Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przy okazji czy sa seryjne oznaczenia na klapie z tylu R6? jesli byscie mogli mi podac wszystkie silniki w ktorych jest rzedowa 6 bylbym bardzo wdzieczny!

pozdrawiam

Czuc respekt do Bmw nawet gdy je masz...
Opublikowano

nie ma oznaczeń r6

r6 w e36 było w 320, 323, 325, 328 i pewnie w m3

........srebrne beem wjeżdża na teren........
Opublikowano
przy okazji czy sa seryjne oznaczenia na klapie z tylu R6? jesli byscie mogli mi podac wszystkie silniki w ktorych jest rzedowa 6 bylbym bardzo wdzieczny!

pozdrawiam

W e46 320, 323, 325, 328, 330, m3

Opublikowano
V6 :lol: Ludzie nawet nie wiedzą co kupuja, byle by to było beemwu :lol:

Nie każdy kto jeździ BMW musi mieć ogólne pojęcie o samochodzie. Mojej kobiety byś się zapytał jaką pojemność ma silnik to by zrobiła takie oczy :shock:

Opublikowano

Nie każdy kto jeździ BMW musi mieć ogólne pojęcie o samochodzie. Mojej kobiety byś się zapytał jaką pojemność ma silnik to by zrobiła takie oczy :shock:

Wlasnie ogolne pojecie powinien miec kazdy :) nie trzeba byc od razu mechanikiem ale podstawowe pojecie i te proste czynnosci obslugowe kazdy kierowca powinien wykonywac samodzielnie. Tak samo nie kazdy musi byc informatykiem by biegle poslugiwac sie komputerem i radzic sobie z podstawowymi problemami. A posiadanie BMW tym bardziej zobowiazuje gdyz te auta sa szczególne i wymagaja wrecz milosci ze strony swych wlascicieli :P a kobieta w samochodzie to juz jest material na osobny temat heheh pozdrawiam

Opublikowano
to ile wchodzi tego oleju,bo mam e 46 2,0i i jeden gość mi wymienial ale co się okazalo bylo zadużo.

Jak masz wątpliwości to wejdź na stronę jakiegoś producenta oleju np. www.castrol.pl i tam zobacz :) Kliknij "Dobierz olej do swojego samochodu" i już... :8)

:)
Opublikowano
Do dwulitrowego silnika wchodzi 6,5 litra oleju. Masz wtedy nieco ponad polowe stanu. Jest prawidłowo. I nie zgodzę się że R6 to jakoś kiepsko brzmi bo jak dla mnie gang ma zajebisty:) Pozdrawiam
Opublikowano
a tam czepiacie sie o jakies duperele r6 czy v6 i tak kazdy zczail o co chodzi moje pytanie dotyczylo ilosci oleju a nie o wykazywanie sie znajomoscia nazewnictwa i innych umiejetnosci ktore tam ktos opisuje ze trzeba umiec...
Opublikowano
a tam czepiacie sie o jakies duperele r6 czy v6 i tak kazdy zczail o co chodzi moje pytanie dotyczylo ilosci oleju a nie o wykazywanie sie znajomoscia nazewnictwa i innych umiejetnosci ktore tam ktos opisuje ze trzeba umiec...

Kolego to nie jest zadna duperela tylko wazna informacja o konstrukcji silnika. Budowa silnika widlastego i rzędowego rożni sie znacznie, jeden rzut oka pod maske i wszystko wiadomo. Wstyd takiej rzeczy nie wiedziec :wink: A jesli ktos pisze "BMW V6" rownie dobrze moglby napisac "mam Beemke z napedem na przednie koła". Świętokractwo normalnie :P

Opublikowano

Kolego to nie jest zadna duperela tylko wazna informacja o konstrukcji silnika. Budowa silnika widlastego i rzędowego rożni sie znacznie, jeden rzut oka pod maske i wszystko wiadomo. Wstyd takiej rzeczy nie wiedziec :wink: A jesli ktos pisze "BMW V6" rownie dobrze moglby napisac "mam Beemke z napedem na przednie koła". Świętokractwo normalnie :P

spoko jak nastepnym razem bede mial problem z iloscia cylindrow i ich oznaczeniem lub wogole budowa silnika zglosze sie do ciebie :]

Opublikowano

Znam takiego co kupił BMW i myślał, że napęd ma tak jak czikłeczento taty :lol: Mafijna piątka :lol: