Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Podobnie jest z Portimao Blue - tez wyglada inaczej w zależosci od światla. Problem z Portimo jest taki, ze jest ich zdecydowanie więcej na drogach niż Mineral Grey ;)
Opublikowano

Hej, zgodnie z obietnicą wrzucam zdj czarnej 3-er z felgami 19'' bicolor. Wyglądają naprawdę świetnie, optycznie powiększają koło. Ja zdecydowałem się właśnie na te koła zamiast czarnych.

Moja 4-er już zamówiona :) i pytanie do was, ma ktoś namiary gdzie można załatwić jakiś dobry leasing? To, co zaproponowali w BMW Finance jest słabe, wychodzi troszkę ponad 110% (przy stałym oprocentowaniu, nie zmiennym). Do odbioru dużo czasu, ale lepiej wcześniej zacząć się rozglądać. Szukam leasingu z wykupem 1%, nie wynajmu.

image-50396673.jpg

image-50397441.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Też jestem zdania, że do czarnego pięknie pasują :cool2:

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mnie osobiście do czerni bardziej pasują czerwone zaciski :wink:

BMW G21 318d - jest

Opublikowano

Mi koleżanki z pracy powiedziały że zawsze o niebieskich zaciskach marzyły.... :mrgreen: :D pozdr Medicus dzięki za opinię!

Opublikowano

Mi koleżanki z pracy powiedziały że zawsze o niebieskich zaciskach marzyły.... :mrgreen: :D pozdr Medicus dzięki za opinię!

... no a wiadomo jest przecież, że opinia koleżanek z pracy nie jest nikomu obojętna :nienie: :D

Mi natomiast koleżnka z pracy na moje wypolerowane, wyczyszczone do granic przyzwoitości czarne felgi powiedziała, że mam fajne kołpaki :shock:

Opublikowano

Ja się może nie znam ale tej twojej koleżance najmniej chodzi o zaciski i kolor jaki mają

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
znasz znasz Luki , to się nazywa motoryzacyjny taniec godowy :wink: :lol:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć czy jest różnica w ogumieniu mieszanym i jednakowym w g20? musze kupić opony na zimę, nie mam ciśnienia że muszą być z gwiazdką i nie wiem czy mam brać na przód inne i na tył inne czy mogą być takie same na obie osi? Czy ktoś mógłbym mi doradzić i ew. wyjaśnić różnicę?
Opublikowano (edytowane)
Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć czy jest różnica w ogumieniu mieszanym i jednakowym w g20? musze kupić opony na zimę, nie mam ciśnienia że muszą być z gwiazdką i nie wiem czy mam brać na przód inne i na tył inne czy mogą być takie same na obie osi? Czy ktoś mógłbym mi doradzić i ew. wyjaśnić różnicę?

A z jakimi felgami auto wyjechało z fabryki? Jak masz letnie mieszane (pewnie felgi z przodu 8,0J i tył 8,5J), to na zimę też musisz mieć mieszane, no bo inaczej pasować nie będą.

Edytowane przez amadeus765
Opublikowano

Ale co ma nie pasować, możesz mieć letnie mieszane a zimowe jednolite, w niczym to nie przeszkadza. Felgi osobne na lato i zimę.

Chyba, że podpowiadasz mu przekładanie opon na jednych felgach, ale przy rf to głupota.

Opublikowano
Ale co ma nie pasować, możesz mieć letnie mieszane a zimowe jednolite, w niczym to nie przeszkadza. Felgi osobne na lato i zimę.

Chyba, że podpowiadasz mu przekładanie opon na jednych felgach, ale przy rf to głupota.

Kolega napisał, że chce kupić opony na zimę, a nie felgi :P nic też nie pisał o RF. ja sam kupiłem na zimę 18" 7,5J i jednolite opony RF a na lato mam 19" mieszane RF i polecam takie rozwiązanie :)

Opublikowano

Okok, masz rację, z góry założyłem, że z fabryki wyjechał na letnim mieszanym ogumieniu RF :D

Czyli polecasz na zimę jednolite, dzięki, bo właśnie też się zastanawiałem czy warto brać mieszane zimówki - katalogowo jest to z +2k różnicy (za zestaw felg i opon). Chociaż do podjęcia decyzji jeszcze mam trochę czasu, bo odbiór autka za pół roku heh..

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A z jakimi felgami auto wyjechało z fabryki? Jak masz letnie mieszane (pewnie felgi z przodu 7,5J i tył 8,5J), to na zimę też musisz mieć mieszane, no bo inaczej pasować nie będą.

Dokładnie, ja też letnie mam 19" mieszane 255/35 z tyłu 225/40 z przodu, zimówki z kolei wszystkie cztery 225/45/18.

Oczywiście mowa o pełnych kompletach.

BMW G21 318d - jest

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Okok, masz rację, z góry założyłem, że z fabryki wyjechał na letnim mieszanym ogumieniu RF :D

Czyli polecasz na zimę jednolite, dzięki, bo właśnie też się zastanawiałem czy warto brać mieszane zimówki - katalogowo jest to z +2k różnicy (za zestaw felg i opon). Chociaż do podjęcia decyzji jeszcze mam trochę czasu, bo odbiór autka za pół roku heh..

Fabryka nie daje RF bo są nieekologiczne :cry2:

Opublikowano

19" normalnie na RF wyjeżdżają przecież (chyba, że Performance). Coś się zmieniło?

W salonie mi proponowali jednolite 796M 7,5J 18". Finalnie kupiłem od polecanego tutaj felgi-niemieckie.pl jednolite Riale X10 18" czarne 7,5J + Pirelli Winter Sottozero 3 r-f*. Wyszło sporo taniej, polecam :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

19" normalnie na RF wyjeżdżają przecież (chyba, że Performance). Coś się zmieniło?

W salonie mi proponowali jednolite 796M 7,5J 18". Finalnie kupiłem od polecanego tutaj felgi-niemieckie.pl jednolite Riale X10 18" czarne 7,5J + Pirelli Winter Sottozero 3 r-f*. Wyszło sporo taniej, polecam :)

Mógłbyś podać ile wyszło za Riale ?

Ja kupiłem 796M za 7k również na Pirelli i ciekawi mnie ile dołożyłem do interesu :mrgreen:

BMW G21 318d - jest

Opublikowano

Mógłbyś podać ile wyszło za Riale ?

Ja kupiłem 796M za 7k również na Pirelli i ciekawi mnie ile dołożyłem do interesu :mrgreen:

https://felgi-niemieckie.pl/konfigurator/154657/22/104/2925/18/rial.x10.br.7.50.x.18.et.25.00.5x112.br.racingschwarz.html

https://www.oponeo.pl/dane-opony/pirelli-sottozero-serie-3-225-45-r18-95-v-run-on-flat-xl-#366036437

Po MSRP wychodzi: 5368