Skocz do zawartości

Pakiet connected proffesional zamiast booster idrive 6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

W związku z tym ze niedługo kończy mi się ważność pakietu aktualizacji map i pakietu booster wszedlem na profil i juz teraz nie ma pakietu booster ale proffesional, który w dodatku kosztuje wiecej niz kosztował booster. Ale najbardziej zdziwiło mnie, że gdy wrzuciłem do koszyka connected proffesional i aktualizacje map, to przy mapach pokazuje mi informację

Uwaga: ta usługa jest częścią pakietu, który już znajduje się w Twoim koszyku.

Pamiętam ze kiedys mozna było wybrać  booster M  L XL i albo mapy były zawarte w pakiecie albo nie. Natomiast ostatnie 3 lata byl sam booster i on juz aktualizacji map w sobie nie mial, trzeba było kupować osobno i płacić drugie tyle co sam booster...

Czyżby znowu wrzucili aktualizacje map do pakietu? W koncu podrożał z 89 na 119 euro...

🙃🙃

Opublikowano

Tak to wygląda. 
Rok temu mapy kosztowały 234zł, Connected Booster 400zł. Teraz dwa powyższe jako jeden pakiet kosztuje 600 zł. 
Czekam na promocję Black Friday

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Ja także co rok kupuje na black friday. Tylko wlasnie mnie zastanawia czy w tym proffesional bedzie aktualizacja map i na jakiej zasadzie. Ota czy dalej na usb. Rok temu płaciłem na black friday za booster i mapy 142 euro. Bez zniżki cena to 90 euro za mapy i 90 za pakiet booster. Jakby teraz mapy były w tym proffesional to by sie opłacało bo 119 i minus zniżka na black friday to duzo mniej niz tamte dwa nawet z  upustem. Az sie wierzyć nie chce zeby bmw bylo tak łaskawe dla nas i obniżyło ceny 🤨

Edytowane przez feel_x

🙃🙃

Opublikowano

No cóż. Odkąd mapy Google wyświetlają się już na Head-up coraz mniej (a w zasadzie nic) przemawia za tym aby płacić za mapy BMW 😀

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

To chyba trzeba miec apple carplay. Niestety nigdy nie mogłem sie przekonać do ios, wolę android. A że to idrive 6 to android auto niet 🙄

🙃🙃

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

119 eur a u nas 600 pln , czyli juz na starcie 20% drozej. 

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Dlatego właśnie mnie zastanawia czy ta aktualizacja map jest w pakiecie skoro nagle taka różnica w cenie i w dodatku na korzyść konsumenta. 

🙃🙃

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Jest w pakiecie. Ja pisze o roznicy pomiedzy cenami w DE a PL ! 

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Tak wiem ze piszesz o różnicy pomiędzy krajami. Ja piszę o różnicy jaka płaciłem w zeszłym roku. Bez upustu na black friday bylo to €178. Dlatego mnie zaczęło zastanawiać jakim cudem teraz bedzie tak tanio wlacznie juz z mapami. Roznica bedzie na plus dla mnie i to spora.

🙃🙃

Opublikowano

Już znamy daty promki.

W dniach 25 listopada – 4 grudnia 2025 roku możesz skorzystać z wybranych funkcji cyfrowych ConnectedDrive z rabatem do 20%*

Edytowane przez kossaa245

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Fajnie, bedzie proffesional za €95.20.🥹 kończy mi sie 29 listopada akurat. Ależ bmw zaskoczyło z takkm połączeniem pakietów i obniżką ceny.

🙃🙃

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

für Deutschland 😜

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

@saab Jak juz coś to "voor Nederland" 😜

Czemu jak ktos pisze o € to od razu że u wroga 🙄

🤪

Edytowane przez feel_x

🙃🙃

Opublikowano

Szkoda że to łączą, chciałem sobie darować w tym roku aktualizację mapy bo i tak mimo posiadania najnowszych map czasami prowadzi na zamknięte remontowane drogi i takie tam, super premium feel kiedy objeżdża cię gostek na darmowych mapach google które wiedzą wszystko, ale znowu prowadzenie jest katastrofalne bo mówi 500m przed rondem gdzie masz jechać i już więcej nie powie więc jak nie masz przed sobą mapy na ekranie czy telefonie to jedziesz na chybił trafił, albo mówi skręć w zjazd ale domyśl się w prawo czy w lewo, szajs.

Offtop: Czytając jak traktowani są Polacy w Nederlandzie i jaki tam panuje rasizm wobec nich.. polemizowałbym. Generał Maczek przewraca się w grobie..
Ale imigranci są różni, doktorzy i inżynierzy to to raczej nie są (😉) więc niektórym typom spod ciemnej gwiazdy na pewno się należy.

Opublikowano

A skoro jest taniej w EUR to czy da się kupić w EUR przez np. stronę DE ?

