Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie większość napisze, że jedyny prawilny rozmiar to 22 dla X5, ja natomiast nie chciałem pneumatyki co za tym idzie zdecydowałem się na jedyne moim zdaniem "komfortowe" koła do zawieszenia z mpakietu czyli standardowe mpakietowe 20. Ich kolor jednak nie za bardzo mi pasował do całego czarnego samochodu, więc oddałem do lakierni proszkowej na zmianę koloru na czarny w połysku. Efekt końcowy poniżej, mnie się podoba, może ktoś tak jak ja nie będzie zadowolony z koloru swoich 20tek - tu może zobaczyć i ocenić jak wyglądają w kolorze czarnym 🙂

Pozdrawiam

image.thumb.jpeg.4c0b91f7fefc6287a68f3761304378a0.jpeg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wygląda to moim zdaniem ok. Sam mam 748M tylko oryginalnie w czarnym na zime i do białego lakieru też wg mnie wstydu nie ma. Srebrne felgi wygladaja na małe w tym rozmiarze bo jest mocny kontrast z czarną dośc balonową oponą.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Gdzie te koła? Ciemność widzę…

😇

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

jeszcze pytanie, gdzie się jeździ:
jak po Polsce to jeszcze spoko większe koło, na Włochy to trzeba jak najwięcej opony 😄 

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
22 godziny temu, Serek3005 napisał(a):

Az taka roznica jest w "komforcie " miedzy 21 calowymi felgami zeby jezdzic na 20 ? 

No jest różnica. Moje 21' nadaja sie do renowacji a na 20' nie mam nawet jednego przytarcia. Przy profilu 275/45 w ogole nie trzeba przejmowac sie jak podjezdzasz pod kraweznik czy inne wyboje w jezdni. Na lato mimo wszystko 20' to mało w kontekście wyglądu jak i szybkiej jazdy. Na zimę jednak kupiłbym 20' ponownie.

• Lubię to 1
Opublikowano
W dniu 19.06.2025 o 21:55, Michael1916 napisał(a):

No jest różnica. Moje 21' nadaja sie do renowacji a na 20' nie mam nawet jednego przytarcia. Przy profilu 275/45 w ogole nie trzeba przejmowac sie jak podjezdzasz pod kraweznik czy inne wyboje w jezdni. Na lato mimo wszystko 20' to mało w kontekście wyglądu jak i szybkiej jazdy. Na zimę jednak kupiłbym 20' ponownie.

Mam podobnie, te 21 cierpią na ciasnych parkingach chyba że ktoś ma tylną oś skrętną to jest łatwiej. A na zimę 20" są wygodniejsze.

• Lubię to 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak dla humoru… kupiłem nowe felgi. Będą na lato, a fabryczne pójdą na zimę 

Wybór koloru zaskoczył nawet mnie, jako zagorzałego hejtera czarnych kół 🤣

(Ale cóż, złote były o tyle droższe, że różnica spokojnie wystarczy na pomalowanie obu kompletów na dowolny kolor)

przed zmianą i po:

IMG_9896.jpeg

IMG_9902.jpeg

• Lubię to 2

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na zdjęciu wyżej są OEM 826M 

na zdjęciu niżej też OEM 827M - te są fabrycznie montowane w M3/M4 CS 

Oba modele mają identyczne wymiary (9.5x19 z przodu i 10.5x20 z tyłu), więc zwykła przekładka opon wystarczyła. Teraz 826 będą na zimę, a te nowe na lato. Oba komplety idą do lakierni - na srebrno lub jeden może na złoto. Zobaczymy

model 827 można mieć też fabrycznie złoty (taki miodowy), ale cena minimum 5-6 tys za komplet wyższa niż za czarne. Technicznie to to samo koło, tylko inny kolor lakieru. Nawet satynowe wykończenie jest takie samo

Wrzucę jeszcze kilka fotek. Fajnie wklęsłe są te koła 

(Wybaczcie syf na samochodzie - burza się zrobiła akurat jak jechałem na wymianę 🫢)

IMG_9907.jpeg

IMG_9906.jpeg

IMG_9904.jpeg

• Dziękuję 1

Opublikowano

Faktycznie fajnie wyglądają te wklęsłości. Ogólnie zgadzam się z Ubejane - felga zacna.

A co do koloru - te górne bardziej mi się podobają (może nie przemalowuj :)). No i optycznie powiększają koło, a co za tym idzie cała furka wygląda godniej.

• Lubię to 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
10 godzin temu, buster12 napisał(a):

Gdzie wymieniasz? Masz jakiegoś sensownego wulkanizatora, który z odpowiednią delikatnością ściągnie gumę z 22’? 

Tak, nie zawiodłem się dotąd na panach z MotoEwolucja na Patriotow 234 (opiekowali się tam pięcioma moimi samochodami dotąd)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
8 godzin temu, kenhor napisał(a):

Faktycznie fajnie wyglądają te wklęsłości. Ogólnie zgadzam się z Ubejane - felga zacna.

A co do koloru - te górne bardziej mi się podobają (może nie przemalowuj :)). No i optycznie powiększają koło, a co za tym idzie cała furka wygląda godniej.

Dzięki

Zgadzam się, że na tych zdjęciach lepiej widać 826, ale to tylko kwestia kadru i ułożenia się światła. Na co dzień, jedne i drugie koła ledwo widać, bo są za ciemne (przynajmniej w mojej opinii). W jasnym lakierze powinno być lepiej 

• Lubię to 1

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wybaczcie, że tu… podforum ///M musi powstać jak Feniks z popiołów, bo obecnie okazuje zerowe oznaki życia 

IMG_9987.jpeg

81DC9970-8E6E-4500-A281-AF5A32CF87CF.jpeg

• Lubię to 3

Opublikowano
Godzinę temu, maciek_w napisał(a):

Wybaczcie, że tu… podforum ///M musi powstać jak Feniks z popiołów, bo obecnie okazuje zerowe oznaki życia 

IMG_9987.jpeg

81DC9970-8E6E-4500-A281-AF5A32CF87CF.jpeg

Ale co sie u Ciebie zmieniło, że czarne (ciemne) auto i czarna felga? Pamietam, ze przy m60 pisałeś, że taki konfig Ci nie leży i dlatego do tanza wziałeś bikolory. Ja akurat lubie all black i ta m3 mi sie bardzo podoba

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie cierpię czarnych kół. Nawet tych u siebie. Ich zakup traktuję jak szczyt autoironii 

zdjęcie wrzuciłem po prostu, bo ładne 😅

tu jeszcze jedno 

d4f3e012-1de6-43f7-ae1c-b88e0c2c1dbe.jpeg

• Lubię to 1

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Taaaa… spróbowaliśmy raz. Wstyd się przyznać, szkoda mi auta i opon na takie zabawy