Skocz do zawartości

Splitter / body kit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, czy montował ktoś z Was może splitter od majfrendów albo cały body kit? Miałbym kilka pytań:

1. Czy montowaliście na wkręty do zderzaka czy samą taśmą?

2. Czy taki splitter dużo obniża auto? Są problemy z krawężnikami czy programi zwalniającymi?

3. Czy zamontują mi to w ASO? Czy montaż tego ma wpływ na gwarancję?

4. Jak z jakością od Majfrendów? Gdzie najlepiej kupić taki set jak na filmiku poniżej? Te wszystkie tuning sklepy to mam wrazenie ze i tak kupują od chinczyka i sprzedaja 10x drozej

Dziękuję i pozdrawiam

Edytowane przez Sheppard25

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Hej, 

Właśnie miałem kupic splitter , ale mam podobne wątpliwości,  ktoś pomoże?

Pozdrawiam 

Pozdrawiam,

47

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 3.05.2025 o 22:40, Sheppard25 napisał(a):

Hej, czy montował ktoś z Was może splitter od majfrendów albo cały body kit? Miałbym kilka pytań:

1. Czy montowaliście na wkręty do zderzaka czy samą taśmą?

2. Czy taki splitter dużo obniża auto? Są problemy z krawężnikami czy programi zwalniającymi?

3. Czy zamontują mi to w ASO? Czy montaż tego ma wpływ na gwarancję?

4. Jak z jakością od Majfrendów? Gdzie najlepiej kupić taki set jak na filmiku poniżej? Te wszystkie tuning sklepy to mam wrazenie ze i tak kupują od chinczyka i sprzedaja 10x drozej

Dziękuję i pozdrawiam

Nie bardzo wiem kto jest dla ciebie Majfrendem, bo Maxton to Polska firma i produkuje w Polsce. 

Opublikowano

Odpowiedzieć mogę tylko na to, że jak masz splitter przodem już nie zaparkujesz, 30% krawężników jest za wysoka i wizualnie nie da rady tego określić, czasami wjeżdżasz na 0,5mm na styk czasami porysujesz, w niektórych wypadkach od razu uderzysz. Ja mam zawieszenie adaptacyjne i przodem do krawężnika nie staję nigdy z powyższych powodów 

Opublikowano

@kkx5 Pewnie koledze chodziło o zakup kitu z temu czy ali i tylko dał przykład maxtona. Racja, napisał jakby maxton też tam kupował heh, lepiej wspierać polską firmę niż kupować jakieś guano od majfrenda które niewiadomo kiedy się rozwarstwi czy pożółknie jak te ich sztuczne skóry bo zrobili splitter ze zużytych klapków in my honest opinion.

Edytowane przez Markok

Opublikowano

Z końcówek wydechów od mjfrendów przy pierwszym myciu zszedł czarny lakier....

Wkurzyłem się  i pomalowałem zwykłym sprajem - trzyma już 3 lata...

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Sam Maxton to też nie jest niewiadomo co. Jak widzę taką M3 w pakiecie od Maxtona to trochę mi się to gryzie jakościowo. 

IMG_9513.jpg

Opublikowano

A ma ktos w ogole to u siebie zamontowane i moze odpowiedziec na pytania z 1 posta?

Pozdrawiam,

47

Opublikowano
  • Moderatorzy

Nie wiem jak z jakoscia z carbonow do serii G.

Ale jesli jest tak jak do M4 serii F.

Sugestia kup oryginal.

Carbony od chinczyka. Wnioski, dopiero 3 dyfuzor od biedy pasował. Dokladki progow w miare ok. Lotka na klape krzywa, 3 podejscie.

Przedni spliter BMW Oryginal pasuje idealnie, nakladki na lusterka carbon idealnie się zaklikały.

Poszukaj tych czesci w Niemczech. Przynajmniej ja tam kupowalem originały Performance. Jest taniej.

Z ciekowsci sprawdziłem.

Np Przedni spliter do G nr częsci 51192475168 w PL cena 10500zl -11000. Cena w Niemczech 1700-1900 Euro. 

Chyba do zwykłych wersji nie M, chyba jest mniej dostępnych oryginalnych akcesoriów carbonowych.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Ja polecam rzucić okiem na ofertę (widziałem i oceniam jakość bdb) jeszcze jednej polskiej firmy: Reventon

Nie ma wstydu (za oceanem też chwalą)

Edytowane przez maciek_w

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

Opublikowano

A jak wygląda sprawa garaży podziemnych, ktoś miał problemy przy wjeździe/wyjeździe z uwagi na dość niski przód?

