Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak bylem ostatnio w salonie to jakis handlowiec zapewnial, ze facelift bedzie w czerwcu tego roku? Czyzby cos sie w tym temacie zmienilo czy raczej gadal bzdury?
Opublikowano
U mnie podobny dylemat, obecny leasing przedłużony trochę na siłę właśnie do kwietnia 2023, ale czy w tym terminie będzie X5 po LCI to wątpię. :cry: :?:
Opublikowano
Napewno wszystkie zamówienia z końca roku będą już pod lci, więc z obecnym modelem trzeba będzie uciekać zanim to zacznie jeździć po ulicach bo cena wg mnie niestety poleci znacząco w dół.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Napewno wszystkie zamówienia z końca roku będą już pod lci, więc z obecnym modelem trzeba będzie uciekać zanim to zacznie jeździć po ulicach bo cena wg mnie niestety poleci znacząco w dół.

Na cenę dzisiaj bardziej wpływa dostępność samochodów - taki lekki powrót do PRL'u.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Problemy z zaopatrzeniem z czasem się skończą a rynek okrojony z klientów przez inflacje oraz wysokie odsetki sprawi ze w salonach będzie hulał wiatr.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Problemy z zaopatrzeniem z czasem się skończą a rynek okrojony z klientów przez inflacje oraz wysokie odsetki sprawi ze w salonach będzie hulał wiatr.

Też myślę, że popyt spadnie. Sam należę do tych dla których leasing na 125-130% to temat dość trudny do przeskoczenia.

Opublikowano

Witam.

Przymierzam się do zakupu BMW X5 M50i.

Z racji tego, że wspólnik zamówił nową X7 - po lifcie, oraz Miniaka to dostaje dobry rabat.

Teść ma X5 40i i zakochałem sie w tym aucie, ale zastanawiam się czy rozsądnym jest teraz zamawiać skoro na horyzoncie jest facelifting. Tym bardziej, że czas oczekiwania to minimum 6 miesięcy.

Nie ukrywam, że napaliłem się na X5. Auto oczywiście brane w lising 4 letni.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja bym poczekał chociażby ze względu ze w 50i będzie nowy silnik, zdetuningowajy z x5m.

@stashek przy tak wysokim oprocentowaniu leasingow plus podwyżek samochodów ze 20 procent samochód na dzień dzisiejszy wychodzi o polowe więcej. Z kolei po drugiej stronie masz już lokaty na 6 procent czy tez obligacje inseksowane inflacja. Podobno zapytania o nowe kredyty hipoteczne już wzorują po dnie, to samo będzie z leasingowi a większość sprzedawanych nowych aut to były leasingi także uważam ze duzo ludzi przeczeka ten okres

Opublikowano

Co do silnika to nie mam żadnych zastrzeżeń, bo przesadzałbym się z A3 1.9 TDI z 2006 roku. Kwestia tylko samego wnętrza, które zapewne będzie bardziej futurystyczne jak w X7. Bardziej odpowiadające realnym czasom.

Biorę pod uwagę jeszcze GLE 580, albo nowego Rage Rovera Sport w 3 litrowej Benzynie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ja sie szykuje do zakupu pierwszego BMW. X5 i albo 2.5D albo 3.0D. Czy sądzicie ze to dobry wybór silnikowo? To model 2022. Mam wątpliwość jak działa system start/stop miłe hybryd. Czy to nie denerwujące. I jak sie sprawuje nawigacja?
Opublikowano
Ja sie szykuje do zakupu pierwszego BMW. X5 i albo 2.5D albo 3.0D. Czy sądzicie ze to dobry wybór silnikowo? To model 2022. Mam wątpliwość jak działa system start/stop miłe hybryd. Czy to nie denerwujące. I jak sie sprawuje nawigacja?

Szklany dach jest super :cool2:

Opublikowano
silnik 30d MH mam u siebie. Nie mogę powiedzieć złego słowa na ten silnik. Spalanie genialne, moc i moment w pełni wystarczające.
Opublikowano
Ja sie szykuje do zakupu pierwszego BMW. X5 i albo 2.5D albo 3.0D. Czy sądzicie ze to dobry wybór silnikowo? To model 2022. Mam wątpliwość jak działa system start/stop miłe hybryd. Czy to nie denerwujące. I jak się sprawuje nawigacja?

25d do miasta i weekendowo/ wakacyjnie na trasę wystarcza w zupełności (140 km/h nie jest problemem :D) jeśli budżet nie jest ograniczeniem to bierze 30d, w innym przypadku różnice w cenie silnika wrzuć w wyposażenie dodatkowe bo m-pakiet, dostęp komfortowy, fotele komfortowe, kamery 360, tapicerka skórzana o rozszerzonym zakresie to minimum które warto mieć

start/stop - możesz zawsze wyłączyć przyciskiem, w trybie sport zawsze wyłączony

nawigacja jest ok