Skocz do zawartości

F10/F11 LCI - Facelifting

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

G to nowa generacja i też efekt BARDZO dużej ilości modeli w ostatnich latach. Zaczęło się na F01 (seria 7), aktualnie ostatni znany to chyba F85/86 dla X5/X6.

Nowa seria 7 to G11 - czyli trochę niespodzianek nas jeszcze czeka :mrgreen:

Co do wish list, to w nowej serii 5 chciałbym technologię z i8 - jakiś motor elektryczny (nie mam wygórowanych wymagąń, byle jechał, a nie toczył jak 520d teraz :wink: :mrgreen: ) i do tego 1.5-2.0 benzynka min 250KM, żeby jeszcze było czym się odpychać na codzień :cool2: Wystarczy na dojazd do biura czy odbiór dzieci ze szkoły :cool2:

• Odpowiedzi 414
  • Wyświetleń 91,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Nie uciekają szybko od serii F, prezentacja F 10 była w listopadzie 2009, wiec po 7 latach nowy model. Prezentacja F01 rok wcześniej i nastepca w przyszłym roku.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

.. co do tych mocy to tylko wrozenie przez Auto Swiat. Mam potwierdzenie iz nowe M5 bedzie mialo okolo 600KM i opcjonalny naped 4x4.

Jak nowy R6 w benzynie bedzie mial 340 i 450Nm to bedzie ok

Opublikowano
w tej chwili to gdybanie. Rok 2016 przyniesie juz jakies konkrety bo wtedy na wiosne powina byc premiera nowego 5GT oraz chwile pozniej nowej 5 G30, a wiec moze pod koniec 2017 zobaczymy juz koncept M5 G30. Mniejsza masa, maska z karbonu i takie tam duperele
"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Na szczęście generalnie zaczyna się prawidłowa tendencja zmniejszania masy samochodów, bo to co się działo ostatnimi laty to już porażka.
Opublikowano

Wkleję Autobilda, kto nie widział to zobaczy :)

http://f10.5post.com/forums/attachment.php?attachmentid=1077985&d=1408399661

kombi jeździ:

http://f10.5post.com/goodiesforyou/5/g30/spyshots/7-21-14a/G30-5-series-e.jpg

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Jakie bedą silniki w piątce dowiemy sie częściowo za rok po premierze nowej siódemki :D

Tylko po co to komu i tak 520d bedzie najlepsze...

Opublikowano

Ja tam wejdę w R6 ~350PS :D

A po nim, po 50tce, już tylko 20d :norty: jak dożyję

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
A to dobre :D , zaraz sie zacznie...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

No wlasnie, czemu nie piszą o flagowym modelu - 520d. Będzie 200KM? Czy będzie "jechać"? Czy pojawi sie 516d, żeby poprawić samopoczucie właścicilom 518d? :mrgreen:

Tyle nurtujących pytań pozostawionych bez odpowiedzi! :wink:

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

520d ma miec 204 kM, a 525d - 231 kM, a 528i ponad 270 i ma byc w siódemce

http://www.motor-talk.de/blogs/bmwfreak100/ueber-den-tellerrand-bmw-5er-g30-t4793022.html

Edytowane przez Kriss33

Opublikowano
Z taką mocą 520d w końcu pojedzie :mrgreen:

"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" (Albert Einstein)

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

"Lubię walczyć z silniejszymi"

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jeśli 528i będzie miało 270KM i obejdzie sie bez wymiany rozrządu co tydzień to biorę :cool2:

Edytowane przez Zodiac

Opublikowano
Przewiduję, że 520d z polskim pakietem będzie hitem sprzedaży! Przy takiej mocy nikt normalny nie dopłaci do R6 :) Jak nic będzie 7,5 s do setki i 0-200 poniżej 35s :)
Opublikowano
Przewiduję, że 520d z polskim pakietem będzie hitem sprzedaży! Przy takiej mocy nikt normalny nie dopłaci do R6 :) Jak nic będzie 7,5 s do setki i 0-200 poniżej 35s :)

Ja dopłacę.

Opublikowano
Żartowałem. Nie ma co rozwijać wątku, bo wróci Kruk z wakacji i wszystko i tak poleci z dymem :)
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Poprawiłem 204 miało być, ale przyspieszenie jak Przemek napisał raczej spokojnie osiągnie. Myślę, że osiągni na poziomie obecnej 525d, bo waga ma spaść średnio o 80 kg. Może warto założyć wątek o serii G ?
Opublikowano
Ciekawsze jest bardziej o ile zwiększy się moment w nowym 520d, w sumie nowe 5 ma być lżejsze więc nawet z obecnym 2.0d powinno to lepiej się odpychać. Ciekawe jest że VW stawia na elektryczne turbiny i nowe 2.0 Tdi w passacie ma mieć coś koło 230 KM :shock: a nowe 3.0 Tdi ponad 300 KM
http://imageshack.us/a/img222/358/img0470ji.jpg
Opublikowano
Spokojnie zrobią z 220 km w 520d i zobaczycie ze jeszcze R4 do siódemki wsadzą :mrgreen:
Hmmmm
Opublikowano
Spokojnie zrobią z 220 km w 520d i zobaczycie ze jeszcze R4 do siódemki wsadzą :mrgreen:

ano, zwlaszcza jak vw w nowym passacie zrobil diesla bodajze ~240KM... wypatruje pierwszych relacji ale chyba nikt jeszcze tym nie jezdzil

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

To nie jest pytanie "czy" tylko "kiedy" wsadza 20d do 7er

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
póki co ma być 728i, więc pierwsze R4 w siódemce