Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
ciekaw jestem jaki będzie największy wynik wśród użytkowników jeśli chodzi o przepracowane motogodziny silnika ( UB, engine operation time)./ Edytowane przez kameleon3000
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
  • Odpowiedzi 104
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
/ Edytowane przez kameleon3000
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano

Kameleon a jaki masz przebieg?

Ja ma 4500 i 180tkm przebiegu - ale myślę że jest o 100tkm więcej - wychodzi tak z wciśnięć hamulca 470000 : 1,7 = 276500 przebiegu?

Na razie chodzi jak żyleta.....

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
witam

koledzy motogodziny to raczej w ciagniku a nie w BMW

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

🙃🙃

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zawsze motogodziny kojarza mi sie z maszynami gospodarczymi dlatego to zdanie wydalo mi sie smieszne. Co bardziej pasuje dwoch rolnikow przy ciagniku pytajacych sie nawzajem o motogodziny swoich maszyn czy dwoch panow kolo luksusowego bmw :mrgreen: :mrgreen: Nie chce byc uszczypliwy ani wredny po prostu wydalo mi sie to zabawne :)

🙃🙃

Opublikowano
chodzi Ci o MTH z modułu swiateł?? o ile pamiętam to u mnie ok 3650mth a przebieg aktualnie 220 :cool2:

Myślę, że to jest właściwy "stosunek" godzin do przebiegu. U mnie w normalnym użytkowaniu w cyklu mieszanym średnia prędkość w długim okresie oscyluje wokół 60km/h więc rachunek jest prosty - godziny x śr. prędkość :cool2:

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano
Ja mam u siebie 5417 mth, liczba wciśnięć stopu 691300, a przebieg niby 187870 km.
Opublikowano
witam

koledzy motogodziny to raczej w ciagniku a nie w BMW

zawsze motogodziny kojarza mi sie z maszynami gospodarczymi dlatego to zdanie wydalo mi sie smieszne. Co bardziej pasuje dwoch rolnikow przy ciagniku pytajacych sie nawzajem o motogodziny swoich maszyn czy dwoch panow kolo luksusowego bmw :mrgreen: :mrgreen: Nie chce byc uszczypliwy ani wredny po prostu wydalo mi sie to zabawne :)

Określenie to jest jak najbardziej poprawne i jest jednostką standardową w układzie SI.

Traktor i samochód to taka sama maszyna. Jedna od drugiej różni się precyzją (klasa dokładności wymiarowej elementów) oraz skomplikowaniem układów.

Motogodziny dlatego, że motor czyli źródło pracy, tzn. silnik spalinowy w przypadku ciągnika (traktora) bardzo często wykonuje pracę stacjonarną.

Samochód ma za zadanie jeździć więc nabijać kilometry i zamiast motogodzin punktem odniesienia są przejechane kilometry.

Motogodziny, inaczej zwany resurs, jest określany także dla samolotów, czyli maszyn o większym stopniu skomplikowania oraz dokładności wykonania elementów, więc wasza "pogarda" dla traktorów jest w ogóle nie na miejscu. Ot, taki mały OFFTOPIC.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=160388 <--- Meine BeeMWe.

Tylko BMW. Tylko Czarne.

M.S.

Opublikowano
to jeszcze tak na marginesie to znam "traktory" które mają ponad 20 000 mth i śmigają jak złoto :cool2: czekamy na BMW z najwiekszą ilościa mth :D
Opublikowano
5600 mh przebieg 236 tys 100% autetyczny potwiedzony ksiazka i certyfikatem z salonu
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli UB tylko w dieslu, to zaraz idę wyrzucić swoją inpę na śmietnik. I też mi nie do śmiechu.
Opublikowano

Witam

Ja mam przebieg 228768 i 4924 Mth a naciśnięć hamulca 315900.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
Obyśmy nie doszli do takiego punktu, że w ogłoszeniach zamiast przebiegu będzie się podawało ilość motogodzin. Ale z drugiej strony patrząc na to co się dzieje to ............... ????

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Opublikowano (edytowane)
/ Edytowane przez kameleon3000
Opublikowano
U mnie pokazuję 3210h...przebieg 135tys. Więc nie wiem jak to się ma:) za to naciśnięć hamulca mam juz ponad 400000

Może ktoś często odpowietrzal hamulce....

Opublikowano
U mnie pokazuję 3210h...przebieg 135tys. Więc nie wiem jak to się ma:) za to naciśnięć hamulca mam juz ponad 400000

Może ktoś często odpowietrzal hamulce....

:cool2: i od razu mi się humor poprawił :)

Freude am fahren