Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mi ostatnio za inspekcje zawołali chyba 1800 ?? ale głowy nie dam uciac :) ale przezegnalem sie i stwierdzilem ze nie ma sensu :) z reszta ten serwis w Bydgoszczy to ma wyzsze ceny nic inny nie wiedziec czemu.. czsami to sie nawet oplaci do Smorawińskiego do Poznania jechac ;) niz w Poslusznym w Bydgoszczy robic..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To chyba nie cena wymiany oleju ale inspekcji olejowej. Więc nie sama wymiana oleju i filtra oleju.
Opublikowano
To chyba nie cena wymiany oleju ale inspekcji olejowej. Więc nie sama wymiana oleju i filtra oleju.

oczywiście że nie , to wszystkie filtry czyli oleju klimy i powietrza + olej silnikowy oraz.... żut okiem na całość i wpis do ksiązki oczywiście - ten zaś bezcenny :mrgreen:

Opublikowano
wpis do ksiązki oczywiście - ten zaś bezcenny :mrgreen:

niestety ten wpis ma swoją cenę i niestety jest ona bardzo niska.

http://motoryzacja.interia.pl/samochody/premiery/news/jak-sprzedac-uzywane-bmw,934377,

I znów ta ukochana zakompleksiona interia, pisząca średnio co 2 dni o BMW. Ja nawet nie wiedziałem, że w Polsce jest tylko jedna marka.

Co do wymiany, ogólnie sam olej w ASO jest drogi ja za litr po zniżkach płaciłem ok. 65 zł. Ale za pełną inspekcję warto dać jak masz pewność, że auto od nowości było serwisowane

BMW i wszystko jasne...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wpis do ksiązki oczywiście - ten zaś bezcenny :mrgreen:

niestety ten wpis ma swoją cenę i niestety jest ona bardzo niska.

http://motoryzacja.interia.pl/samochody/premiery/news/jak-sprzedac-uzywane-bmw,934377,

Nooooo, pewnie. Żaden tuman wymyslając takie bzdety nie pomyśli o tym, że na każdą wizyte w ASO i nie tylko można mieć immienną fakture, którą bez problemu można zweryfikować gdyby komuś i to przyszło do głowy fałszować. :duh:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A ja powiem tak :

Młode autko koniecznie do serwisu na wymiany.

Leciwsze to już nie koniecznie.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
A ja powiem tak :

Oj żebym miał na prawdę dużo kasy i dość nowe auto to raczej nie jeździł bym na wymiany oleju do serwisu-600zł wymiana oleju? :lol: :shock:

Wymiana oleju, filtra to kilka minut przecież :duh:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolego.

Nawet sam nie wiesz , że jak byś kupił młody samochód < ale młody a nie prawie młody > to byś do serwisu pojechał.

Bo dobrze byś wiedział , że kiedyś będziesz chciał sprzedać to autko za rozsądne pieniądze.

Starym autem to nie ma co podwajać jego wartości olejem :lol:

Dodam , że mam teraz rocznik 97 i w takiej babci wszystko oczywiście robię sam. :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A ja powiem tak :

Oj żebym miał na prawdę dużo kasy i dość nowe auto to raczej nie jeździł bym na wymiany oleju do serwisu-600zł wymiana oleju? :lol: :shock:

Wymiana oleju, filtra to kilka minut przecież :duh:

Powtarzacie takie pierdoły jeden po drugim, jakie 600zł za wymiane oleju. :roll2: Mnie w m-auto w Katowicach wymiana oleju z filtrem kosztowała 384zł w 3-litrowej benzynie. Z czego robocizna wyniosła tyle, że nie chciało by mi się wchodzić pod auto, spuszczać olej i potem kombinować co z nim zrobić, choć mam kanał w garażu. No i mam fakture na całość i pieczątke w książce. :dance:

Ktoś powie, że to nie Bawaria-Motors, co z tego, mają specjalizacje BMW i chyba wszyscy pracownicy serwisu to byli pracownicy Auto-Zlatex. :mrgreen:

Opublikowano
olej 6l mobil 0W-40 td - 218 pln filtr bosch 42 pln i 30 min pracy z kasowaniem inspekcji włącznie . a pieczątka po co ? jak dbasz o auto to i bez pieczatek kupią
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A stary olej zapewne wypijasz bo chyba nie wylewasz?
Opublikowano
Krakow Misiak, wymiana oleju i kasowanie inspekcji, rowno rok temu 80zl, oczywiscie sama robocizna po wczesniejszym umowieniu sie na termin... To samo w poleconym zakladzie od reki 30zl, moral, jak ktos lubi przeplacac niech jedzie do ASO...
Opublikowano
A ja powiem tak :

Ciekawi mnie skad ten wniosek.... ze o nowe auto sie dba a o stare niekoniecznie? A wogóle czy ASO jest gwarancją jakości? Ja sie przekonałem osobiscie ze niekoniecznie. A teraz jest wiele swietnie wyposazonych warsztatów w których można serwisować auto nie tylko szybciej i lepiej ale tez taniej. Moje zdanie - do ASO tylko z gwarancją. Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A gdzie ja tu twierdzę , że o nowe się bardziej dba niż o starsze?

Chodziło mi o to , że w nowym autku stempelek z serwisu ma znacznie większa wartość.

O jakości ich usług nic tu nie pisałem.

Opublikowano

To z Interii to nie wiem dla kogo te haczyki.

Chyba na kilku moich kolegów. Mają do naszej pracy 80km i zatrzymują się na podwórkach po drodze i mi zdają relacje jak stoi jakiś złom w stylu: "Stała Audi A4, mówię ci! 15tys. 99 rok! i 166tkm!!. czytając kartki na szybach dostają takiej euforii jak by wygrali Astrę w zdrapce. Podejrzewam że dla takich ograniczników są te książki :mrgreen:

(OO)=== OO===(OO)