Skocz do zawartości

G50 SOP 11/26...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, kkx5 napisał(a):

To wpisz w Google g20 w przedlifcie jak wychodziła, może wtedy zobaczysz jaka to kupka byla vs g50.

Jeszcze dodam, bo chyba zapominacie, jaki byl krzyk na sali, ze f30 to bylo auto a g20 to jakis szrot, co wy wszyscy o tym zapomnieliście?

Jak ktoś żyje z naprawiania BMW to musi się podobać każde, bo więcej zakupionych szt. = więcej samochód do naprawy w przyszłości 🙂 Jak sam pamiętam to większość znajomyh kupujących G20 na początku proukcju zdecydowanie aprobowała zmianę, bo F30 w środku bardzo trąciło myszką względem konkurencji, latały źle spasowane egz. z początku produkcji + sama bryła, była już trochę stara. G20 jakościowo była bardzo in plus, a pełen zakres merino to było coś . A tutaj mamy downgrade. To samo jest w Audi nie tylko w BMW, bo moja powszednia A5 bardziej się mi podoba od nowej generacji i wolę nią dalej jeździć, drapiąc się po głowie na co zmienić.

Edytowane przez GrzegorzKo

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Wyświetleń 82,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Kurcze wiedziałem że te linie boczną już gdzieś widziałem.

• Ładne. Tylko każdy potrzebuje innej ilości alkoholu....

• tomaszekp5
    tomaszekp5

Piękne auto. Za 10 lat wszystkie grzyby będą się zachwycać, że to był peak designu BMW, taka jest prawda :).

Opublikowane grafiki

Opublikowano
10 godzin temu, słonik40 napisał(a):

Przód g20 przy g50 wygląda jak po zderzeniu z jeleniem. Gril zachodzi na maskę, światła też w poziomie przekoszene, akurat ten element auta nigdy mi się zbytnio nie podobał, natomiast czy to jeszcze premium to dyskusja z dupy. W środku skóry z merynosa, wentylacja, headup, do tego napęd na tył, 6 cylindrowa ponad 400KM benzyna. Na dziś nie do dostania nigdzie indziej, bo mercedes niedługo ma nadrobić a tak to zero null a najlepsi są opluwacze co piszą że to tylko silniki, nóż k…. To aż silnik, serce samochodu, coś dla czego kupuje się BMW. Tymi autami się jeździ i czerpie radość a nie masturbuje jakością plasticzku czy ryską na lakierze. Jak czytam niektóre komentarze to nawet lepiej że te osoby idą do innych marek…

CLE ma R6 z takimi parametrami, a to konkurent 4er. Lada chwila z tym samym silnikiem będzie C klasa, więc to pojęcie względne, że na rynku tego nie ma. Z resztą podobno upgrade mocy poszedł w BMW, aby właśnie odpowiedzieć MB.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
21 minut temu, GrzegorzKo napisał(a):

Jak ktoś żyje z naprawiania BMW to musi się podobać każde, bo więcej zakupionych szt. = więcej samochód do naprawy w przyszłości 🙂 Jak sam pamiętam to większość znajomyh kupujących G20 na początku proukcju zdecydowanie aprobowała zmianę, bo F30 w środku bardzo trąciło myszką względem konkurencji, latały źle spasowane egz. z początku produkcji + sama bryła, była już trochę stara. G20 jakościowo była bardzo in plus, a pełen zakres merino to było coś . A tutaj mamy downgrade. To samo jest w Audi nie tylko w BMW, bo moja powszednia A5 bardziej się mi podoba od nowej generacji i wolę nią dalej jeździć, drapiąc się po głowie na co zmienić.

Bzdura, nie jestem na forum z powodu mojej działalności, pisałem o tym wielokrotnie. Nowa seria mi sie po prostu podoba, nie podoba mi się to że zabili diesla, dali tylko 318/320i, nie jestem pewien czy brak idrive jest na +, ekran jest duzo bliżej w g50 vs g20 wiec liczę na to że wiedzieli co robią. Wiesz kto najwięcej troluje na necie, agenci z Azji, g50 jest bardzo przemyślanym autem i większość ludzi z którymi rozmawiam, nie pisze, je uwielbia.

Opublikowano

No z wagą to przegieli. +200-300kg. M350 dobija do 2t.

Za to niby 5 cm dłuższe, ale bagażnik mniejszy 😅

To wszystko przez mhev? Przecież w ostatniej m340i też był mhev i numerki były lepsze.

Wzrasta również masa pojazdu. Poprzedni model 320 ważył 1460 kg, podczas gdy nowy osiąga 1680 kg. W przypadku wersji M350 xDrive masa własna wzrasta o około 272 kg. Wszystkie dane dotyczące masy pochodzą bezpośrednio od BMW i zostały określone zgodnie z normą DIN.

