Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No nie jest to ALPINA B10 V8s którą miałem przyjemność parę lat temu pobrykać, ale czuć moc.
  • Odpowiedzi 3,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
zdejmij ten moment ... przy 640 juz zaczyna slizgac sprzeglo, w tym modelu a Ty masz dokoszone 680 nm :duh: , chyba ze wzmacniales sprzeglo... Naprawde to juz jest kox jak na ten model ... Lepiej zrobic to plasko ale spokojniej . Pamietaj ze przy 18-20 stopniach ta moc i tak zejdzie do 270-280 koni z uwagi na intercooler . Edytowane przez mmcv
Opublikowano
Witam

Bardzo proszę o opinię na temat mojego wykresu , moc w samochodzie używam praktycznie do wyprzedzania na dwukierunkowych drogach. Z ruszania z piskiem z pod świateł już dawno wyrosłem.

Proszę o opinie znawców tematu.

W opisie jest błąd to nie jest 535 xd lecz 530xd

https://picasaweb.google.com/100225609273014617987/2012_12_10#5820447967648964338

skoro używasz auta głównie do wyprzedzania powinni bardziej płasko rozłożyć moment ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano (edytowane)

To można coś poprawić czyli obniżyć moment i wydłużyć go.

Pierwszy raz chipowałem autko.

Edytowane przez bugta
Opublikowano

Jutro do nich zadzwonię. Ciekawe co powiedzą.

To jest pierwszy program który wgrali (standartowy) ale przyrosty były zaskakujące i postanowili wgrać słabszy (279KM i 640NM) jednocześnie mówiąc że zawszę mogę sobie wgrać ten mocniejszy.Oczywiście po przejechaniu pary tysi. pomyślałem a co mi tam niech moc będzie ze mną, no i skusiłem się.

Opublikowano
... przypominam że kąt wtrysku jest opóźniany przy próbie wypalania ....

Przy próbie...... :duh: :mad2: znowu się źle wyraziłeś ? :mrgreen:

Doskonale znam aplikacje diagnostyczne DIS i Inpę , diesel w BMW jest prosty.

Masz awarię ,kłopoty,szukasz pomocy..forum to dobre miejsce aby znaleźć odpowiedź na swoje pytanie.

Po prostu napisz w czym kłopot, wspólnie znajdziemy rozwiązanie.

http://www.otofotki.pl/img12/obrazki/qo536_ccc.jpg

Opublikowano
G-CS widzę że jesteś pozytywnie zakręcony - podoba mi się ten tok rozumowania.
Opublikowano
czy jest tu ktoś, kto jeździ na jakimś zmodowanym sprzęgle w M57N2 231KM lub 235KM? mógłby opisać co ma dokładnie (czy jakiś sachs performance, czy spiek, czy jakaś inna okładzina jeszcze) i jak mu się na tym jeździ? seria starcza do 640Nm jak rozumiem.
Opublikowano
... przypominam że kąt wtrysku jest opóźniany przy próbie wypalania ....

Przy próbie...... :duh: :mad2: znowu się źle wyraziłeś ? :mrgreen:

podyskutujemy na bmw-sport .... :norty:

Chiptuning Łódź

Opublikowano

a te forum to gorsze...

pisz też tutaj...Rogera wpisy znam od ~3 lat, jako laika nauczyły mnie bardzo dużo (nie zuaważyłem "chwalenia/mądrzenia/innego lansu..."), z przyjemnością poczytam/y kolejne rzeczy...

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano

Ja również jestem za :cool2: Jest forum, jest temat i nie widzę potrzeby dyskusji na innym - pytania padają tutaj, a nie na bmw-sport, więc śmiało :wink:

A jeśli chcecie sobie Panowie poplotkować poza "uszami" zainteresowanych, to PW Wam zostaje. Ja osobiście i pewnie nie tylko ja dowiem się w czym leżą problemy i jakie mogą być konsekwencje takiego, czy innego softu, zaślepiania EGR, itp.

Opublikowano
...bardzo chętnie podyskutowal bym na tym forum kolego ...tylko ze to była ironia , ponieważ pan rogerek który jest moderatorkiem na bmw-sport wyrzucił mnie z forum dlatego ze nie miał racji , w kwestii o której nie ma pojęcia...To po pierwsze a po drugie razila go moja działalność ... Na razie więcej nie będę sie rozpisywały na temat rogerka ...najlepsze zostawię na forum bmw-sport...

Chiptuning Łódź

Opublikowano

TC w takim razie proponuje przenieść przepychanki na PW, lub bmw-sport, a tutaj zostawić konkrety, które laikom i zainteresowanym pozwolą zrozumieć pewne zjawiska wynikające z wcześniejszych posunięć :wink: :cool2:

Przepychanki merytoryczne poparte konkretami mile widziane :wink:

Opublikowano

obaj jesteście Specjalistami,

obaj się nie lubicie,

kultura Rogera jest chyba większa, nie zauważyłem sarkazmu pod kątem osób tylko pod kątem wiedzy/zagadnienia...

nie znam/nie mam czasu na inne fora a że omnibusem nie jestem (potrafię jednak myśleć technicznie) to wpisy Specjalistów/Branżystów :cool2: są dla mnie/zaintersowanych bardzo cenne :cool2:

jak możesz merytorycznie zająć stanowisko odnośnie stwierdzeń Rogera, który nie bazuje na stwierdzeniach: „…tak uważa większość…” tylko daje konkretne przykłady (prosząc zwrotnie o kontr argumenty) to super, jak nie masz konkretów to wpisy typu „rogerek/moderatorek” zostaw sobie na PW…

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano
nie mam pojęcia co Ci powiedzieć, z jednej strony może hamownia pokazuje więcej, z drugiej w serii pokazała bardzo mało i w ogóle jakiś "okrągły" ten wykres, jak nie z tego silnika, ale to raczej sposób rysowania kresek na tej hamowni...bez danych/parametrów pracy silnika, nic Ci nie doradzę