…

I to jest kolejny dowod na to, ze BMW Polska to banda ignorantow, ktorzy nie powinni nawet ulic sprzatac, bo sie do tego by nie nadawali. Mialem z nimi do czynienia kilka razy i za kazdym razem nie dalo sie w ogole nic zalatwic. Potem juz od razu pisalem bezposrednio do Monachium i sprawy byly zalatwiane.

W innych krajach, jak masz juz objawy problemu, wyciek itd. to Cie biora bez kolejnosci, od razu. A Polska jak zwykle, traktowana jak trzeci swiat.

Edytowane przez mmw
Opublikowano
W dniu 27.02.2024 o 16:29, Kolorusek napisał(a):

U mnie był ubytek 1l na 10 000km. Panowie w serwisie stwierdzili, że to normalne 🤣

Została mi jednak przyznana wymiana bo wpuścili kamerkę i wyszło, że jest mokro + chłodnica była od nowości tj 2010r. Akcji po vinie nie miałem. U mnie też krzyknęli chyba 800zł za sprawdzenie, ale jeśli wyjdzie, że chłodnica to nic nie płacę 

U mnie przed pierwszą wymiana nic się nie działo wymienili chłodnicze i zaczęło ubywać płynu 😢 dopiero po kolejnej akcji serwisowej po wymianie na nowego typu chłodnicze i egr znowu bez problemu Jest mały problem nie da się wykręcić śruby od alternatora bez odkręcenia chłodniczki 😂 bo nowa jest większa niż stara i śruba nie przejdzie od alternatora  

• 2 tygodnie później...
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Brak akcji

• 2 miesiące temu...
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Jest akcja na wymianę chłodnicy EGR.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Ppeppe napisał(a):

Witam, jakie akcje dla tego bmw?

WBAXX110600T31953

Stan Numer akcji Opis Rezerwacja
Otwarty 10011160700
Wymiana chłodnicy recyrkulacji spalin (niskotemperaturowa)

Blokada możliwości kupna
Lokalny numer akcji:
-

Otwarty 10011350700
Powiadomienie dla klienta w sprawie chłodnicy recyrkulacji spalin
Lokalny numer akcji:
-

Otwarty 10013510300
Programowanie sterowników (DDE)
Lokalny numer akcji:
-

Otwarty 10064060200
Optymalizacja odpływu wody
Lokalny numer akcji:
0064060200
Edytowane przez M4R10
  • Dziękuję 1
  • 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

WBAXB91000DX39614
bardzo proszę o sprawdzenie czy łapie się na jakąś akcję. 
dziękuję i pozdrawiam 

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

To akcja na poduszkę kierowcy: Kontrola i ewentualna wymiana poduszki powietrznej kierowcy (przebudowa SDI)