Opublikowano

W M350 względem M340i utyło o 135kg.

Stop Electric GO V8. 2 litry to może mieć czajnik ;D
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
47 minut temu, jaworq napisał(a):

Dobrze widzę że tylko „wielofunkcyjne fotele” mają wentylację a „sportowe fotele M” nie mają?

tak i z teog wynika że jak chcesz mieć r6 i wentylacje to musisz zrezygnowac z foteli m.....może za jakiś czas to dołożą

Opublikowano
6 minut temu, kkx5 napisał(a):

Bzdura, nie jestem na forum z powodu mojej działalności, pisałem o tym wielokrotnie. Nowa seria mi sie po prostu podoba, nie podoba mi się to że zabili diesla, dali tylko 318/320i, nie jestem pewien czy brak idrive jest na +, ekran jest duzo bliżej w g50 vs g20 wiec liczę na to że wiedzieli co robią. Wiesz kto najwięcej troluje na necie, agenci z Azji, g50 jest bardzo przemyślanym autem i większość ludzi z którymi rozmawiam, nie pisze, je uwielbia.

Jak można mówić, że dany samochód jest przemyślany jak nikt tym jeszcze nie jeździł... Dodatkowo samochód rośnie, bagażnik maleje o 30l, więc świetnie przemyślana bryła nadwozia. Jak oglądałem clipy to nie wydaje się, że samochód jakoś bardzo urósł w środku. Więcej plastiku, te same silniki i masa +100kg w górę. Na pewno będzie jeździć jak to BMW, więc super, ale nadal będę się kłócić że G20 LCI już traci myszą bo wyszło G50 i biegnijmy sprzedawać swoje samochody, bo to już stary gadżet 🙂

Opublikowano
15 minut temu, jaworq napisał(a):

W M350 względem M340i utyło o 135kg.

zależy którą wersje 340i porównujesz i i jak... ale raczej więcej.

EDIT: faktycznie w porównaniu do M340i z MHEV jest+100kg, do poprzednich wersji wiecej.

Oba wklejone cytaty sa z bmwblog com

Masa modelu M350 xDrive (według normy DIN) wynosi 1860 kg, podczas gdy M340i xDrive ważył 1670 kg. Choć rzeczywista masa własna może się różnić w zależności od przyjętej metodologii (normy DIN, europejska i amerykańska opierają się na odmiennych parametrach), najważniejszy wniosek jest taki, że nowy samochód jest wyraźnie cięższy od poprzednika.

Edytowane przez rzaba

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Godzinę temu, jaworq napisał(a):

Dobrze widzę że tylko „wielofunkcyjne fotele” mają wentylację a „sportowe fotele M” nie mają?

Tak z Twoim wzrokiem jest wszystko w porządku. W G26 też była opcja wziąć wentylacje ale wtedy odpadały pompowane boczki więc stwierdziłem że nie ma bata żebym zrezygnował z trzymania bocznego.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Jak można pisać ze jest masa plastiku w środku jak clipy mówią o czym innym oraz nigdy w nim jeszcze nie siedziałeś? G20 trąci myszką ale to nadal extra auto. Nikt nie twierdzi inaczej. Ma swoje paskudne rozwiązania, szczególnie w lci2 ale jest fajne. Patrzmy obiektywnie. Dla mnie, jest extra. Audi, mimo że jestem fanem, gdzieś sie pogubiło.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
5 minut temu, rzaba napisał(a):

zależy którą wersje 340i porównujesz i i jak... ale raczej więcej.

Oba wklejone cytaty sa z bmwblog com

1670kg? to może wersja preLCI bez mhev. M340i chyba waży jakieś 1725kg, choć w innych źródłach nawet ciut więcej.

Opublikowano
3 minuty temu, adiki napisał(a):

1670kg? to może wersja preLCI bez mhev.

Tak, zrobiłem już edit wyżej.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
23 minuty temu, GrzegorzKo napisał(a):

Jak można mówić, że dany samochód jest przemyślany jak nikt tym jeszcze nie jeździł... Dodatkowo samochód rośnie, bagażnik maleje o 30l, więc świetnie przemyślana bryła nadwozia. Jak oglądałem clipy to nie wydaje się, że samochód jakoś bardzo urósł w środku. Więcej plastiku, te same silniki i masa +100kg w górę. Na pewno będzie jeździć jak to BMW, więc super, ale nadal będę się kłócić że G20 LCI już traci myszą bo wyszło G50 i biegnijmy sprzedawać swoje samochody, bo to już stary gadżet 🙂

Bagażnik to chyba maleje zdecydowanie bardziej. Obecnie 3er ma 480l a na podstawie video z carwow w M350 ma 420l więc to spadek o 60l.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Wydaje mi się że różnica w masie będzie niezauważalna ze względu na to że kapcie są zdecydowanie szersze na obu osiach, przód 245 tak jak w obecnym G26 i tył nawet do imponujących 275.

