Skocz do zawartości

swiece,sportowy filt, tuning, e36-->porady

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

2 tyg temu przytachałem czarnego compacta z Niemiec 318ti.

full opcja :)

poprzedni compact miał filtr stożkowy strumienice i było ok :)

do tego nie chce stożka, chce włożyć sportowy wkład ma to sens?

Słyszałem ze dobre świece tez "orzeźwiają" motor

I zamiast kata sportowa strumienica.

Czy warto włożyć coś jeszcze (nie mowie tu o poważnych wzmiankach tuningowych) aby motorek był troszku żwawszy?

zakładam do niego te felgi : http://moto.allegro.pl/item557406933_felgi_do_bmw_3_polerowane_17_nowe_zobacz.html

jestem przeciwnikiem tanich brewek jeśli tak to jakie najlepiej oryginalne żeby wyglądało ładnie i co sadzicie o blendzie?

pozdrawiam

Opublikowano

skoro potrafiles napisac to umiesz czytac.wiec...czytaj,czytaj...i czytaj.

az dostalem gesiej skorki...

GSI KOCHALEM

BMW POKOCHAM

Opublikowano
skoro potrafiles napisac to umiesz czytac.wiec...czytaj,czytaj...i czytaj.

az dostalem gesiej skorki...

nie bardzo wiem o co ci chodzi?

bo jeśli myślisz ze nie szukałem na forum to jesteś w błędzie.

Tylko albo coś jest ze mną nie tak albo kiepsko szukam bo po wpisaniu hasła "filtr powietrza" żaden post nie byl na ten temat, same bzdury...

wiec może ktoś mi podpowie jak skutecznie posługiwać się wyszukiwarka...

A jeśli chodzi ci o to ze skoro wiem co włożyć pod maskę to po co pisze to pisze po to ze chce wiedzieć jakich firm podzespoły pakować i czy jest to sensowne...

Opublikowano
A z tych wszystkich dodatkowych gadżetów ile chcesz uzyskać koni? Jest sens? Przecież seryjnie by montowali stożek jeśli dawałby przyrost mocy bo to tańsze rozwiązanie niż ponowna ingerencja w silnik. Strumienica tak ona odblokuje cały wydech i ze 20 KM pewnie przybędzie. Blenda mi się widzi ewentualnie tylko w coupe.
Opublikowano
Nigdy nie zrozumiem po co ludziska kupuja takie G...A (stozki, strumienice itp) Czy to wszystko+ mega ryczący wydech podnaszą morale czy jak...? :duh:
Opublikowano
A z tych wszystkich dodatkowych gadżetów ile chcesz uzyskać koni? Jest sens? Przecież seryjnie by montowali stożek jeśli dawałby przyrost mocy bo to tańsze rozwiązanie niż ponowna ingerencja w silnik. Strumienica tak ona odblokuje cały wydech i ze 20 KM pewnie przybędzie. Blenda mi się widzi ewentualnie tylko w coupe.

Mam nadzieje ze z tym przyrostem mocy to taka ironia. Bo jezeli nie to ktos musi wyprowadzic Cie z bledu.

Opublikowano

Mam nadzieje ze z tym przyrostem mocy to taka ironia. Bo jezeli nie to ktos musi wyprowadzic Cie z bledu.

No właśnie - tez mi się tak wydaje - że sama strumienica nie doda 20KM - spowoduje przyrost przynajmniej 50KM oraz kilkudziesięciu Nm.

:twisted2:

P.S. zastanawiam się - kto rozpuszcza takie plotki, że stożek + strumienica + jeszcze inne gadżety ze sfery "tunink" dają odczuwalny przyrost mocy.

aaa i nie zapomnij o tym urządzeniu:

http://moto.allegro.pl/item572855518_tuning_chip_47km_seicento_cinquecento_golf_bmw.html

Za 9,99 - przyrost mocy rzędu 47KM - chyba warto :liar:

Pzdr,

Opublikowano

Podsumujmy:

1.Filtr Stożkowy - około 10KM

2.Strumienica - około 20KM

3.Magnetyzer - około 5KM i mniej paliwa

4.Chip rezystor allegro - około 25-47 KM

Reasumując - około 55-100KM :dance:

Kurde do fabryki zadzwonie i mie na tunera wezną hahahahahaha

A tak na poważnie to:

- strumienica zamiast katalizatora jak wypalony, może być- ale wydech dwa razy szybciej padnie

- filtr stożkowy ,hmmmm jak nie chcesz wymieniać zwykłego hmmm,lepiej wklad k&N - w orginalnej puszce odetka dolot troche,a stożek hmmmm więcej powietrza i więcej syfu - i dolot cza obliczać

Reszta to niezapomniana frajda do pierwszego remontu :D

"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano

nie kupuj chińskich felg, one się gną przy zakładaniu opon

takie elementy jak świece, filtr powietrza zawsze warto wymienić po zakupie, razem ze wszystkimi płynami i innymi filtrami