Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
284 tkm, z czego moje 3tys - przez miesiąc. Jak na razie awarii brak - zrobiłem tylko wahacze, amory, hamulce - tarcze +klocki , tuleje gumowe tylnej belki, wymiana olejów i filtrów - czyli to co raczej trzeba standartowo przy zakupie używki, żeby spokojniej śmigać. A co dalej...? czas pokaże
- to ja przepraszam! ...i znikł
  • Odpowiedzi 775
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Ja jak kupilem to miala przejechane 106000km mam ja ponad rok i teraz na liczniku jest 204000km duzo zrobilem i nic jeszcze nie wymienilem oprocz pompy wody po zakupie jakis 3 miesiace.Od paru miesiecy tez zaczlo mi cos stukac jak jest zimny tylko po nocy i nie wiem co to jest.

Jak wiecie to prosze o info.

Pytanko - zrobiłeś to? Co jej było - pytam bo mam to samo, wprawdzie silnik m50, ale objawy dokładnie takie same. Na początku stuki same ustawały po paru sekundach, teraz trzeba silnik wyłączyć. Drogo ta zabawa kosztowała?

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano

Mają jak kupilem to miala ok 135000 a teraz ma ok 142000 a mam ja 3 miesiac :mrgreen:

I tak chcialem sie zapytac co to moze byc za liczba wskazywana jako bodajze pierwsza w "teście zegarów".. bo mi wlasnie pojawia sie cos około 320tys z hakiem.. czy mozliwe ze to jakis zapisany gdzies indziej oryginalny przebieg samochodu? Czy moze cos innego? Co?

Pytam bo nie moglem znaleźć nigdzie na forum :(

W E36 niema zapisanego nigdzie (chyba) oryginalnego przebiegu. Dokladny opis pozycji w tescie jest gdzies na forum opisany poszukaj

Pozdro

Opublikowano

Moja Mysza zegarowo przy zakupie miała 179 tys. i jestem w stanie w to uwierzyć...

Po trzech tygodniach ze mną ma już 181 tys... :twisted:

Black - Mighty - Wonderful
Opublikowano

E39 528iA prod.1996 (RM1997 i pierwsza rej w 1997) jak ja kupilem to

miala 117 tys. km. W tej chwili (poltora miesiaca) ma juz 124kkm. Az

strach pomyslec co bedzie za rok ;)

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano
Moja E34 525I 03/92 ma na blacie 143 000. Jeszcze się rejestruje więc niebawem kilometry podskoczą... :twisted:
Opublikowano

Auta klasy 5-ki czy 7-ki robią w Niemczech minimum 15-20 tys km rocznie, a bardziej prawdopodobne jest 30-35 tys km i takie przebiegi moim zdaniem nalezy przyjmowac za realne. Przestawienie przebiegu na zegarach jest tak łatwe, ze niemal wszyscy to robią przy sprzedaży, a szczególnie handlarze na zachodzie ...

Ja swoją 7kę rocznik 91 kupiłem w 1998mym z przebiegiem 100 tys na liczniku, czy prawdziwym tego nie wie nikt. Poprzednio zarejestrowana była na amerykańskie wojska NATO w Niemczech, pewnie jakiś generał nią śmigał po autobahnach. Potem wjechał do rowu i już mu się nie podobała :D Teraz na liczniku jest 290 tys km i jak na 190 tys km z moją ciężką nogą to awarii było zadziwiająco mało. Nawet wydech wciąż mam oryginalny. Najgorsze było trzaśnięcie sprzęgła, gdy z obrotami 6000 ruszyłem ostro spod skrzyżowania, ech te błędy młodości :duh: Może to, że większość mojej eksploatacji odbyło się bez instalacji gazowej pomogło w bezawaryjności. Teraz autko to jest na zasłużonym odpoczynku, pod troskliwą opieką mojej małżonki, którą ciężko wyciągnąć zza kierownicy :cool2: (to ta ponętna blondynka na zdjęciu poniżej, pozująca przy jednej z moich poprzednich beemek).

Pozdrowienia

Paweł

www.automobile-catalog.com

Opublikowano
Auta klasy 5-ki czy 7-ki robią w Niemczech minimum 15-20 tys km rocznie

Różnie to jest, napewno nie ma na to reguły, mi się wydaje że 5-tka cz 7-mka raczej nie były kupowane jako samochody służbowe do firm tylko jeździli nimi prywatni kierowcy lub urzędnicy państwowi ale to będzie wiadomo bo taki samochód ma zawsze wpis w Briefie. Myśle że łatwiej trafic na zajeżdzonego Golfa niż beemkę. J ajak kupowałem swoją to z książka serwisowa dostałem całą teczke rachunków, gość zbierał dosłownie wszystko, co roku robił analize spalin w Decra i tam zawsze był wpisywany przebieg więc nie wydaje mi się aby komuś chciało się podrabiac tą sterte papierów. Najpewniej jest kupowac auto właśnie jak ma dużo rachunków i wykresów z diagnostyki, niemcy na fakturach za robocizne wpisują zawsze przebieg

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano

moja coupetka z '92 miała przejechane 155 jak ją kupiłem 2 miesiące temu ja przejechałem 2 tysiące ale faktycznego przebiegu pewnie nawet najstarsi górale nieznają

jeżdze na oleju 0W40 i 0 ubytku po tysiącu kilometrów- oby tak dalej :D

Opublikowano
Auta klasy 5-ki czy 7-ki robią w Niemczech minimum 15-20 tys km rocznie

Różnie to jest, napewno nie ma na to reguły, mi się wydaje że 5-tka cz 7-mka raczej nie były kupowane jako samochody służbowe do firm tylko jeździli nimi prywatni kierowcy lub urzędnicy państwowi ale to będzie wiadomo bo taki samochód ma zawsze wpis w Briefie.

Od każdej reguły są wyjątki, oczywiście. Ostatnio oglądałem w Monachium 320kę E30 z 1983 roku z przebiegiem 111 tys km (!!!). Najlepsze było to, że auto faktycznie wyglądało na te 100 tys, podobno wyciągnięte od jakiś emerytów za pareset euro. Normalnie jak nówka z salonu, czyściutka i świecąca chromami. Ale mam już taką, tyle że nie tak ładną (ale czegóż wymagać od samochodu kupionego za 150 euro :D )

A z tym że 5ki i 7ki są kupowane głównie prywatnie raczej bym się nie zgodził. Np moja 750ka miała w briefie firmę (przez większość czasu) a potem osobę prywatną.

Pozdrowienia

Paweł

www.automobile-catalog.com

Opublikowano
Moja E-36 Coupe 320 z 94r ma przejechane 211tyś km i chodzi jak "nowa" tzn wszystko OK, może dzięki temu że w Briefie jako właściciel był tylko właściciel salonu BMW.
Opublikowano
Moja na początku czyli 2 miesiące temu ok 217 tyś,teraz 221 tyś i jezdzi jak nówka.Przez 6 lat miał nią gość ok 70 letni,potem jakieś dwa 30 latki
Opublikowano
E34 520i 24V 1991r. przebieg 130 tys. (kupiona od ciotki z Niemiec) stan idealny, jeździła tylko w lecie. Awarii brak jak do tej pory, a jeżdżę moją Betką od 5 miesięcy.
Opublikowano
Ja moge sie pochwlaic bardzo malym przbiegiem.BMW E21 z 1983 roku,dwa dni temu przekroczylem 180tys

Od remontu ? :twisted2:

Opublikowano
Moja becia ma juz nakrecone 250k. Mam nadzieje :D Nie wyglada na wiecej ale tego sie pewnie nigdy nie dowiem :| Oby tylko nakrecila drugie tyle bez uciazliwych awarii - wiem, naiwnosc to matka... :mrgreen:

BMW - Bedziesz Mial Wrazenia

Pozdrawiam

Reaven

Opublikowano

Moja niunia (e30 1990 rok 1.8i) juz niedlugo licznikowo bedzie miala 170tys...

Ciekawe tylko, czy rzeczywiscie tyle ma :lol: ale wyglada na to, ze jest to jej prawdziwy przebieg :lol:

Opublikowano
Moja ma ok 140 tys (przyjmniej na liczniku) ale nie wyglada na wiecej wiec moze ma tyle rzeczywiscie :). Sasiad ma e39 z 2001 i ......... 16 tys : :mrgreen: Czyli 4 tys rocznie :) I ten piekny zapach nowosci w srodku...Wyglada jakby dopiero wyjechala z salonu.
Opublikowano

fiat uno 85' 1,0 poj :mrgreen: 192k, z czego ja zrobilem ok 7k w 2 miechy, awaryjnosc:

2 wymiany filtr oleju

2 wymiany oleju po 4L kazda, wymiana 2x czujnik oleju, wymiana klockow przod, wymiana uszczelki pod glowica, wymiana wycieraczki, wymiana linki reczny, mocowanie zderzaka przod (luzno zwisal prawa strona :lol: ) zamiana zarowek na 80W, wymiana swiec, wymiana rozrusznik...

eh nie bede pisal dalej bo wyjdzie ze mam nowke fure....i kup tu czlowieku fure "igła" :(

Opublikowano (edytowane)
A mojej wczoraj równo 170000 km i laata dalej :mrgreen: Edytowane przez mac