Opublikowano
4 minuty temu, adiki napisał(a):

Bagażnik to chyba maleje zdecydowanie bardziej. Obecnie 3er ma 480l a na podstawie video z carwow w M350 ma 420l więc to spadek o 60l.

To już jest porażka w takim wypadku. W sedanie to jeszcze będzie bardziej odczuwalne niż w touringu. Najwyraźniej księgowi obliczyli, że ludzie mają coraz mniej bagaży 🙂 Albo ktoś stwierdził, że G60 nie może mieć niewiele większego bagażnika, więc zmniejszymy 3er, aby ktoś musiał dopłacić do 5er, bo potrzebuje większy kufer. Nie wiem jak to się odbyło, ale jest słabo moim zdaniem.

Teraz, adiki napisał(a):

Wydaje mi się że różnica w masie będzie niezauważalna ze względu na to że kapcie są zdecydowanie szersze na obu osiach, przód 245 tak jak w obecnym G26 i tył nawet do imponujących 275.

Za to jeśli nie zrobili cudów bedzi wyższe spalanie bo powszednik miał mhev. Większa masa + kapcie to na pewno trochę więcej powinno pić.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

^^^. A to jie jest przypadkiem kwestia wyliczania objetosci bagaznika w jakichs innych normach ?

Opublikowano
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
3 godziny temu, GrzegorzKo napisał(a):

CLE ma R6 z takimi parametrami, a to konkurent 4er. Lada chwila z tym samym silnikiem będzie C klasa, więc to pojęcie względne, że na rynku tego nie ma. Z resztą podobno upgrade mocy poszedł w BMW, aby właśnie odpowiedzieć MB.

No i masz wybór całych dwóch modeli z czego cle jakieś 50 procent droższy

Opublikowano
11 minut temu, słonik40 napisał(a):

No i masz wybór całych dwóch modeli z czego cle jakieś 50 procent droższy

Przy modelu agencyjnym jak ceny zostaną to różnica będzie mała. Gdzieś widział 50% różnicy xd Dodatkowo CLE jest odpowiednikiem 4er, które zawsze było trochę droższe od 3er.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Nie wiesz jakie ceny będą w modelu agencyjnym więc nie bajdurz. 2 lata temu jak byłem na przeglądzie to z ciekawości skonfigurowałem cle i cena po rabacie wyszła jak widać IMG_9777.png

Opublikowano
7 minut temu, słonik40 napisał(a):

Nie wiesz jakie ceny będą w modelu agencyjnym więc nie bajdurz. 2 lata temu jak byłem na przeglądzie to z ciekawości skonfigurowałem cle i cena po rabacie wyszła jak widać IMG_9777.png

Ale CLE to jest sgment E i tam można wrzucić dużo więcej opcji włacznie z pakietem foteli za 3X k z tego co pamiętam. Jak zaznaczyłeś dużo opcji, a w MB w przeciwieństwie o BMW jest taka możliwość to cena nie dziwi.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Najpierw sam podajesz przykład a później wykręcasz kota ogonem. Czyli jednak nie dostaniesz 6 garów w podobnej cenie na dziś? Zobaczymy jak będzie wyceniona c klasa ale jak bardzo lubię Mercedesa tak bardzo nie jestem w stanie zaakceptować dużo wyższych cen które od paru lat tam zagościły i mam nadzieję że kiedyś się to zmieni. Cle konfigurowałem dosyć oszczędnie 😀

Opublikowano
7 minut temu, słonik40 napisał(a):

Najpierw sam podajesz przykład a później wykręcasz kota ogonem. Czyli jednak nie dostaniesz 6 garów w podobnej cenie na dziś? Zobaczymy jak będzie wyceniona c klasa ale jak bardzo lubię Mercedesa tak bardzo nie jestem w stanie zaakceptować dużo wyższych cen które od paru lat tam zagościły i mam nadzieję że kiedyś się to zmieni. Cle konfigurowałem dosyć oszczędnie 😀

Wystarczy wejść na otomoto by zobaczyć, że można kupić dużo taniej to CLE niż u Ciebie. Jak mówiłem czytając Twoje wypowiedzi wszędzie to tesla mogłaby mieć znaczek BMW, też byś skakał 🙂 CLE to segment E, 4er D. Różnica w cenie zrozumiała.

image.png

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Czyli wygląda na to że Mercedes poszedł po rozum do głowy. Mimo wszystko na gotowo stówa więcej a w ofercie z ogłoszenia to golas z ceratą na siedzeniach

Edytowane przez słonik40