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

@Markoka gdzie nie ma rasizmu? W kazdym kraju jest i gdzie byś nie byl będziesz przyjezdnym, co w Polsce niby lepiej pod tym względem? Im wiecej przyjezdza obcych tym bardziej sie społeczeństwo radykalizuje. I bez znaczenia jaki to kraj. Uwierz, Polacy nie są najwyzej w hierarchii "nie do lubienia"😉 nawet nie jestesmy na podium. Polaków nazywają przeważnie imigrantami zarobkowymi. 

Oj daleko zeszliśmy z tematu... warto by do niego wrócić. 

Rzadko korzystam z map google. W trasie używam navi bmw, która w Niemczech czy holandii dziala bardzo fajnie. Do tego info na HUD. Na telefonie w tym czasie mam włączoną aplikacje flitsmeister (powiadomienie o radarach) dlatego ja tam jestem zadowolony ze zostało to połączone w jeden pakiet i w dodatku za niższą cenę. 

Co do kupna w innym kraju, nie wiem jak to by wykonać. W końcu rejestrując sie w my bmw podajesz kraj, adres no i chyba gdzie auto jest zarejestrowane.

Edytowane przez feel_x

🙃🙃

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

🤔🤔🤔 wykupiłem dziś pakiet proffesional i nowa data ważności jest do 25 listopada a nie 29. A przecież przedłużam usługę, druga sprawa przy aktualizacji map data pozostała jednak do 2025. To jak to z tymi mapami jest?? Jednak zbyt piękne by było prawdziwe? 🤨

Screenshot_20251125_092704_Chrome.jpg

Edytowane przez feel_x

🙃🙃

Opublikowano

U mnie pakiet professional również nie obejmuje aktualizacji map. Taka trochę lipa z tymi pakietami... trzeba patrzeć na zawartość. 

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Dzwoniłem na infolinię i kolo powiedział ze bankowo siedzi w pakiecie proffesional, ze to jest nowe bo zastępuje booster i dlatego nie zaliczyło jako przedłużenie a jako nowy pakiet. W opcji na stronie nie pokaże nowej daty w sumie nie wiem dlaczego (przecież nadal ktos moze chciec kupic tylko mapy a nie całość) ale w aplikacji download manager tak. Tak więc z ciekawości odpaliłem na kompie download manager i data w nim jest 25.11.2026 Tak więc nie kupujcie osobno map bo sa jednak w pakiecie proffesional, to ze nie pokazuje nowej daty w zakładce aktualizacje map dość jest mylące. Pakiet proffesional na black friday wyszedł €95.20

Pozdrawiam.

Edytowane przez feel_x

🙃🙃

Opublikowano

U nas 480zł. Rok temu pakiet booster + mapy kupowałem za 507zł, super promocja w tym roku, całe 27zł juhu!.. Skoro w pakiecie wykazana jest aktualizacja map to musi być i w rzeczywistości, nie żyjemy na jakiejś białorusi że powiedzą 'nie mamy pańskiego płaszcza i co nam zrobisz'. Ja biorę tylko Real Time Traffic Info za 240zł bo reszta smaczków w professionalu jest zbędna (tak jak i aktualizacja map, a potem i tak prowadzenie przez remonty jak ostatnio pisałem..).

Edytowane przez Markok

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Są też inne opcje na pakiet Connected Drive Professional z tego co widzę?

Cytat

✅ - Aktywacja pakietu Connected Drive Professional dożywotnio bez abonamentu. Czyli wszystkie dostępne aplikacje, zdalna aktualizacja map nawigacji, pogoda, natężenie ruchu 💯

https://www.facebook.com/kubakoduje/posts/pfbid02BArokEFdyphfYoFRphVYg7KLJBAfqjMXkRC9CFkmrQ3gHc6nE6wTyq9jc8sv8V1dl

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Faktycznie przy takiej cenie to podpierdółka nie promocja. Rok temu booster i mapy wyszły mnie na black friday €142.50 teraz proffesional €95 wiec naprawdę jest to dobry deal. Jak kupicie proffesional najlepiej sprawdzic w aplikacji download manager czy data jest także na rok. Bo na stronie i w apce mybmw póki co nadal pokazuje ze mapy wygasną za 4 dni 😉

🙃🙃

Opublikowano
29 minut temu, M4R10 napisał(a):

Są też inne opcje na pakiet Connected Drive Professional z tego co widzę?

Cytat

Zapytałem majstra na FB - zobczymy.

Opublikowano

Wykupiłem dis rano pakiet connected drive pro za 444zl . Zawiera aktualizacje map gdyż od roku miałem nieaktywna a po zakupie od razu jest dostępna. Największa lipa to dalej nie ma fv z nip .

Opublikowano

NIP jest, nasz na górze dokumentu, a beemowski na samym dole drobnym druczkiem.

Zrzutekranu_25-11-2025_151658_.jpeg.6b766743da161de1c429fc12ab8f61b2.jpeg