Skocz do zawartości

Kupno E46 prosba o pomoc :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kochani !

Znalazlem na allegro autko i juz je zaklepalem u sprzedawcy.

Przekonalo mnie jego podejscie oraz zamieszczone fotki, ktore zmodyfikowalem aby nie bylo nr rej. autka :)

Autko posiada:

"- ksiazke serwisowa (serwisowany w autoryzowanym serwisie BMW)

- ABS

- Max ilosc poduszek powietrznych

- ASP

- ESR

- Alu Felgi(oryginalne BMW 17 cali ,nowe opony )

- Tempomat

- El szyby i lusterka(skladane do wewnatrz)

- Nagłosnienie BOSE(system muzyczny)

- Zmieniarka SONY na 6CD(oryginalnie zamontowana przez serwis BMW

- Chrom Pakiet

- Dzielona tylna klapa bagaznika

- oryginalnie Przyciemniane szyby

- skórzana tapierka

- kompuer pokladowy

- przebieg 140 tys

- wspomaganie kierownicy

- wileofunkcyjna kierownica

- Klimatronik

- nowe klocki hamulcowe,nowe tarcze hamulcowe

- auto sprowadzone z Niemiec w kraju 3 miesiace"

Rok produkcji 2001

Przebieg [w km] 140000

Pojemność silnika [w cm3] 3000

Moc silnika [w KM] 198

Skrzynia biegów Manualna

Rodzaj paliwa Diesel

Typ Kombi

Liczba drzwi 4/5

Cena okolice 42.000pln.

Mozecie wyrazic swoja opinie na podstawie ponizszych fotek ?

http://fotki.pomorski.net/TAJNE/BMW/

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Hmm no mi się jak zwykle podoba przebieg 140tys km :P:P

W kombi :jawdrop: w dieslu :jawdrop: w 3,0 z co najwyżej 2001 roku :jawdrop:

(Domniemywam że został zakupiony w celu dojazdu do kościoła przez starsza panią, która obecnie ze względu na rosące ceny ropy kupiła smarta:P)

No i zastanawia mnie fakt, że auto posiada włoską książkę serwisową :P:P

P.S. Moc silnika jesli jest nominalna to 184KM.

Opublikowano

i zwróć uwagę na to że ITALIA. chyba wiesz że włosi szczególnie znani są z "dbania" o auta.

i przebieg trochę mało wiarygodny

a z tym złym dopasowaniem maski to może być złudzenie optyczne, i raczej tak jest, bo jak ktoś za tyle kasy wystawia furke to nie narażał by sie na tak szybkie dopatrzenie tego że była stuknięta. i wg mnie to raczej nie była, (z tego co zdjęcia pokazują, ale to też mało można powiedziec)

lakier wyglada na oryginalny, spójrz na to z innej strony że jak auto jest walone(szczegołnie takie) to robia cały lakier i by sie błyszczała jak nóweczka.wtedy można szukać(chyba że auto walone zaraz po wyjechaniu z salonu)..no i widać też że naprawdę przebieg większy...porysowana, wgnotki niewielkie..sporo jeździła..

no...ale zawsze możesz postawić na to że to włoch...

Nie sugeruj też sie książka serw. bo w dzisiejszych czasach to wiesz że to akurat już nie robi większego wrażenia..

Jedź, obejrzyj.., i nie poleć na muzykę-to mozesz sam kupić :wink:

pozdrawiam

Opublikowano

wyglada fajnie, dobre wyposażenie,

ale skoro ktoś tam sobie umpa umpa wkładał to jakiś młodzian jeździł

auto musisz dobrze sprawdzić, pomierzyć lakier i dobrze się zastanowić nad przebiegiem,

ja generlanie po doświadczeniach omijam Włochy i Francję :)

Opublikowano

Tylny zderzak się średnio trzyma, z prawej strony wyleciał z zaczepu :wink:

Auto ładne w środku, z zewnątrz trudno ocenić (kiepska jakość zdjęć mimo sporej rozdzielczości).

Przebieg bardzo mało realny. Nie wygląda jakby był po dzwonie w przód... ale auta miały dzwony nie tylko przodem :wink:

Trzeba by sprawdzić w serwisie BMW

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano

Panowie, czytajcie dokladniej...autko jest sprowadzone z Niemiec - ciekawe tylko dlaczego posiada wloska ksiazke serwisowa...?

Przebieg nie realny - wytarta galka, i choc zdjecia slabe to kierownica wyglada na rowniez troche wytarta. A wiem, jak wyglada moja po 160 tys km...

