Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Arek _40 czy możesz udostępnić zrzut ekranu release notes tej swojej wersji?

A gdzie to szukać ? W Aplikacji nie mam informacji. Zostało na wersji 2021.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
O ile dobrze pamiętam, to klikająć w aucie w 'zainstalowana wersja (...) powinno Cię przenieść do nowej podstrony gdzie będzie cały release History. Jeśli się mylę, to sprawdzę jutro będąc w aucie ale jestem prawie przekonany że wersja 22-07 w ten sposób wyświetla informacje w aucie.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

I jak tam po Waszych aktualizacjach? Bo mnie moje F40 przy każdym wyłączeniu silnika molestuje, bym przeszedł z 03/2022.65 na 07/2022.58

Czy jest możliwość cofnięcia się w razie czego?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Aktualizuj śmiało. Nic nie wybuchło. Rollback to pewnie tylko w serwisie możliwy. .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie zauważyłem żadnych nowości; release notes są wręcz ubogie. Zrobiłem by być na bieżąco. Moim zdaniem nie ma co zwlekać.
Opublikowano
U mnie po aktualizacji zniknęła opcja wywoływania asystena google poprzez dłuższe przyciśnięcie mikrofonu na kierownicy.. Czy może ktoś wie, jak z powrotem ustawić tą funkcję? Cała reszta po aktualizacji bezproblemowa (zrobiłem 5 tys km od aktualizacji)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie po aktualizacji zniknęła opcja wywoływania asystena google poprzez dłuższe przyciśnięcie mikrofonu na kierownicy.. Czy może ktoś wie, jak z powrotem ustawić tą funkcję? Cała reszta po aktualizacji bezproblemowa (zrobiłem 5 tys km od aktualizacji)

z ciekawości sprawdziłem czy to działa na telefonie z android auto (s21 ultra z najnowszym androidem); poprawnie wywołuje obsługę asystenta głosowego google za pomocą tego przycisku z aktualizacją .58.

Opublikowano
U mnie po aktualizacji zniknęła opcja wywoływania asystena google poprzez dłuższe przyciśnięcie mikrofonu na kierownicy.. Czy może ktoś wie' date=' jak z powrotem ustawić tą funkcję? Cała reszta po aktualizacji bezproblemowa (zrobiłem 5 tys km od aktualizacji)[/quote']

z ciekawości sprawdziłem czy to działa na telefonie z android auto (s21 ultra z najnowszym androidem); poprawnie wywołuje obsługę asystenta głosowego google za pomocą tego przycisku z aktualizacją .58.

"morfang"]U mnie też nie ma problemów

U mnie przy AA dziala poprawnie - chodzi mi o to, ze przed updatem moglem uruchomic asystenta google bedac polaczonym jedynie przez bluetooth z telefonem..teraz nie ma takiej mozliwosci, AA nie uzywam prawie wcale. Czy u Was dziala bez AA ten przycisk mikrofonu czy tylko przy wlaczonym AA?

Opublikowano
Po aktualizacji miałem spory problem z carplay i ogólnie podłączeniem telefony. Po 15 minutach jazdy ten sam objaw, najpierw wywalało carplay a po chwili odłączało telefon. Łączyło z powrotem dopiero po zgaszeni i odpaleniu. Za każdym razem to samo. Problem zniknął po wizycie w serwisie, zaktualizowali po prostu u siebie. Wszystko działa, ale 5 godzin zmarnowałem pijąc kawę w poczekalni :duh:
  • 4 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
11.2022/60 ktos instalowal?

W jaki sposób Ci to się pojawiło? wkleisz release notes?

Opublikowano

Ja nadal czekam u siebie na aktualizację do nowszej wersji, z ASO się biję, bo nie chcą mi zrobić tak od ręki - niby Centrala każe im dokumentować potrzeby takich zmian, nie wystarczy np zgłoszenie że Apple Car Play mi się wiesza, muszę mieć dowody - własne lub musi to wyjść na diagnostyce ..

Ale mniejsza z tym, odnośnie aktualizacji - czy nowe wersje coś zmieniają, bo czytając wszystkie zmiany to chyba one dotyczą tylko(albo w większości) iD8, a odnośnie iD7 prawie nie widzę istotnych zmian?

Mógłby ktoś powiedzieć, czy zauważył coś znaczącego - zarówna na lepsze i gorsze?

BMW THE1 F40 120d - M Sport, Skyscraper Grey (2022)

Odebrany! https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=229&t=395918

icon1.png

Opublikowano
Mógłby ktoś powiedzieć, czy zauważył coś znaczącego - zarówna na lepsze i gorsze?

Kilka dni temu zaktualizowałem do 22-07 i nic ciekawego nie zauważyłem, choć specjalnie nie szukałem zmian ;) W dokumentacji nic ciekawego nie znalazłem oprócz poprawy asystenta pasa ruchu, który mam wyłączony :D

Opublikowano
Właśnie mi się ściąga 11/2022.60.

Ktoś już zainstalował?

Zainstalowałem dziś, wszystko sprawnie, szybko. Żadnych zmian nie zauważyłem

edit: jedna różnica - 1000 km mniej mam do najbliższej zmiany oleju po aktualizacji

Opublikowano
Właśnie mi się ściąga 11/2022.60.

Ktoś już zainstalował?

Zainstalowałem dziś, wszystko sprawnie, szybko. Żadnych zmian nie zauważyłem

edit: jedna różnica - 1000 km mniej mam do najbliższej zmiany oleju po aktualizacji

U mnie nadal ta sama wartość do wymiany - może to akurat był przypadek u Ciebie :D

Jedyne co zauważyłem na szybko, to że lusterka w końcu przestawiają się przy zmianie użytkownika/kluczyka.

Teraz tylko czekam, czy ACP będzie się nadal wieszać czy nie :roll:

icon1.png

Opublikowano
Jedyne co zauważyłem na szybko, to że lusterka w końcu przestawiają się przy zmianie użytkownika/kluczyka. :roll:

Hmmm, ja jakoś nie zauważyłem, żeby był problem z lusterkami. No chyba, że są u mnie tak ustawione, że i mi i żonie pasują :D

Opublikowano
Jedyne co zauważyłem na szybko, to że lusterka w końcu przestawiają się przy zmianie użytkownika/kluczyka. :roll:

Hmmm, ja jakoś nie zauważyłem, żeby był problem z lusterkami. No chyba, że są u mnie tak ustawione, że i mi i żonie pasują :D

No u mnie był z tym problem, fotel potrafił się ustawić poprawnie, ale lusterka już nie - dopiero po naciśnięciu przycisku się ustawiały do docelowej pozycji.

Wspominałem o tym w serwisie, ale błędów nie było, więc diagnostyka albo nagranie na dowód...

icon1.png

Opublikowano

Witam

Wczoraj zaktualizowałem aktualizację na nową i nie mogę połączyć się z Andriod Auto (mapy).

Czy ktoś z was już to przerabiał ?