Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, szukam mechanika na terenie lub w okolicy Poznania który będzie w stanie wskazać i zamontować to co jest wybrakowane w układzie klimatyzacji w moim E39 (wiem że brakuje kawałka rurki z czarną końcówką - chyba nawet taka ) oraz powiedzieć co trzeba jeszcze zrobić by klima znów zaczęła żyć. Proszę o podpowiedź, niestety DK nie zajmuje się klimą, więc szukam.
Opublikowano
A ja nie polecę tego serwisu: http://wulkan-auto.pl/ - a może inaczej, na oponiarstwie to się zapewne znają, ale na mechanice i diagnostyce pojazdów to już raczej nie bardzo. Nie potrafią nawet poprawnie złożyć dolotu w E90, nie wiedzą jakim olejem to zalać i w dodatku przegląd polega chyba na kopnięciu w koło i stwierdzeniu "fura jak nowa".
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

czy ktoś by polecił sprawdzony adres w Poznaniu, gdzie mógłbym zamontować hak holowniczy do 318d (2011)? Cena za oryginalny hak mocno mnie osłabiła, więc w grę wchodzi zamiennik? Z 3 miejsc, 2 punkty mi odmówiły, więc zaczynam się pomału zastanawiać o co chodzi? Z góry dzięki!

Opublikowano

Witajcie

czy zna ktoś osobę godną polecenia w zakresie diagnostyki i interpretowania błedów (zwłaszcza układ spalania) w e46?

Okolice Poznań, Września.

Będę wdziędzny za pomoc w znalezieniu kogoś kto jest dobry w tym temacie :)

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ja polecam US Maverick. Kolejki u nich mówią same za siebie. Swoją drogą wymieniał ktoś w Poznaniu rozrząd w N47? Słychać już go powoli u mnie i chce się za to zabrać. Znacie jakiś speców, którzy w miare sprawnie i na oryginalnych częściach to wymieniają??
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

upatrzyłem sobie E46 w jednym z komisów w Gnieźnie. Przed ewentualnym zakupem chciałbym ją sprawdzić w jakiegoś polecanego mechanika. Niestety w tym wątku nie ma ani jednego polecanego mechanika w tym mieście. Przypadek? :D Czy tam po prostu nie ma polecanych mechaników? :lol:

Sprawdziłem już ofertę serwis Boscha z ul Fabrycznej, ale ceny z kosmosu (przegląd prawie 400zł - prawie jak BMW ASO).

Dziękuję z góry za pomoc.

Opublikowano
Nie kupuj nic z żadnego komisu w Gnieźnie-

Dobra rada

Jestem z Poznania i handlowalem samochodami wiec wiem co mowię.

Dzięki, ale czy mógłbyś być bardziej konkretny? Handlują szrotem? Kłamią w ogłoszeniu? Auta ukradzione? Bite i składane z kilku samochodów? Przekręcone liczniki? I tak przyjechałbym oglądać auto ze swoim mechanikiem (bo kupujący to wiadomo że ma klapki na oczach :D ) ale mimo wszystko nie tylko ja ale i inni forumiczowie chcieliby wiedzieć czym podyktowana jest taka opinia o handlarzach z G? Pozdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bad Boy dobrze pisze, omijaj lepiej te gnieźnieńskie komisy, też siedzę w branży i wiem co się tam wyprawia - cofnięty licznik, mizerny stan techniczny(ukryta wada), czy też brak rzetelnej(szczerej) rozmowy to absolutna norma...
Opublikowano
Witam Panowie, nie jestem z wielkopolski więc potrzebuje małej pomocy. Do jakiego Aso Bmw w Poznaniu lub okolicach udać się na przegląd autka przed zakupem.
Opublikowano

Witam

Drodzy forumowicze chciałbym wymienić w swoim bmw f11 fotele skórzane z podgrzewaniem na skórzane fotele comfort , jestem z Lublina , ale będę też niedługo w okolicach dolnośląskiego i wielkopolski , czy ktoś z Was zna i orientuje się gdzie może w tych rejonach jest jakiś dobry elektryk/mechanik , który przełoży mi te siedzenia , podłączy moduły i wszystko dobrze zaprogramuje w miarę dobrej cenie ?

