Skocz do zawartości

Zakup X5 G05

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Panowie macie do polecenia jakiegoś dobrego handlowca na zakup x5? Ogólnie orientowałem się i pociemniały się progi rabatowe ale uda mi się dojść do progu C czyli max 19%. Szukam takiego który da po prostu 19%(ja warunki spełniam rabatowe) wcześniejszy u którego byłem, mimo ze również spełniałem dawał mi 17%. Przy tych kwotach to już sporo, ewentualnie jak ktoś normalny mogę się podzielić :). Specyfikacje mam gotową wiec kwestia przeklepania dokumentów itp itd
  • Odpowiedzi 64
  • Wyświetleń 11,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
A co to znaczy 'spełniać warunki rabatowe'?
Opublikowano
  • Autor
Jest tam taki próg, żeby wykazać w BMW ze jest się w użytkowaniu 50 lub więcej aur. Prowadzę firmę transportową wiec to załatwię
Opublikowano
Serię 5 kupiłem z rabatem 17% a aktualne x5 20% a jestem użytkownikiem 2 aut plus jednego służbowego więc to chyba nie do końca jest wymagane, chociaż na pewno ułatwia :)
Opublikowano
  • Autor
W poprzednich latach, zgadza się było to inaczej. Ale w tym roku nastąpiły zmiany, żeby poobcinać rabatowanie. Dla tego ponawiam pytanie o handlowca który chce przyklepać gotowy temat przy spełnionych warunkach na 19% :)
Opublikowano
Ja na 50i dostałem 5% rabatu sprzedawca mówił że aut brakuję a popyt jest duży to dają znikome rabaty a na dodatek to moje pierwsze bmw nie mam floty aut premium itp.
Opublikowano
  • Autor
Rozumiem. Co mogę podpowiedzieć, to jak brał Pan 50i to gdyby miał Pan jakiś motor nawet skuter BMW to dadzą 10% czyli pewnie przy tych kwotach 5 % to jakieś 30 tys to można mieć i skuter i x5 :)
Opublikowano
Serię 5 kupiłem z rabatem 17% a aktualne x5 20% a jestem użytkownikiem 2 aut plus jednego służbowego więc to chyba nie do końca jest wymagane, chociaż na pewno ułatwia :)

zrób dobrą reklamę dealerowi i podaj wszystkim namiary

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Zermax zapomniał dodać ze ostatnie X5 kupował chyba w okolicach 2019r, wiec ten dealer już dawno takich rabatów nie daje :-)
Opublikowano
W listopadzie dostałem 12% lub 11% z zewnętrznym finansowaniem na dzien dobry 4% i tak od kajpasza przez 9% 10 %
Opublikowano
Z tego co wiem to już 20% nie dają. Obcięte są rabatowania. Klientem flotowym już jesteś jak masz 20 aut z tego co pamiętam.
Opublikowano

zrób dobrą reklamę dealerowi i podaj wszystkim namiary

Inchcape Warszawa, ale to było w 2019r (zamówienie w czerwcu) więc obecne oandemiczne relaia pewnie dokładniej opisuje wyżej kolega mateuszkr

Opublikowano
Co wy gadacie że nie ma rabatów na X5 jak ja mam 18% :D
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Co wy gadacie że nie ma rabatów na X5 jak ja mam 18% :D

Masz fizyczny samochód z takim rabatem czy taki na papierze na zamówieniu sprzed roku, który się nie może wyprodukować? :-)

Opublikowano

Dzisiaj pytałem dealera. Odpowiedział, że dla flotowego ok 12%.

Klient indywidualny nie dostanie tyle, nie ma szans.

Opublikowano

Taka sama mam informacje

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Taka sama mam informacje

Flota flocie nierówna. Flota to już kilka aut, kolejny próg to chyba z 50 szt i wtedy zupełnie inne rabaty się robią.

Opublikowano

Od jakiej kwoty podstawowej jest teraz do zamówienia x5?

Od jakiej kwoty 30d?

Opublikowano
Wg mnie rabaty ok 20% wrócą na początku przyszłego roku dla niewielkiej liczby aut ze stocku-tylko dlatego że do produkcji będzie już konfig LCI
Opublikowano
Wg mnie rabaty ok 20% wrócą na początku przyszłego roku dla niewielkiej liczby aut ze stocku-tylko dlatego że do produkcji będzie już konfig LCI

Dla których aut ze stocku te rabaty? Dla tych, których nie ma? No ciekawe :roll:

Dla "zwykłego" klienta rabaty to teraz 0-6%

Seria 7 jest na wyprzedaży :norty:

Opublikowano
Jeszcze podobno mają być niedługo podwyżki cen katalogowych. Może zwiększą cenę o 15% aby moc dawać rabaty 20% :)
Opublikowano
Msc temu dostałem 15,5% na 45e
http://i607.photobucket.com/albums/tt156/henake/auta-1_zps844b52e9.jpg
Opublikowano
na 45e dostałem tyle samo + mój wybrany leasing + kpl dywaników gumowych
Opublikowano
Jeszcze podobno mają być niedługo podwyżki cen katalogowych. Może zwiększą cenę o 15% aby moc dawać rabaty 20% :)

Właśnie wzrosła cena i4 M50 o 20 tyś., przy tej podwyżce wychodzi mi rabat 20% :) na auto zamówione w 07/2021.

Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Wiadomo już kiedy będzie można zamawiać LCI? Leasing kończy się we wrześniu, ale patrząc na realia przydałoby się z rok wcześniej coś zamówić...