Pozdrawiam,

47

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Nie ma problemu. No chyba że masz mocno obniżone zawieszenie. 

IMG_9513.jpg

Opublikowano
  • Autor

No dobrze to co polecacie kupic? Nie chce przepłacać ale chińczyka też nie chce, coś pomiędzy. Ten maxton? Chcialbym taki w miare "zestaw": przod, boki, tył, pewnie dam do montażu w ASO. Żaden ze mnie pasjonat, nie mam pojecia na ten temat, zależy mi tylko na efekcie wizualnym końcowym 😞

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

A BMW nic nie oferuje do G20? Ja swoją mam OEM i pasuje idealnie w otwory zderzaka bez żadnego wiercenia. 

IMG_9513.jpg

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 17.11.2025 o 14:52, Sheppard25 napisał(a):

No dobrze to co polecacie kupic? Nie chce przepłacać ale chińczyka też nie chce, coś pomiędzy. Ten maxton? Chcialbym taki w miare "zestaw": przod, boki, tył, pewnie dam do montażu w ASO. Żaden ze mnie pasjonat, nie mam pojecia na ten temat, zależy mi tylko na efekcie wizualnym końcowym 😞

Nie jestem pewien czy jakiekolwiek ASO podejmie sie montazu maxtona itp. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak ktoś się dalej zastanawia nad splitterem to wczoraj moja pani połamała mi cały splitter przy wyjeździe z garażu podziemnego u znajomej, kąt natarcia za mały się okazał i wyrwalo pół splittera. Dziś go demontowałem bo mógłby odpaść. Możliwe że za szybko wyjeżdżała i samochód siadł na amortyzatorach przy natarciu 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

I dlatego moja Pani jeździ ponad 15-letnim golfem o wartości równej mniej więcej wartości benzyny w baku... (sama tak woli, ja ją niejednokrotnie namawiałem na lepszy samochód)

A tak na marginesie -- bardzo przykro. Oby sam zderzak nie ucierpiał przy okazji!

Edytowane przez maciek_w

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

Opublikowano
18 godzin temu, zornold napisał(a):

Możliwe że za szybko wyjeżdżała i samochód siadł na amortyzatorach przy natarciu

Zuch dziewczyna, nawet bym się nie pogniewał na swoją jakby to przyznała, respekt!
Baby przeważnie jeżdżą jak wystraszone dzieci, także jakby mi tak moja rozwaliła auto przy drifcie to od razu leciałbym po obrączki.

18 godzin temu, maciek_w napisał(a):

I dlatego moja Pani jeździ ponad 15-letnim golfem o wartości równej mniej więcej wartości benzyny w baku

Kolejna zuch dziewczyna, która nie ściąga kasy od partnera do ostatniej suchej nitki, respekt!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Maxtona już bmw nie montuje. Spliter to 2 osoby i 2 godziny roboty. 

Bez problemu wchodzi na wszelkie ograniczniki. Z krawężnikiem to wiadomo, trzeba o tym pamietac

1764853958452.jpg

Opublikowano

To żeś zakrył ten numer po fachowemu, za pierwszym razem trafiłem w wyszukiwarce numerów rejestracyjnych: bmw 320i xd rocznik 2022 koniec vinu 0988. 😋
Co to za polski Nurburgring w tle?

Opublikowano
15 minut temu, Markok napisał(a):

To żeś zakrył ten numer po fachowemu, za pierwszym razem trafiłem w wyszukiwarce numerów rejestracyjnych: bmw 320i xd rocznik 2022 koniec vinu 0988. 😋
Co to za polski Nurburgring w tle?

Jak 320i to jeszcze trzeba skrzydło dokleic bo jeszcze odleci 

Opublikowano
Cytat

9. Nikt nie może pouczać, piętnować innych (w tym nowych) użytkowników Forum. Tylko administrator i moderator może zwrócić uwagę lub wskazać poszukiwanie odpowiedzi w archiwum.

Proszem mi tu nas NPCów z budżetowymi samochodami nie piętnować, bo 'there's always a bigger fish'. 🤪

spacer.png

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Troche odkopuję wątek - ktoś montował dyfuzor od majfrendow? Cos takiego.

Pytam bo mam ori spojer dachowy m performance no i jest sztos ale cena zabija i juz nie chce aż tyle placic :D

Screenshot 2026-05-21 at 20.59.44.png

Edytowane przez ironiq