Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Samochód jest nastawiony na komfort. Ktoś, kto pisze, że nie jest dobrze wyciszony jeździ pewnie Bentleyem albo s-klasą. Te wszystkie bajdurzenia, że to słaby samochód, nie mają uzasadnienia w mojej ocenie. Ale to można wiedzieć jeżdżąc tym samochodem a nie tylko przeglądać YT i powtarzać głupoty. Mówię tu o właściwościach a nie o wyglądzie czy o materiałach 

• Lubię to 1
Opublikowano
Godzinę temu, Hernandes napisał(a):

Samochód jest nastawiony na komfort. Ktoś, kto pisze, że nie jest dobrze wyciszony jeździ pewnie Bentleyem albo s-klasą. Te wszystkie bajdurzenia, że to słaby samochód, nie mają uzasadnienia w mojej ocenie. Ale to można wiedzieć jeżdżąc tym samochodem a nie tylko przeglądać YT i powtarzać głupoty. Mówię tu o właściwościach a nie o wyglądzie czy o materiałach 

Widzę po opisie że jeździsz 340d i 550e więc jesteś idealną osobą która może się wypowiedzieć czy wyciszenie w nowej 5 jest takie samo, lepsze lub gorsze niż w g21. 

Stop Electric GO V8. 2 litry to może mieć czajnik ;D
Opublikowano

W 5 jest dużo ciszej. U mnie jednak dodatkowo dochodzą atrakcje w g21 z diesla. 3er jest za to bardziej zwarta i responsywna. Sprawdź u jakiegoś dealera sam, jeżeli masz możliwość. Rozmawiamy o odczuciach a nie bezwzględnych wskaźnikach…

Opublikowano

Tak słyszałem te głupoty, że jest głośny ba nawet głośniejszy od Mercedesa. tak się składa, że mam oba pojazdy z salonu i jestem pierwszym właścicielem i E klasa jest głośniejsza od 5. Duże znaczenie ma nawierzchnia - bo to głównie emituje duży hałas - warto na to zwrócić uwagę podczas testów. Oraz faktycznego wiatru jaki jest na zewnątrz bo jak ostatnio ktoś jeździ to wie, że są straszne wiatry i w każdym aucie to słychać nawet jakbyś stał w miejscu. 

Ps. dodam, że Merc silni E220d 4Matic , a BMW 520D xDrive 

Opublikowano
W dniu 15.07.2025 o 20:26, kivlov napisał(a):

Tak słyszałem te głupoty, że jest głośny ba nawet głośniejszy od Mercedesa. tak się składa, że mam oba pojazdy z salonu i jestem pierwszym właścicielem i E klasa jest głośniejsza od 5. =

Ps. dodam, że Merc silni E220d 4Matic , a BMW 520D xDrive 

Mercedes W214? Jesteś pierwszą znaną mi osobą która twierdzi, że G60 jest bardziej ciche. W najnowszej E-klasie, przy wszystkich jej wadach, jest ekstremalnie cicho, zwłaszcza z pakietem akustycznym. To jest chyba największa zaleta tego samochodu, jeśli ktoś szuka głównie komfortu. 

Opublikowano

Od kilu dni mam zastępczaka 520i G61 vel. "muł". Kilka moich subiektywnych spostrzeżeń: 

PLUSY

- sterowanie głosowe nawigacją

- ciche zawieszenie (nówka sztuka)

- generalnie nawet w miarę przyjemne w emeryckiej jeździe (jak na skodę przystało)

MINUSY

- silnik, ale ten typ tak ma (520i)

- sterowanie komputerem, ogrzewaniem foteli i wszystkim przez ekran dotykowy, szczególnie jeśli w tym samym czasie obsługują go 2 osoby

- jakość wykończenia: skóra z węża ogrodowego na fotelach, wszechobecny plastik, imitacja podświetlanych kryształków...

- brak otwierania szyby w tylnej klapie

- brak schowka po lewej stronie kierownicy

- brak flokowania schowków w drzwiach

- plastikowe osłony przeciw słoneczne

- koszmarne sterowanie w kierownicy

- kasetowe klamki drzwi jprawie ak w polonezie

- brak domykania drzwi

- ....

Najgorsze w tym wszystkim jest to, że na dzisiaj nie za bardzo jest co kupić nowego w klasie 5er, co byłoby lepsze 😫