Tylny zderzak się średnio trzyma, z prawej strony wyleciał z zaczepu Wink

U mnie tez czasem wyskakuje, tam jest taki dziwny, "blaszkowaty zaczep". Generalnie nie ma sie co przejmowac, zderzak wraca na miejsce w 15 sekund :D

Autko ładne - ale sprawdz je dokładnie!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Fajne, popatrz dobrze po zderzakach czy sa poobcierane bo poprzestawiane sa zdrowo jak na 'bezwypadek'
Opublikowano

Dzieki chlopaki za info i cenne uwagi :)

Co do przebiegu to sie z Wami chwilowo nie zgadzam.

Moje ukochane malenstwo takze ma wytarta kierownice i galke, i takze ma przebieg w okolicy 140kkm (w zasadzie to ma teraz w okolicy 155kkm).

Przebieg w 100% udokumentowany, auto po leasingowe z PEWNEGO komisu z Belgii. Sprawdzilem swoje autko w kilku ASO w Wawie i potwierdzili zarowno przebieg jak i stan techniczny autka :) Tak wiec 2001 rok o niczym nie swiadczy, nie kazdy MUSI robic rocznie 100kkm jak niektorzy z Was. (np. w 7 lat moja mama zrobila swoim samochodem 34kkm - praca-dom :jawdrop: ).

Tyle co do przebiegu. Faktycznie ksiazka serwisowa takze daje mi do myslenia. Na dniach powinienem dostac nowe fotki i moze VIN.

Spytam jeszcze dokladnie o historie autka.

Opublikowano

jak tak mało robisz km to lepiej kupic benzyne :)

mniej kłopotów, mniejsze ryzyko zakupu :)

i frajda wysokich obrotów :)

ale to hjak tam kto woli

co do rpzebiegu to nawet nie chodzi o wytarte elementy, ale o to ze cieżko u handlarza znaleźć nie skrecony licznik ...

ktoś gdzies musi zarobić, a najłatwiej na "odmłodzeniu" auta :)

:norty:

Opublikowano

papik - kierownica kierownicy nierówna.

Ta z tworzywa (nie wiem co to jest... jakaś guma czy ki diabeł) wytrze się szybciej niż skóra.

Z tego co mowił mi kolega, "ludzie" cofają liczniki, moduł LCM i przebieg zapisany w kluczykach (tego dowiem się na 100% bo to mnie najabrdziej zmartwiło), więc nie wiem w jaki sposób serwis mógł potwierdzić, że przebieg jest autentyczny. Chyba, że chodzi o pewną, udokumentowaną historię serwisową auta w poprzednim ASO.

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano

hmm... powiem tak..(napisze) ...

o sciąganiu autek, opłacalności itp.. wiem sporo.

Nie od kogoś tylko z autopsji.

Jesli ten przebieg jest realny - to ten co ją sprzedaje jest głupcem i robi CI prezent bo sam wiecej za nią zapłacił.

Ewentulanie jest taki przebieg... ale sprawdź kto był właścicielem i ilu ich było.

Czy np. w karierze auta właścicielem ( przykłądowo nie był Czech) ...

bo może się okazać że kupił rozbitą, złozyli ją z dwóch i wróciła do Niemiec skąd samochody są uznawane za zadbane itp...

troche czarny scenariusz... ale dużo osób nawet nie wie że ma autko z ćwiartek... nawet z niemiec...

handel samochodami to gruba kasa... i każdy chce zarobić jak najwiecej :dance:

Ogolnie ze zdjęc autko ok.

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano

Chyba, że chodzi o pewną, udokumentowaną historię serwisową auta w poprzednim ASO.

Tak, mam skore na kierownicy :) Tak, mam dokumentacje do SWOJEGO autka w postaci ksiazki, pieczatek i widac,ze to bylo prowadzone rzetelnie :)

Co do autka na fotkach - nie wiem czy ma cofniety przebieg, czy nie...

W zadsadzie to malo istotne, wazniejsze jest jak dlugo pojezdzi bez powazniejszej awarii... :(

Opublikowano

Chyba, że chodzi o pewną, udokumentowaną historię serwisową auta w poprzednim ASO.

Tak, mam skore na kierownicy :) Tak, mam dokumentacje do SWOJEGO autka w postaci ksiazki, pieczatek i widac,ze to bylo prowadzone rzetelnie :)

Co do autka na fotkach - nie wiem czy ma cofniety przebieg, czy nie...

