Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przecież już od dawna S klasa jeździ z 4 cylindrami i ma przyzwoite osiągi jak na takiego kolosa, więc nie ma co patrzeć na takie drobnostki. Obecnie samochody z 4 cylindrowymi silnikami mają niewiele gorsze osiągi niż ich odpowiedniki sprzed 20 lat z motorami V8.
  • Odpowiedzi 414
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No ale jednak 3 cylindry (1,5 l pojemności) w pięciometrowym aucie to byłby ewenement. No chyba że faktycznie w tym kierunku podąża teraz motoryzacja...

Może okaże się za chwilę, że 520d to model o średnich osiągach w serii 5 :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jesli w przyszlej serii 5 z 4 cylindrowej benzyny wyciagna 300KM a z diesla 250KM to chyba niewielu klientow doplaci do pojemnosci powyzej 2000cm3. Oznaczenie 520D bedzie zawsze jednym ze slabszych ale za to mocniejsze wersje 2 litrowego silnika beda pewnie nosic nazwy nawet i 530D i 530i. A potem w Polsce zmieni sie akcyza i bedzie liczona od mocy a nie od pojemnosci...
Opublikowano
518d uwazam, ze ma osiagi zadowalajace, wiadomo, do 520d czy 530d nie ma podejscia, ale ponizej 10s do 100km/h to wciaz wynik poprawny. Np takie XC90 D5 200KM jest wolniejsze o 0,5s do 100km/h od 518d.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
merc a klasa AMG ma z 2 litrów 350 kM, volvo S60 wchodzi z silnkiem 306 kM z 2 litrów, a BMW od czasów E60 w modelu 535i z 3 l ma dalej 306 kM, nawet w nowym X5 ten silnik ma być
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A jakie to ma znaczenie? I tak jak zawsze BMW, w porównaniu do konkurencji, będzie najlepiej przyśpieszać i najmniej palić. 535i ma super osiągi, elastyczność i spalanie, po co kombinować na siłę?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
merc a klasa AMG ma z 2 litrów 350 kM, volvo S60 wchodzi z silnkiem 306 kM z 2 litrów, a BMW od czasów E60 w modelu 535i z 3 l ma dalej 306 kM, nawet w nowym X5 ten silnik ma być

a co z trwałością jeszcze nic nie wiadomo natomiast 35i poza pompami wody i latają bez zastrzeżeń

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
merc a klasa AMG ma z 2 litrów 350 kM...

Hehe... a dopiero był płacze, ze 1997cm3 180kW jest wyżyłowany do granic możliwości...

Chyba aż taki wyżyłowany nie jest skoro programem robi się bezpieczne 290KM i to bez problemu. ;)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

jaka jest roznica miedzy F10 535d przed i 535d po lifcie .

czy podobnie jak w e60 dizle biturbo przed i po lifcie to dwa calkiem rozne motory ?

czy to ten sam silnik tylko ze zwiekszona moca i momentem tak jak w 530d ? orientuje sie ktos ?,wiem tylko tyle ze przed ma 299 a po 313 hp .hehe:)

Jakies opinie na temat tych jednostek ? chccialbym uzyskac jak najwiecej informacji na temat 535 pozdr :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wg mnie to ten sam silnik, tylko zmienione oprogramowanie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

..jaka roznica silnika 535d przed i po LCI - po lifcie ma gwarantowane wartosci momentu i KM a nie jak wychodzilo ok. 5% mniej, tak jak kriss pisze inna mapa w sterowniku w ASO twierdza iz caly osprzet i silnik jest ten sam.

-wiec nadal sie potwierdza autko po LCI jest dopracowane

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Montowal ktos grille LCI do pre-LCI? Na bimmerpost pisza, ze wchodzą bez problemu, aczkolwiek 90% postów dotyczy M5. Strasznie mi sie spodobał ich design, jak patrze na pre-LCI teraz to mam wrażenie ze grill designersko dekada wstecz :mrgreen:
Opublikowano
Montowal ktos grille LCI do pre-LCI? Na bimmerpost pisza, ze wchodzą bez problemu, aczkolwiek 90% postów dotyczy M5. Strasznie mi sie spodobał ich design, jak patrze na pre-LCI teraz to mam wrażenie ze grill designersko dekada wstecz :mrgreen:

Jak się dobrze przyjrzeć to chyba nie pasuje ....

http://f10.5post.com/forums/attachment.php?attachmentid=829336&d=1362979052

"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" (Albert Einstein)

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

"Lubię walczyć z silniejszymi"

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Te zdjęcia są zrobione tak, że grille wyglądają inaczej. Ale to chyba tylko złudzenie. W rzeczywistości nie widać różnicy w wielkości, więc całkiem możliwe że pasują. Wystarczy poszukać zdjęć centralnie z przodu i wtedy już ciężko definitywnie stwierdzić tak czy nie.
Opublikowano
Nie wykluczam że być może nie ma różnicy. Może faktycznie fotki tego nie oddają :wink:

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Podobno pasują, zderzak m-pakietowy się przecież nie zmienił. Będę w piątek w ASO na serwisie olejowym, to sprawdzę temat i zamówię komplet nowych, jeśli wchodzą :cool2:

Te z nowej M5 są mega, ale szkoda że nie można zamówić wersji bez plakietki "M5" na nich. Troche nie podchodzą mi w takiej konfiguracji do 2.0d :wink:

Opublikowano
Podobno pasują, zderzak m-pakietowy się przecież nie zmienił. Będę w piątek w ASO na serwisie olejowym, to sprawdzę temat i zamówię komplet nowych, jeśli wchodzą :cool2:

Te z nowej M5 są mega, ale szkoda że nie można zamówić wersji bez plakietki "M5" na nich. Troche nie podchodzą mi w takiej konfiguracji do 2.0d :wink:

Można chyba kupić wersję z samą literką "M" :mrgreen:

I coś takiego chyba sobie założę jeśli jest wersja w całości czarna. Wygląda naprawdę super :cool2: