Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodziło mi bardziej o to, że 340i szybciej osiąga swoje maksymalne wartości. Gdyby m3 miało tak samo maksymalny moment wcześniej, to odczucia mogłyby być inne. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No właśnie to moze po prostu zludne przekonanie... 

A cyferki mowia same za siebie... 

male-bmw-2.png
  • 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
14 godzin temu, Rufio napisał(a):

Nie, S58 jest

dokładnie , motor nie do zdarcia 😄

male-bmw-2.png
  • 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 5.02.2024 o 23:16, reithan napisał(a):

Jak tam wrażenia po kilku miesiącach? Jakieś podsumowanie wad/zalet? 🙂

hey , oj prawie w ogóle nie jeździłem .... niecałe 2750 km przebieg z czego prawie 700km  Częstochowy hehe... stoi w garażu 🙂 zimówek nie brałem i drugiego kompletu .... Jak dla mnie, jakbym nie miał 340i to idealne daily .... nie wiem czy jak będzie nas stać to po sprzedaży żony 40i nie weźmiemy dla żonki m3comp .... w trybie comfort mięciutkie i wygodne , ciche.... w sport pazurek się pojawia , co do wykończenia , multimediów itd nie wypowiadam się bo ja z żadnych gadżetów w aucie nie korzystam, a wykończone jak wszystkie inne tandetnie .... Ale najważniejsze czyli radość z jazdy jest mega in + 🙂 

polecam każdemu jak zastanawia się 330i vs 340i vs m3 oczywiście jeżeli budżet pozwala .... przez moment zastanawiałem się nad sprzedażą i kupnem czegoś innego , ale tak króliczka można gonić całe życie i wciąż mieć za mało , osiadłem na laurach to co mam mi wystarcza i tyle hehe , podsumowanie jak 60 latek a tu niedługo dopiero 40stka 😉

male-bmw-2.png
  • 1 rok później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W aucie wszystko oki ,plan na ten rok to wydech mg i box

male-bmw-2.png
Opublikowano

Z ciekawości o jakich modyfikacjach wydechu myślisz? W poprzednim miałeś coś więcej niż down pipe?

IMG_6104.PNG.8fd0433272655eff0993e663d10ad490.PNG 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
14 godzin temu, adiki napisał(a):

Z ciekawości o jakich modyfikacjach wydechu myślisz? W poprzednim miałeś coś więcej niż down pipe?

w 340i był tylko dp+ sport kat a tutaj modyfikacja końcowej sekcji plus środkowa sekcja no i box dte ale ustawiony ligtowo , wyjdzie jakieś 600ps 750-800nm wystarczy 🙂 

male-bmw-2.png
  • 2 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No nic , w końcu była chwila , weszły małe mody

1. wydech środkowy i końcowy od mg motorsport , wyszło około 530 ps 670nm 

2. box dte dostosowany do możliwości auta , bez maksów , bezpiecznie , jestem mile zaskoczony bo wyszło :

ponad 630ps i 800nm prawie 😄 banan na twarzy .....

załączam czasy 0-100 jak pisałem nie lubie katować mimo że to m3 z LC średnio wychodziło 3,2s ale nie było idealnego startu , zawsze jakiś uślizg , pewnie opony semi slick powinny być jakiś CUP etc to może byłoby mniej niż 3sek , choć wątpię 🙂 

100-200 jestem zdziwiony bo wychodziło od 6,5 sek do około 7,1 sek , może to jakieś przekłamanie bo 6,5 sek to czasy hyper carów już ...

Filmik jak "gada" załączam ... Jak miałem dylemat czy za 1-2 lata nie zmienić na prosiaka to póki co nie mam , brzmi świetnie , osiągi wystarczające żeby stracić prawko , mało co już jest szybsze z normalnych aut, może kiedyś konik lub byczek 😄 ale to już inna liga jeżeli chodzi nawet nie o kupno a ubezpieczenie i serwisy które w bmw są względnie tanie ....

Auto jak dla mnie 10/10 😄 

1 m.jpg

2m.jpg

3m.jpg

wykres.jpg

• Lubię to 2
male-bmw-2.png
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Gratuluję, podaje okrutnie.

• Lubię to 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
10 minut temu, Randall napisał(a):

Gratuluję, podaje okrutnie.

dziękuję , motoryzacyjnie jestem spełniony , już wyżej ciężko 😄 micha się cieszy za każdym razem jak stoi coś "szybkiego" obok na światłach , jak 40 letnie dziecko 😄 

• Lubię to 1
male-bmw-2.png
Opublikowano

A jaki kapeć? PS4S?

Ja przy obecnej okolicy 600Nm też mam problemy z trakcją przy LC, ale oponki to marne 225/255 - nie to co w M3 😅

• Lubię to 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
1 godzinę temu, komoornik napisał(a):

A jaki kapeć? PS4S?

