Skocz do zawartości

Brzęczenie w kabinie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 25.09.2025 o 13:05, maciej_cie napisał(a):

U mnie czasami brzęczy jakby boczna szyba od strony kierowcy. Jej opuszczenie i podniesienie ponowne na jakiś czas pomaga.

Jakieś pomysły?

U kolegi oczywiście jest to nieakceptowalne...

Cześć. Kup suchy smar PTFE i popsikaj jak opuścisz szybę tą aksamitną uszczelkę(prowadnica szyby).Pomaga na kilka miesięcy. Pozdrawiam 

Opublikowano
W dniu 26.09.2025 o 10:23, palusik napisał(a):

Poczekaj aż będziesz miał auto nie premium, jakieś popularnej marki. Spadek jakości nie dotyczy tylko BMW i tylko premium. Zawsze możesz kupić VAGa, gdzie pomimo wymiany wszystkich ekranów i centralnego komputera cała elektronika gaśnie w czasie jazdy. Albo Honde gdzie nie wiedzą co to blacha ocynkowana, albo Toyote gdzie nie da się rozmawiać powyżej 120 km/h. Albo Forda gdzie też elektronika pada (mi się otwierały wszyskie szyby po odpaleniu auta i nie chciały zamknąć :D) i wszystko trzeszczy, bo plastik marny, Jest też Mazda która rdzewieje w oczach i można środek demonotować ręcznie z nudy czekając na światłach - elegancko schodzi podsufitka i osłony na słupkach, testowałem w salonie. Zostaje Lexus jak przeżyjecie marne silniki, glośną skrzynie, połowę wnętrza z yaris i corolli, ale za to spasowanie nawet ok. Dużo aut miałem w rękach, i to co jest w BMW to jest i tak dobry poziom, małe niedogodności wręcz.

Zgoda, wszędzie wchodzą oszczędności ale przesadzasz. Ostatnio jak byłem ze swoim BMW w serwisie i czekałem na samochód to poszedłem sobie do salonu Skody, który jest obok. Wsiadłem do Kodiaqa, wsiadłem do Supera i wielu miejscach miały lepsze materiały niz G20. A fotele to już w ogóle wydawały się dużo fajniejsze niż te co mam w BMW. Nie kupiłbym tych samochodów przez wygląd ale zacząłem się zastanawiać na czym to premium w BMW polega.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Wsiądź sobie do BYD Sealion 7 czy Seal to dopiero się zdziwisz. 

Opublikowano
10 godzin temu, proarnes napisał(a):

Zgoda, wszędzie wchodzą oszczędności ale przesadzasz. Ostatnio jak byłem ze swoim BMW w serwisie i czekałem na samochód to poszedłem sobie do salonu Skody, który jest obok. Wsiadłem do Kodiaqa, wsiadłem do Supera i wielu miejscach miały lepsze materiały niz G20. A fotele to już w ogóle wydawały się dużo fajniejsze niż te co mam w BMW. Nie kupiłbym tych samochodów przez wygląd ale zacząłem się zastanawiać na czym to premium w BMW polega.

O ten piękny, nowy Kodaq który ma mój sąsiąd i po 20 tyś km WSZYSTKO trzeszczy. Wystarczy 2-4 razy dziennie przejeżdżać przez 3 progi zwalniające. To jest dramat, roczne auto i wydaje dźwięki jak 10 letni kompakt z przebiegiem 200 tyś km. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Tak sobie czytam i mogę stwierdzić, że naprawdę BMW mimo spadku jakości jest ok. Jeżdżę teraz Volvo xc40 2025 w oczekiwaniu na m240 2026 i powiem, że to przedziwne auto. Fotele masakra. Początek wysuwanego podudzia zaczyna się mniej więcej jak się łączą pośladki z udami 😃. Wysunięcie tego czegoś skutkuje tym, że macie dziurę pod udami. Przejecahnie wiecej niż 200 km to już poważne wyzwanie. Jechałem 1100 km z Munchen i już naprawdę nie wiedziałem jak się usadowić. System multimedialny trzeba restartować co 2 dni. Gubi ustawienia i HK zaczyna grać jak Grundig kaseciak. Buja się to to, zero wyczucia kierownica/koła. Auto w konfig 250k zł wersja black edition. Silniczek 167 PS i jakaś tam miekka hybryda malutka. Co do Lexusa to siostra kupiła tego małego LBX-a to to generalnie Yaris w innym opakowaniu. Środek to hehe takie coś jak w tanich hotelach spalniach przy autostradzie np 500 w DE zestaw toaleta/łazienka,wc, taka wytłoczka gotowa. Plastik na plastiku plastikiem pogania. Silniczek z pralki do prania. 

Więc nie narzekajcie na BMW 🙂 

Opublikowano

A mi plastiki na kolumnie wymeniają... Bo skrzypiały... 3 lata za długo czekałem...

Opublikowano

Problem brzęczenia został rozwiązany. Pojechałem do innego ASO a tam od razu wiedzieli co jest przyczyną. Podobno to jakaś przekładka w module poduszki powietrznej. Ogólnie, to BMW o tym wie i jeśli klient zgłasza taki problem jak u mnie, to serwis ją po prostu demontuje.

Przykre, że w pierwszym ASO nie zostałem potraktowany poważnie i zwyczajnie olali temat twierdząc, że wszystko jest ok.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

@89Hinol Tak wygląda jakość premium. Jasno powinieneś napisać, którego ASO unikać, a które odwiedzać.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 22.12.2025 o 15:58, 89Hinol napisał(a):

Problem brzęczenia został rozwiązany. Pojechałem do innego ASO a tam od razu wiedzieli co jest przyczyną. Podobno to jakaś przekładka w module poduszki powietrznej. Ogólnie, to BMW o tym wie i jeśli klient zgłasza taki problem jak u mnie, to serwis ją po prostu demontuje.

Przykre, że w pierwszym ASO nie zostałem potraktowany poważnie i zwyczajnie olali temat twierdząc, że wszystko jest ok.

W którym ASO to naprawili? Mam to samo 😞

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 13.03.2026 o 07:38, GieGie napisał(a):

W którym ASO to naprawili? Mam to samo 😞

BMW Sikora Mikołów - Dwa razy odesłali mnie z kwitkiem twierdząc, że samochód jest bez zarzutów. Nie rozwiązali problemu.

BMW Gazda Gliwice - Od razu wiedzieli o co chodzi. Po wizycie problem zniknął.

Mam nadzieję, że pomogłem.