W zadsadzie to malo istotne, wazniejsze jest jak dlugo pojezdzi bez powazniejszej awarii... :(

hehe weź kup herbate, zaparzymy i bedziemy sobie z fusów wróżyć :)

a idą Andrzejki :lol: :lol: :lol: :lol: :norty:

Opublikowano

hehe weź kup herbate, zaparzymy i bedziemy sobie z fusów wróżyć :)

a idą Andrzejki :lol: :lol: :lol: :lol: :norty:

Aktualnie kawe sobie robie :) Faktycznie przywalilem dowcipem jak nigdy :mad2: :jawdrop:

Czekam na VIN autka i fotki z ksiazki serwisowej dokumentujace przebieg... :) Dam znac co i jak.

Opublikowano
No i ja mam włocha :) i jestem zadowolony nie ma reguły co niby niemcy to jakiś szczególny naród w sprawie dbania o auta ?? To pewnie tak jak z tą Niemiecką precyzją :) szkoda że Japan Cars są zawodne i nieprecyzyjne :)Ważny jest człowiek który jeździ a nie narodowość jakiej jest !!!
Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
Opublikowano
a mi sie podoba, jak kupowałem swoją 330d to szukałem z takim jasnym wnętrzem... skończyło się na czarnej skórze i listwach w fortepianowej czerni w środku... :) Co do autentyczności przebiegu, to faktycznie, mało kto kupował nowego, dobrze wyposażonego i drogiego diesla BMW po to zeby robic nim 10 000 km rocznie, ale przecież zdarza się dobrze trafić. Moje auto też jest z 2001 r, i w momencie kupna w lipcu tego roku miało potwierdzony przez rzeczoznawcę oraz w ASO przebieg 115 000 km. Faktem jest, że kosztowało naprawdę sporo jak na ten rocznik :). A co do zderzaków odczepionych itd, to musimy pamiętać, że samochód ma 7 lat, kupe km za sobą i takie rzeczy się po prostu zdarzają... Sprawdź auto w ASO i kupuj jak będzie ok, bo fajny jest!!! :)
Opublikowano
.. Sprawdź auto w ASO i kupuj jak będzie ok, bo fajny jest!!! :)

No dobra, przyznaje, ze autko chce kupic dla siebie na "pozniej". Czyli jak moj Compakcik przestanie byc przydatny w naszej rodzinie to sie go sprzeda, a 330d bede mial dla siebie. Znowu bede sszukal autka dla kobiety i pewnie kupimy tez E46 ale juz nie kombi :)

Opublikowano

No dobra, przyznaje, ze autko chce kupic dla siebie na "pozniej". Czyli jak moj Compakcik przestanie byc przydatny w naszej rodzinie to sie go sprzeda, a 330d bede mial dla siebie. Znowu bede sszukal autka dla kobiety i pewnie kupimy tez E46 ale juz nie kombi :)

na później ?

wrzuasz temat rodem z "Jak rozpętałem III wojne światową?"

i zwijasz walizki? :jawdrop:

powinni zrobić osobne forum dla gdybaczy,!!!!!!!!

:clap: :naughty:

:norty: :norty: :norty: :norty: :norty:

Opublikowano

na później ?

Nie zrozumiales, albo ja niezrozumialem napisalem :)

Wcal enie zwijam walizek, autko CHCE kupic teraz i w zasadzie zaklepalem je u sprzedawcy :) Docelowo ma to byc moje autko za pare lat (moze wczesniej) :)

Wot tyle. Moze ktos z Zielonej Gory moglby podjechac i obejrzec autko ? :)

Opublikowano

na później ?

Nie zrozumiales, albo ja niezrozumialem napisalem :)

Wcal enie zwijam walizek, autko CHCE kupic teraz i w zasadzie zaklepalem je u sprzedawcy :) Docelowo ma to byc moje autko za pare lat (moze wczesniej) :)

Wot tyle. Moze ktos z Zielonej Gory moglby podjechac i obejrzec autko ? :)

trochę zartów musi być :) :norty: :modlitwa: :dance:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hmm, wiesz, ja do swojej oprócz książki mam nawet faktury z ASO na wbite przeglądy. No ale bez tego mało kto by uwierzył w 7 latka z przebiegiem ~70kkm. Tak po prawdzie do mnie to nadal nie za bardzo przemawia ale przecież nie popchne sobie licznika na 150kkm żeby się lepiej czuć. :cool2:

Opublikowano
Fajna becia, coś takiego też chcę kupic ale juz po lifcie. Jedynie co mogłem w niej zauważyć to dosyć zmęczona skóra fotela kierowcy, i co z tym systemem BOOSE? Czy orginalny nie powinien mieć włącznika przy ASC ?
Opublikowano

Własnie!!!!! to jest myśl, wyzerujmy liczniki i poczujmy się jak w bramie wyjazdowej od Dealera :) hahahahahahah

:norty: :jawdrop: :jawdrop: :norty: :norty: :norty: