Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sprawdzilem u siebie jak mi pali moj silniczek M43 w bmw i wyszlo mi ze w jezdzie mieszanej miasto trasa 8.2l na 100km chyba nie zle a rezerwa u mnie wynosi 11,5l sprawdzilem od zapalenia do momentu kiedy zaczol mi przerywac na rezerwie przejechalem 139 km a lacznie na pelnym baku 780km :cool2:

Takie spalanie mialem w moim maluszku :mrgreen:

jedynakk
  • Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
kiedy zaczol mi przerywac na rezerwie przejechalem 139 km

nie powtarzaj tego wiecej - szkoda pompy ;)

odnosnie spalania - gratulacje :cool2: :clap:

Opublikowano

coz - nic tylko sie cieszyc :cool2:

sprawdz tylko, czy oby nie masz zbyt ubogiej mieszanki ;)

Opublikowano
kiedy zaczol mi przerywac na rezerwie przejechalem 139 km

nie powtarzaj tego wiecej - szkoda pompy ;)

i wtryskow-jak zassie syf ze zbiornika to czeka cie kosztowna plukanka.

te gusta conducir? BMW
Opublikowano
sprawdzilem u siebie jak mi pali moj silniczek M43 w bmw i wyszlo mi ze w jezdzie mieszanej miasto trasa 8.2l na 100km chyba nie zle a rezerwa u mnie wynosi 11,5l sprawdzilem od zapalenia do momentu kiedy zaczol mi przerywac na rezerwie przejechalem 139 km a lacznie na pelnym baku 780km :cool2:

Takie spalanie mialem w moim maluszku :mrgreen:

To ciekawe bo ja nigdy na baku nie zrobiłem więcej niż 600 km w cyklu mieszanym.

Opublikowano
witam mi moja beta spala okolo 10L LPG na 100 km w trasie i przy dociskaniu :) wiec tez nie jest źle choc to tylko 1,6 :( móglby mniej :)
Opublikowano
No spalanie to zależy tylko i wyłącznie jaką kto ma nogę ciężką. Wiadomo że BMW do oszczędnych samochodów nie należy!!! Pociśnijcie trochę Wasze beemki to na pewno nie wyjdzie 10l LPG w mieście he he :). Ja jak mojemu 1,8 is nie dusze to na trasie w 7 litrach sie zamykam bez problemu ale prędkość maksymalna żeby uzyskać takie spalanie nie może przekroczyć 110 km/h
Opublikowano

spalanie na trasie nie zależy tak bardzo od prędkości maksymalnej jak od tego jak często wyprzedzasz czyli jak często przyśpieszasz. Jak kupiłem moje e46 318i na trasie Bremen => Gdynia komputer obliczył mi spalanie na poziomie 6,7 litra/100 benzyny 95. wiem że wskazania komputera są dość subiektywne ale dodam że w Niemczech jecjaliśmy średnio 140 - 180 km/h w polsce z racji stanu naszych autostrad ;) już wolniej. Obecnie spalanie w mieście waha mi się między 8 a 11 litrów/100km to zależy od tego jak mocno cisnę. Wszystkim tym którzy mają tempomat polecam nauczyć się z niego korzystać znacznie zmniejsza spalanie szczególnie na trasie chociaż przyznam że w mieście też zdarza mi się z niego korzystać.

Pozdrawiam

www.bmw-3city.pl
Opublikowano
Wszystkich, którym beemki mało palą zapraszam do Warszawy :lol: A jak komuś pali mało po Warszawie, albo innym tego typu mieście, to zapraszam do emeryckiego klubu szachistów :lol:
Opublikowano
Prawda jest taka że kto ma sportowy wydech (ja mam remusa), ten wie jak przyśpieszac żeby mało spalić. Po prostu przyśpieszać tak żeby bardzo cichutko buczało :) Ja cisne mu jak emeryt i biegi zmieniam przy 2700 rpm i jest git :8)
Opublikowano
Moj samochod jak wracalem nim z niemiec to na trasie spalil mi niecale 6 litrow, predkosc nie byla wieksza jak 120, po miescie wiekszasc w warszawie pali mi ok 11l
Opublikowano
Moj samochod jak wracalem nim z niemiec to na trasie spalil mi niecale 6 litrow, predkosc nie byla wieksza jak 120, po miescie wiekszasc w warszawie pali mi ok 11l
Opublikowano
Wszystkich, którym beemki mało palą zapraszam do Warszawy :lol: A jak komuś pali mało po Warszawie, albo innym tego typu mieście, to zapraszam do emeryckiego klubu szachistów :lol:

muahahahaha, a ja mimo, ze lubie grac w szachy to jakos mi te 13-15l ucieknie :D

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=44383&start=15

BMW Repozytorium - poszukiwani ludzie do prowadzenia sajtu z hostingiem. => PW

--

Staram sie pomoc...

...reklamacje tylko za okazaniem paragonu z pieczatka :)

Opublikowano
tematy tego typu maja to do siebie ze są miasta, Miasta i MIASTA, a to robi dużą różnice :mrgreen:

i co za tym idzie koreczki, korki i korasy

nie mowiac juz o debilnej synchronizachi swiatel, gdzie robisz 300 m i hamulec, potem zielone i tak w kolko....

Opublikowano
tematy tego typu maja to do siebie ze są miasta, Miasta i MIASTA, a to robi dużą różnice :mrgreen:

Hahah :clap: dobre! Polać mu!

Opublikowano
wczoraj na 200 kilometrowym dystanie w trasie wyszlo mi spalanie 6,87 ale tak jak ktos zaznaczyl byla to jazda nieprzekraczajac 110km/h a pare dni temu na 28 litrach (120zl) zrobilem 376km-spalanie 7,51(70% trasa-30%miasto).
Opublikowano

mi na trasie szczecin->paryż(+kilka km na miejscu)->poznań->szczecin komp pokazał spalanie 7.9l/100km (na autostradzie prędkość 110-140: najczęściej ponad 120kmh) z włączoną klimą.

po podliczeniu w celu sprawdzenia kompa wyszło że przejechałem 3002km, na niecałych 233l paliwa czyli spalanie ok 7.75-7.76 :)

e36 325i

dla mnie rewelacja i jednocześnie najniższe spalanie jakie udało mi sie tym autem osiągnąć.

Opublikowano
mój Isik pali 14 lpg/100km po mieście,ale w szczycie po lublinie więcej sie stoi niz jedzie,ludzie z większych miast wiedzą o czym mowie, natomiast w trasie nie przekraczając 120km/h spalanie spada do 8l lpg, więc nie wierze ze 1.8 spali mniej jek 10 w mieście. pozdro
IVI