Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 366
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
panowie sprawdzone umnie smiga i siedzi pasażer zawsze nawet jak go niema :norty:

W razie czego poducha pasazera nie droga:P i kokpitu nie trzeba calego zwalać bo jest zaslepka same plusy:P

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Niestety ostatnio problem z matą dotknął również moją bunie przy przebiegu 258 tyś.km. chyba przez mróz ( -21'c ) w tamtym czasie, ponieważ nie zauważyłem nic nadzwyczajnego gdy moja dziewczyna wsiadała do auta. Emulator za 20 zł z allegro załatwił sprawę. INPA pokazuje że fotel pasażera jest zajęty.

http://allegro.pl/emulator-maty-bmw-czujnik-zajecia-fotela-gratis-i2070982161.html

gdyby komuś nie chciało się samemu w to bawić.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano

Koledzy mam pytanie.

Chce zakupić emulator maty do e46 z allegro.

Narazi ewole zapytac niz doczytac instrukcje.

Czy w trakcie lutowania odpiąc kleme a kumulatora ?

Czy po wlutowaniu samo zgasnie czy jechac na kompa aby zgasic kontrolke ?

Opublikowano
Koledzy mam pytanie.

Chce zakupić emulator maty do e46 z allegro.

Narazi ewole zapytac niz doczytac instrukcje.

Czy w trakcie lutowania odpiąc kleme a kumulatora ?

Czy po wlutowaniu samo zgasnie czy jechac na kompa aby zgasic kontrolke ?

Ja w e39 nie odpinałem akumulatora, lecz nie wkładałem kluczyków do stacyjki.

W e39 trzeba podpiać auto pod kompa żeby zgasić konrolkę od poduszki, natomiast widziałem jak w e46 podczas przerwania maty zapalała się kontrolka poduszek gdy fotel był zajęty, natomiat gdy fotel był pusty dioda nie świeciła się.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
na czymś muszą zarabiać gdyby produkowali samochody nie psujące sie nie zarobili by x razy wiekszych poieniędzy na autoryzowanych serwisach
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witajcie!

Odgrzeję temat! Czy jak obetnę wtyczkę od napinacza pasów (strona kierowcy) i zlutuję na stałe kabelki to błąd poduszki się wykasuje przez inpa? W którymś tutaj poście kolega "dajan" pisał że to działa. Nie trzeba żadnego rezystora wlutowywać?

Pzdr

Sławek

Opublikowano
Witajcie!

Odgrzeję temat! Czy jak obetnę wtyczkę od napinacza pasów (strona kierowcy) i zlutuję na stałe kabelki to błąd poduszki się wykasuje przez inpa? W którymś tutaj poście kolega "dajan" pisał że to działa. Nie trzeba żadnego rezystora wlutowywać?

Pzdr

Sławek

Jeżeli odetniesz przewody od napinacza u kierowcy i je polutujesz to nie będzie żadnego błędy tym bardziej że tam poduszki ani maty niema. Jeżeli chodzi o mate pasażera to raczej nie zadziała trzeba lutować albo skręcić na kostce ale spróbuj i daj znać czy zlutowanie samych przewodów da efekt.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
witam kolegow czy ktos z wawy jest w stanie mi pomoc z ta mata ze sie swieci?tzn zalatwic diode i mi to zrobic zeby bylo ok?
Opublikowano

Problem pojawił się też u mnie - E46 320i z 2002r.

Słyszałem opinie o emulatorach, że zdarzały się przypadki gdy auto wpadało w jakiś większy dołek i strzelały poduchy.

Czy spotkaliście się z czymś takim ? Czy może serwis, który mi tak powiedział, chce naciągnąć mnie na zakup maty, bo przecież to większy dla nich zarobek niż instalacja emulatora.

Proszę o opinię gdyż nie wiem co zrobić.

Dodam, że autko chce nie długo sprzedać i nie chce aby ktoś mówił, że poduszek brak w aucie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
w e46 poduchy prędko ci nie strzelą, pamiętaj że jest wyposażona w amortyzatory zderzaka i jest to system obliczony na większe szoki niż próg na drodze - sam służę przykładem, wjechałem w "dupę" ze 20 km/h, lampy wypadły, maska złożyła się pod kątem prostym (to wina owego amortyzowanego zderzaka :cry2: ) a żadna poduszka nie wypaliła chociaż wszystkie 6 sprawne plus wlutowana dioda w macie. co do samej diody to ja osobiście pozyskuję ją bez żadnych dodatkowych zabiegów z problematycznego auta, wszystko tam już jest, dioda plus pasująca wtyczka z kawałkiem przewodów. dioda jest zatopiona zaraz za wtyczką na początku maty, idzie się do tego dokopać i wyciąć bez rozbebeszania fotela. następnie lutujemy wtyczkę do diody, niebieski do plusa diody i wpinamy z powrotem, całość można wcisnąć zataśmowane gdzieś pod gąbkę i nawet wygląda jakby nic się nie wydarzyło :mrgreen: działa wszystkie e46 i e60/61 z przekręcanym kluczykiem na pewno 100%
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

odgrzeje kotleta. Potrzebuje waszej pomocy. Mam e38 z 97 roku z fotelami komfort. Jako że udało mi się kupić fotele kontusietzen to sobie je przełożyłem i pojawił się problem świecącej poduszki. Problem jest po stronie pasażera.

Otóż moje ori fotele nie maja żółtej wtyczki i maty zajętości fotela. Napinacz pirotechniczny jest podłączony bezpośrednio do dużej wtyczki przyłączeniowej fotela. W konturku mam żółta wtyczkę i mate. Stwierdziłem ze jeżeli w starym jest napinacz podłączony bezpośrednio do dużej wtyczki to ja tez tak zrobię. I obcialłem przy wtyczce 2 kabelki idace gdzieś w głąb fotela i dolutowałem 2 kabelki idace z napinacza. czyli tak samo jak w ori zachowując kolorystyke jak należy. I niestety zabieg sie nie udał bo poduszka nadal świeci. INPA pokzuje błąd nr 24. Jak włączam zapłon to poduszka świeci potem zgaśnie na chwile i znów się zapala. {poratujcie coś chłopaki jak to zrobić aby miało ręce i nogi.