Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Super!

Ciekawe jak będzie działać opcja 5AT ACC Stop & Go + Active Driving Assistant, samo autko będzie jechało? :) czy już w którymś modelu jest taka funkcjonalność?

ZX4 Active Lane Change - czyli sam będzie zmieniał pasy ruchu? :)

Wymiana oleju co 10 000 tyś mil czyli 16 tyś km, czy teraz jest podobnie w USA? Czy jednak doszli do wniosku, że 30 tyś km to za dużo na jednym oleju?

Szkoda tylko, że tu też nie będzie przyciemnianego lusterka po stronie pasażera. Czy ktoś wie skąd takie ograniczenia?

Opublikowano
teraz w F30 z USA mam interwał 10tys mil - więc u nich tak jest - zabezpieczają się przed zadymą z pozwami :mrgreen:
  • 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Miałem nadzieję, że do M pakietu będzie można dobrać kolor Singapore Grey z G11. Niestety chyba nie. Szkoda, bo kolor wymiata.
Opublikowano
Nappa Mocca jest :cool2: cieszę sie, bo mi sie bardzo podoba.

Ja biorę Cognac. :)

Opublikowano
Polskie ceny są ustalane w inny sposób, wystarczy spojrzeć na niemiecki cennik f10, Twoim "wzorem" 535i xDrive też wychodzi za ponad 300 tys a tyle u nas nie kosztuje :D
Opublikowano
Polskie ceny są ustalane w inny sposób, wystarczy spojrzeć na niemiecki cennik f10, Twoim "wzorem" 535i xDrive też wychodzi za ponad 300 tys a tyle u nas nie kosztuje :D

Idę o zakład, że będzie min. 290k.

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Są tylko LED-y, ale w podstawie z kierunkowskazami z normalnymi żarówkami, potem takie trochę lepsze (częściowa mechanizacja), a na końcu w pełni adaptacyjne, z kierunkowskazem-brewką. Zdecydowanie te ostatnie robią wizualnie sporą różnicę.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jakby zarowek nie wkladali do pre-lci to smiem twierdzic ze sens LCI by zniknal.

BMW naprawde rznie glupa i to od liftingu E46 czyli 2001r kiedy juz instalowali po lifcie LEDy.

15 lat minelo a oni nadal oglupiaja ludzi i w autach po 300k gapi sie czlowiek na ta jajecznice :mad2: :duh:

.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Spełnia żarówka funkcję?

Spełnia.

Żarówka kosztuje nic.

:mrgreen:

Polemizowalbym :)

1. LED w produkcji kosztuje obecnie mniej niz zarowka mimo ze producent kaze placic sobie za niego wiecej oczywiscie.

2. LEDY sie generalnie "nie przepalaja" (w przeciwienstwie do zarowek) wiec 1 klopot eksploatacyjny z glowy

3. Za zarowke (s. postojowe) warta 50gr kiedys w E90 w ASO zaplacilem 115PLN takze polemizowalbym czy nic nie kosztuje :mrgreen:

.

Opublikowano
Spełnia żarówka funkcję?

Spełnia.

Żarówka kosztuje nic.

:mrgreen:

Polemizowalbym :)

1. LED w produkcji kosztuje obecnie mniej niz zarowka mimo ze producent kaze placic sobie za niego wiecej oczywiscie.

2. LEDY sie generalnie "nie przepalaja" (w przeciwienstwie do zarowek) wiec 1 klopot eksploatacyjny z glowy

----ciach----

Ale jak się przepalą, to do wymiany cały reflektor.

Jeden reflektor full LED w Audi A6 C7 to 10k PLN, w BMW pewnie taniej nie będzie...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale jak się przepalą, to do wymiany cały reflektor.

Jeden reflektor full LED w Audi A6 C7 to 10k PLN, w BMW pewnie taniej nie będzie...

Hej, nie znam statystyk awaryjnosci swiatel LED w autach ale z zalozenia powinny byc bezobslugowe na przestrzeni wielu lat w przeciwienstwie do zarowek.

Jezeli pojedyncze LEDy sie popsuja to podejrzewam ze w calej PL nie ma nawet jednej prywatnej osoby ktora zaplaci za wymiane calej lampy 10 tys PLN w ASO.

To sa ceny dla ubezpieczalni raczej bo jakby mi sie popsul LED w lampie to podejrzewam ze mialbym nagla i niespodziewana obcierke w garazu zlikwidowana z AC ;)

PS. Mamy w rodzinie stara Avensis i kilka dni temu ktos obtarl auto i pekla chromowana ozdobna listwa pod kloszem lampy.

W ASO powiedzano ze listwa jest z zalozenia niewymienna i wstawili caly nowy reflektor (w 10 letnim aucie).

Na moja inzynierska glowe to jest po prostu chore, skala marnotrawstwa surowcow, zasobow, pracy ludzkiej.

Ale takie mamy czasy, wszystko jednorazowe, pieniadz musi sie krecic po swiecie bo inaczej "recesja".

.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Tylne lampy w X3 F25 ludzie wymieniają regularnie - pada jakiś moduł od pasków ledowych. Na szczęście w innych modelach nie słyszałem o tym.