Skocz do zawartości

problem z czujnikem klocków

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
zaświeciła mi się kontrolka od klocków więc je wymieniłem zakładając nowy czujnik ale na desce nadal świeci mi się tem czujnik niewiecie czy musze z tym jechać na kompa żeby skasować błąd czy to coś innego
Opublikowano

Nie koniecznie zgasnie. Ja mam to samo wymienilem klocki i tarcze razem z czujnikiem i dalej świeci, a przejechałem z 10 tyś. kilometrów.

Na forum nie znalazłem wyjaśnienia tego denerwującego problemu.

Opublikowano
Nie możliwe, że nie gaśnie kontrolka. Musisz mieć jakiś problem z czujnikiem albo gdzieś przewód przetarty. Przecież to działa na prostym przerwaniu układu elektr. i wtedy tylko pali się kontrolka.
Opublikowano
Witam u mnie gaśnie zaraz po wymianie, a klocki już kilka razy wymieniałem może masz uszkdzony czujnik??

kolega ma e39 i tam na 100% nie gaśnie zaraz po wymianie

sprawdź dokładnie czy we wtyczce wszystko dobrze łączy

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam, ja zgasiłem tą kontrolkę przez odpięcie na chwilkę kostek od zegarów i teraz jest ok. Zapala się i gaśnie po rozruchu.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Witam!

Jak wszystko jest sprawne, a czujniki dobre to powinna zgasnąć samoczynnie - nie koniecznie od razu.

Pozdro!

U mnie po wymianie klocków i czujników z przodu jak i z tyłu zgasła natychmiast.

Opublikowano
po wymianie klocków kontrolka gaśnie przynajmiej u mnie jak kilka razy włącze i wyłącze zapłon ,a to dlatego że musi wyrównać sie napięcie i wtedy kontrolka gaśnie jak włączysz i wyłączysz zapłon 10 razy i kontrolka nie gaśnie to źle jest podłączony czujnik