Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam sie nad zakupem opon i po przeczytaniu wątków na forum odnośnie zimowych opon mam dalej mętlik w głowie i nadal nie wiem która szerokośc jest bardziej odpowiednia.

Przy okazji ktoś zna jakieś adresy do sklepów internetowych gdzie trwają teraz jakieś promocje.

Chcę kupić koniecznie nowe opony w cenie do 1 tys za komplet.Co polecacie.

Opublikowano
195 to za wąskie opony do e32. Ja mam 205/65/15 i to jest chyba minimalna szerokość.

Dokładnie ostatnio rozmawiałem z gościem z serwisu i właśnie 205/65/15 podał jako minimalny do mojej E32.

Opublikowano

masz ciężki samochód, nie bój się wrzucić 225.

jeżdżę na takich w zimie od lat i jest super.

nie słuchaj ludzi, którzy mówią że za szerokie i będą rzucać na koleinach albo za szerokie na śnieg.to są bzdury.

piszę to poparty doświadczeniem 5 lat jazdy na takich oponach.

czasami się mylę
Opublikowano (edytowane)

205 conajmniej! Przecież to jest siódemka!!

195 jest dobre do trójki.

Zgodze sie z tym, że nie ma co przesadzać. Ostatnio miałem możliwość pojeździć troche E38, którą chciałem kupić. Stała na 18 calowych kołach i oponach 275. Wyglądała ładnie, ale prowadzenie po naszych drogach ciężkie, zwłaszcza w koleinach. Mowa tu nie tyloe o komforcie jazdy, co o noszeniu samochodem.

Taki OT, auta nie kupiłem, bo gość widząc że mam chrapke, podniósł mi cene :evil:

Edytowane przez Brutus
Opublikowano

Paweł735 - 195 w E32 to kamikadze !!moze najlepiej załozyc 135 z Cinquecento - bo przeciez zimą ciensze to lepsze :wink: hehe

ale powaznie - ja w 730 jedziłem 4 zimy na 225 i było super . Teraz mam w 740 235 '17 i tez nie jest zle ale i tak uwazam ,ze do E32 najoptymalniejszy rozmiar zimówek to 225 / 60 R15

Opublikowano

mi z www.opony.com odpisali ze jednak nie maja i zebym poszukal gdzie indziej...

jezeli 15" to raczej 205/65 wtedy zachowasz srednice bo 205/60 beda mniejsze, bedziesz mial przeklamania na liczniku i ogolnie wszystko nie tak...