Proszę Was o pomoc. Będę wdzięczny.

Opublikowano

Witam

Prosiłbym Was jeszcze o polecenie jakiegoś dobrego warsztatu z okolic wielkopolski ,łódzkiego lub dolnośląska, który zajmuje się doposażaniem bmw F11 , programowaniem , kodowaniem itd.

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano
Czy mógłby ktoś polecić jakiegoś zaufanego mechanika który specjalizuje się w BMW w PILE ?? Byłbym bardzo wdzięczny :)
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Koledzy dostałem namiar na gościa z Sasinowa (koło mosiny) który specjalizuje się w naprawach bmw a sam jest ogromnym fanem marki i ponoć zna się na rzeczy. Czy ktoś u niego był? może ktoś coś powiedzieć na jego temat? jakby co mam nr do niego, niestety nie znam imienia i nazwiska.
Opublikowano

ja robie wszystko tutaj- od 2 lat sie nie zawiodlem

http://www.acb24.pl

Bardzo polecam- powołaj sie na bmw-klub

W/wymieniony Dawid K odstraszyl mnie terminami za 2-3 tyg

Raz byłem w auto baranowski na geomtrii i wszystko ok ale na konkretne sprawy bym chyba auta u nich nie zostawił....szwagra chcieli kiedyś ewidentnie naciągnąć na jakąś naprawę za 1000 zł :nienie:

No u Dawida na termin się czeka ale masz zrobione wszystko pro :cool2:

Opublikowano

ciezko mi sobie wyobrazic jak mogli chciec go naciagnac-

w ogole nie sa nalegajacy na to czy u nich cos zrobisz- caly czas maja kilka aut na warsztacie i sporo pracy.

przeciez i tak do klienta nalezy ostateczny wybor czy robi u nich czy nie.

Ja robilem kilka spraw-zawiecha/geometria, hamulce itd

i zawsze cena byla dogadana na poczatku- i nie odbiegala od cen innych warsztatow- a na pewno taniej niz w ASO

Wszystko mialem pokazane i wytlumaczone- oceniam bardzo na plus

Mozliwosc dogladania napraw/wymian w swoim aucie takze pozytywnie.

Opublikowano
Jak by ktoś kiedyś chciał coś naprawić w okolicy Wrześni w BMW to zapraszam mój numer kom 508744261 . Na co dzień naprawiam ciągniki rolnicze ale w wolnej chwili mogę pomóc ;)
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Poleci ktoś dobrego gazownika w okolicach Poznania ;) chcę założyć gaz w BMW E46 2.0 143KM a nie mam zamiaru jezdzic kilka razy do roku bo cos jest nie tak :) jak to mowia "oszczedzaj po zalozeniu a nie przed" :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam serdecznie poszukuje jakis warsztat ktory specjalizuje sie w BMW ??? Od Poznania w strone Wolsztyna, okolice Leszna?? chodzi o BMW F11. Musze wymienic pare rzeczy...

Bez wkladu serca i pracy,twoj lakier nie wyglada cacy ...

Wiele serc....jedno bicie..... BMW na cale zycie....

Opublikowano
Znalazlem cos takiego w necie "BMW auto naprawa Wieckowice" . Moze ktos sie wypowiedziec na ten temat???

Opublikowano
Szerokim łukiem radzę omijac warsztat elektro mechanika z miejscowości KUNOWO woj. Wlkp powiat gostyński. Człowiek miał pozbyć się w moim E61 dpf a palant wyciął kat a dpf zostawił w spokoju. Skutkiem czego niepotrzebnie włożone zostało w auto 5 tys zł ( turbo, kolektor dolotowy itd bo nikt nie wiedział co jest z autem).
Opublikowano
Nikt nie byl u Pana z Wieckowic pod Poznaniem? W internecie za duzo o tym nie ma, gdzies tam wyczytalem ze ponad 20 letnie doswiadczenie w BMW oraz pracownik ASO. Rozmawialem z tym Panem przez tel i wyglada ze wszystko jest ok,ale jeszcze jak by ktos dodal jakies opinie na ten temat to juz bym byl pewny w 100 %.