Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ledy są zawsze, w standardzie masz statyczne plus ewentualnie asystent świateł drogowych na zasadzie włącz/wyłącz. Adaptacyjne będą aktywnie układały się na jezdni w zależności od prędkości i "wycinania" aut jadących z naprzeciwka. Ja mam adaptacyjne i są po prostu genialne.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tylko adaptacyjne - ale to po liftingu.
Przed liftingiem - tylko lasery.

Te o rozszerzonym zakresie - doświetlają, skręcają, są ładniejsze i też lepsze takie niż standard, ale nie wycinają.

Opublikowano

Przed liftingiem dopłata za lasery to było ok. 9 tys. Owszem, wyglądają najlepiej.

Ale - w okolicach połowy 2021 roku zrobiły się niedostępne z wiadomych względów.

Dlatego też zamówiłem rozszerzone. Wyglądają dużo lepiej niż zwykłe, mają doświetlanie. Niestety, nie wycinają i to jedyna ich wada (z wyjątkiem wyglądu oczywiście).

Opublikowano
W dniu 24.04.2024 o 14:44, zalezi napisał(a):

Duża jest różnica? Jeżdżąc głównie po mieście warto je brać? Te standardowe to LEDy?

Warto i to bardzo.

Opublikowano

Do jazdy głównie po mieście które jest dobrze oświetlone kupowanie lepszego oświetlenia w samochodzie ma jedynie aspekt wizualny. Natomiast jeżeli ktoś jeździ więcej autostradami i krajówkami nocą to warto dopłacić do lepszego oświetlenia.

Opublikowano
W dniu 25.04.2024 o 13:33, maciej_cie napisał(a):

Przed liftingiem dopłata za lasery to było ok. 9 tys. Owszem, wyglądają najlepiej.

Ale - w okolicach połowy 2021 roku zrobiły się niedostępne z wiadomych względów.

Dlatego też zamówiłem rozszerzone. Wyglądają dużo lepiej niż zwykłe, mają doświetlanie. Niestety, nie wycinają i to jedyna ich wada (z wyjątkiem wyglądu oczywiście).

Z jakich względów lasery zostały wycofane? 

Opublikowano

Oba te punkty plus koszty.

Standaryzacja. Mniej do wyboru - 2 zamiast 3 lub nawet 5, lepsza optymalizacja kosztów.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pytanie do osób które mają światła adaptacyjne. Czy samochody które mijacie migają wam czasami żebyście zgasili długie? 

Jeżdżę obecnie SUVem i zdarza mi się to notorycznie. Odnoszę wrażenie że nawet jeśli gasi ledy które świeciły by prosto w nasjezdzajacy samochód to i tak pozostałe zapalone świecą tak mocno że oślepiają

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 25.04.2024 o 15:08, GDX4 napisał(a):

Po lifcie adaptacyjne. Jak się dopatrzyłem gdzie je włączyć to robią robotę. Pięknie...

Podpowie ktos jak je wlaczyc? Czy sa defaultowo aktywne czy jakas jest opcja?

Opublikowano
W dniu 2.09.2024 o 20:59, kosteck napisał(a):

Jestem od kilku dni posiadaczem serii 3. Można jakoś samodzielnie obniżyć światła mijania?

To koszt chyba 20zł na SKP

Opublikowano

SKP raz ustawiało mi światła tak że świeciłem w niebo, a raz tak że miałem zasięg 10m 😉

Światła można oczywiście wyregulować samodzielnie, odbywa się to jak w każdym innym aucie - domyślnie kluczem imbusowym.

Opublikowano

Adaptację, czyli też tryb auto załączasz manetką, klikając dolny przycisk aż na światłach nie pojawi się ikonka A. Ale to dobrze widać po zmierzchu. O co obecnie coraz łatwiej.