Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Czyżby 6 km ukradli przez ekologię znów?

Wzór felg mi się podoba.

Zrzut ekranu 2024-06-5 o 07.38.28.png

Edytowane przez M4R10
  • Lubię to 1
Opublikowano
1 godzinę temu, M4R10 napisał(a):

Czyżby 6 km ukradli przez ekologię znów?

Wzór felg mi się podoba.

UE pewnie jest odpowiedzą na zmiany w silnikach 😄

Jeśli chodzi o zewnętrzny wygląd to nie siedzą mi przednie lampy, może kwestia przyzwyczajenie oraz brak widocznych wydechów w wersjach innych niż M135 😕
Natomiast tylnie, które wyglądają jak w nowej X2 mnie przekonuję.

Wnętrze to ja ubolewam za małymi wyświetlaczami (X1, X2) względem tych "wizlanie" ładniejszych które są już montowane od serii 3 😞 
Na plus przeszycie deski kolorami M, trochę biednie wygląda oświetlenie ambientowe 😕

BMW THE1 F40 120d - M Sport, Skyscraper Grey (2022)

Odebrany! https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=229&t=395918

icon1.png

Opublikowano

Mnie drażni brak iDrive oraz przeskalowany znaczek w wersji M135, mianowicie to powiększenie oznaczenia M1 i pomniejszenie liczb 35... moim zdaniem bardzo na wyrost sugerowanie powiązania z pełną dawną M1.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak dla mnie to by spokojnie mogła robić za nowego cee'da 😉
No nie podoba mi się okrutnie i zdania nie zmienię 😁

• Lubię to 1
odebrane 24.10.2022 / 150: 40W22 / 112: 16W22, 22W22, 30W22, 33W22, 39W22, zamówione 29.09.2021
Opublikowano

120 to teraz pojemność 1,5 litra oraz 3 cylindry. Wcześniej w 120i było 2 litry i 4 cylindry. Masa została zwiększona o około 100kg. 

• Lubię to 1

2015: Jatoba Brown F10 520d xdrive B47 (ex) | 2019: Bluestone G32 640i xDrive B58C | 2020: Melbourne Red F40 120i FWD B48 (ex) | 2025: Manhattan Green G05 40i xDrive B58N | https://www.instagram.com/gran.turismo.g32/ | https://www.instagram.com/red.bmw.f40/

Opublikowano

Nie kupilbym bym F70 za nic. Przod to wyglad fiesty, albo ceed'a. Tylu nie oceniam. Tam nie ma zadnego "desing flow". F40 miala spojny desing, szczegolnie w wersji M sport na wiekszych kolach czy M135i. To mialo sens. Mogli zostawic te swiatla bardziej jak w X1 zamiast X2. 

Jedynie nowe fotele M to cos co powinno byc juz w F40, bo dostalismy stare z X1 i X2. 

No i umowmy sie, to nie jest zaden nowy model. To F40 bez iDrive. Nawet klamki zostawili stare. 

Opublikowano
3 godziny temu, karlos91 napisał(a):

Nawet klamki zostawili stare. 

To akurat dobre rozwiązanie - z punktu widzenia ergonomii

W nowym X1 klamki są zlicowane z nadwoziem - wygląda to ładnie ale jest mniej praktyczne w użyciu.

Opublikowano
8 minut temu, locomotiv12 napisał(a):

To akurat dobre rozwiązanie - z punktu widzenia ergonomii

W nowym X1 klamki są zlicowane z nadwoziem - wygląda to ładnie ale jest mniej praktyczne w użyciu.

Tak, ale to dowod na to, ze to tylko facelifting, a buda zostala bez zmian konstrukcyjnych. Ok, moze i sa wieksze zmiany w zawieszeniu, bo to mozna zrobic, ale widac, jak malym kosztem probuje bmw wypusic nowy model tylko po to by marketing mial co robic

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, karlos91 napisał(a):

Tak, ale to dowod na to, ze to tylko facelifting, a buda zostala bez zmian konstrukcyjnych.

Zgadza się, to jest mocny facelifting a nie nowy model, technicznie to nadal jest F40 - zmieniła się stylistyka nadwozia (paskudna) a do środka wpakowano więcej elektroniki i zamontowano brzydkie boczne nawiewy. System OS9 jest niestabilny, zamontowano mnóstwo asystentów jazdy, którzy w imię Twojego bezpieczeństwa będą piszczeć na Ciebie jak tylko przekroczysz prędkość o 1 km/h, lekko najedziesz na linię na drodze, podjedziesz zbyt blisko (30 cm) do ściany - włącza się hamowanie awaryjne. To wszystko po to by żyło się lepiej.

Tu jest fajne porównanie "starego" i "nowego" modelu 
https://www.bimmertoday.de/2024/06/05/bild-vergleich-neuer-bmw-1er-f70-trifft-vorganger-f40/#image-5

Edytowane przez locomotiv12
  • 9 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

F70 poza wersją m135 wygląda na żywo beznadziejnie, zwłaszcza z przodu. 
W środku bieda w porównaniu do F40, zresztą to m135 przy tych cenach nie ma jakiegokolwiek sensu.
Jedyne co poprawili w stosunku do F40 to jest lepiej wyciszona i ma trochę bardziej komfortowe zawieszenie.

Edytowane przez Lukas68
  • Lubię to 1