Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
chwile temu sprzedałem swoje e34 kombi tds,więc na kołach 17 z gumami 235 na manualnej skrzyni paliła mi do 10 litrów miasto, od 6,7 do 7,5 trasa. bardzo udany egzemplaż...sprzedałem go z bólem serca ale dostałem auto słuzbowe,więc BEEMKA stała i marniała w oczach. poszła do radomia z pierwszego ogłoszenia. pozdrawiam :wink:
Opublikowano
Teraz aktualne pali mi około 10-11 litrów, a wcześniejsze paliłomi około 13 manual, więc chyba zależy od egzemplaża
www.trofea-sport.pl
Opublikowano
moja tds 1996 rok manual 260tys km w orginale i bliska ideaowi pali 8 (70% trasa ,reszta miasteczko 50 tysieczne) jezdze powoli.
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH 0 504 256 487
Opublikowano
to moja chyba wyjatkowo duzo pali poniewaz w miescie nie schodzi ponizej 11 litrow, a na trasie jak spali 9 to jest sukces

no u mnie tak samo tyle ze w e39

zejscie na trasie ponizej 9-8,5 jest raczej niemozliwe

a miasto to lekkim ... 11

Opublikowano
no to nie wiem jakie wy trasy robicie, do 110 spala mi 7,5. Z pełnym bagażem i kompletem osób w trasie 8. Co innegoo tryb mieszany, 11-14.Miasto to nie wiem ale z 18 będzie.
Opublikowano

e34 92 rok sedan manual

trasa 8 - 8.5

mieszany 9 - 10

miasto - 10 - 12

generlanie słaby stosunek spalania do osiągów,

jedyna pociecha to ze silniczek pięknie sobie klekocze,,

Opublikowano
no to nie wiem jakie wy trasy robicie, do 110 spala mi 7,5. Z pełnym bagażem i kompletem osób w trasie 8. Co innegoo tryb mieszany, 11-14.Miasto to nie wiem ale z 18 będzie.

to moze ty masz jakies TDI a nie TDS :)

Opublikowano
moja pali trasa 7-8 litrów miasto 9-10 generalnie bardzo jestem zadowolony :)

Moje BMW- E30 318I,

- E34 525TDS

-E32 730IA-kochana babcia

-E34 520I M50

E46 Touring 320CI M54

E36 M43 Touring

Opublikowano
:8) Niewiem w czym taki problem sześć cylindrów trzeba nakarmić nie ważne ile. ciskasz gaz i jedziesz bez zbędnego wachlowania drążkiem zmiany biegów. Takie auto musi swoje spalić.
Opublikowano

9,5 trasa

13,5 miasto

AUTOMAT, fele 18" 245 szerkie, Pirelli PZERO ROSSO jazda dynamiczna

są to wartości maksymalne dla mnie

" _______

/________\

OO=[][]=OO > ///M-POWER

[#]--------[#]

Opublikowano
Mój mi pali w Warszawie tak ok 10,5 z wyliczenia na kartce, na kompie pokazuje 11,1 w trasie do GDA spalił mi 7,5 mniej więcej.
Aż nastał czas zmian, czas walki, Czas Pogardy...
Opublikowano

mój po warszawie 10-12 e39 automat

codziennie jeżdżę do warszawy (40km trasa, 20 po mieście, 40 powrót, jazda w godzinach szczytu, ok 7 rano i powroty 16-17 wjazd od strony janek, a więc jakąś godzinę stania) i wychodzi ok 9.6- 10L jak ostatnio sporo jeździłem po warszawie to wyszło 12, więc oszczędne toto nie jest

okular z silnikiem 2.7cdi spala mi na tej samej trasie 7,5-8L

• 1 rok później...
Opublikowano

Trasa zaczyna sie od 160 i zamyka na 180 :))

wtedy pali niecałe 9l a przy 200 pali około 14l

a poza tym komp pokazuje po mieście 10,5 w rzeczywistości jest 9,5

trasa to zależy od prędkości ale między 140 a 190 z full załadowaną bunią to tak około 9l.