Ja przy obecnej okolicy 600Nm też mam problemy z trakcją przy LC, ale oponki to marne 225/255 - nie to co w M3 😅

to co w serii , chyba jak piszesz 😉 

male-bmw-2.png
Opublikowano
5 godzin temu, wehyr napisał(a):

No nic , w końcu była chwila , weszły małe mody

1. wydech środkowy i końcowy od mg motorsport , wyszło około 530 ps 670nm 

2. box dte dostosowany do możliwości auta , bez maksów , bezpiecznie , jestem mile zaskoczony bo wyszło :

ponad 630ps i 800nm prawie 😄 banan na twarzy .....

załączam czasy 0-100 jak pisałem nie lubie katować mimo że to m3 z LC średnio wychodziło 3,2s ale nie było idealnego startu , zawsze jakiś uślizg , pewnie opony semi slick powinny być jakiś CUP etc to może byłoby mniej niż 3sek , choć wątpię 🙂 

100-200 jestem zdziwiony bo wychodziło od 6,5 sek do około 7,1 sek , może to jakieś przekłamanie bo 6,5 sek to czasy hyper carów już ...

Filmik jak "gada" załączam ... Jak miałem dylemat czy za 1-2 lata nie zmienić na prosiaka to póki co nie mam , brzmi świetnie , osiągi wystarczające żeby stracić prawko , mało co już jest szybsze z normalnych aut, może kiedyś konik lub byczek 😄 ale to już inna liga jeżeli chodzi nawet nie o kupno a ubezpieczenie i serwisy które w bmw są względnie tanie ....

Auto jak dla mnie 10/10 😄 

1 m.jpg

2m.jpg

3m.jpg

wykres.jpg

Gruuuubo i to na box dte. Gratuluję. Poza tym pewnie wszystko działa idealnie, przebieg momentu i mocy super. W B58 często max. moment jest utrzymywany nie do 5krpm a 6krpm co jest super wynikiem i przy czepianiu radości dużo znaczy. Mix max. momentu i mocy daje sporego banana na mordce. Może w końcu się skuszę, to samo MG motorsport, dużo ludzi chwali. Te motory zasługują na lepsze "audio" bo potencjał jest....

• Lubię to 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 22.05.2025 o 22:18, adiki napisał(a):

Co dokładnie zmieniłeś w środkowej sekcji? Wywaliłeś GPF? 😅

pytaj się mnie a ja Ciebie 😜 kolega w Carro robił , nie wiem co tam zmienione , ale opf został żeby nie wywalało błędów tak samo standardowy DP jest , dużo więcej by nie dało pewnie ( no może opf off ) ale już inna emisja pewnie by była przy kontroli smerfów 😄 

male-bmw-2.png
  • 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Witam, byłem dziś w kilku salonach pooglądać auta i szczerze powiem , tylko moje odczucia nic mi się nie podoba. Chcemy zmienić x1 na coś nowszego , w MB nic nie przypadło do gustu , audi też , w prosiakach stały macany jeszcze benzynowe, kolor ładny ale motor od audi 265 ps , środek archaiczny a miejsca nie wiem dużo mniej niż w x1 , cayenne za wielki , jak pisałem staram się kupować auta praktyczne dla naszej rodziny .... w BMW x7 kolos , jakbym miał większą rodzinkę super auto , taki czołg... oglądaliśmy koło siebie x1,x3,x5 i ilość miejsca jest podobna w każdym z nich , bagażnik jest najbardziej ustawny w x1 .... Nie będę się tu rozpisywał bo to moje odczucia i dla każdego co innego ale podsumowując stanęło na tym iż zamawiamy we wrześniu nowe x1 , pseudo M , 300ps , odklikane wszystko co możliwe , tym razem z hakiem 🙂 ten sam kolor co teraz.....

Jakby ktoś był zainteresowany kupnem naszego x1 to kilka szczegółów

produkcja 01.2023

auto do oddania w terminie do dogadania , może być styczeń 26 

Przebieg 21 000 km auto robi głównie trasy ( do tego jest kupione ) Szczecin - Praga , Szczecin - Poznań , Szczecin - Karpacz . 

90% przebiegu to trasy 

Olej zmieniany 2 000km, 9 000km , 17 000km .

Na aucie folia plus/minus na połowie auta , na reszcie powłoka 

auto bezwypadkowe !! od nowości w naszych rękach 

VIN i rejestracja jest w wątku lub mogę podać na priv 

Do auta sa kupione dodatkowo pakiety :

BSI 5 lat do 100 000 km 

BRI 5 lat do 200 000km , zapłaciłem za nie dodatkowo około 20 000zł 

Dodatkowo GAP na 100 000zł na 5 lat , więc tak naprawdę przez dwa lata auto ma pełną ochronę 🙂 kosztował około 5 000zł 

Wyposażenie widać w wątku , odklikane wszystko oprócz haka.....

Drugie zimowe koła M perf zostawiam sobie do nowej x1 

W razie pytań zapraszam na priv lub do komentowania 

😉 

Edytowane przez wehyr
male-bmw-2.png