Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, Nergal napisał(a):

Jakie auto?

m340i, sedan, zamówione 9.01

Edytowane przez Sheppard25
Opublikowano
9 godzin temu, diablo_gtr napisał(a):

Tak informacyjnie samochód odebrałem wczoraj (leasing). (2024-04-03)

Samochód zamówiony 2024-11-26

Przewidywana data odbioru 2025-05-25

Data produkcji 2025-01-24

4 miesięcy i 7 dni nawet szybko

Produkcja Mex?

Opublikowano

To musiało fuksem wpaść w slot, chyba że dealer już zamówił parę sztuk wcześniej w +/- tym setupie. Gratuluję. Mi to zajęło 9mcy...

Opublikowano (edytowane)

Niestety dealerzy wcisną każdy kit żeby ktoś kupił, jestem tego przykładem że uwierzyłem xD Dwa dni pozniej gosc zrezygnowal z pracy (po tygodniu od kiedy zaczal xD). A niektorzy maja jakies super znajomosci bo chwala sie ze auto weszlo w ten i ten status, sprawdzaja po VINie itd. Normalny gosc z ulicy nie ma dostepu do takich informacji, chyba ze ma dobre relacje z dealerem, ktory dodatkowo pushuje na fabryke i BMW.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zaden dealer nie pushuje na fabryke. Tak to nie dziala. To kolejna bajka. 

Opublikowano

A status produkcji to nie żaden ewenement, każdy sprzedawca ma dostęp do takich danych - jak na prośbę nie chce Ci ich przekazać, to znaczy że faktycznie źle trafiłeś.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

to chyba przy moim m3 to ładnie mi pomógł kolega u którego kupuję , zamówione koło 10.12.24 a produkcja a zarejestrowane i odebrane 24.02.25

male-bmw-2.png
Opublikowano
19 godzin temu, wehyr napisał(a):

to chyba przy moim m3 to ładnie mi pomógł kolega u którego kupuję , zamówione koło 10.12.24 a produkcja a zarejestrowane i odebrane 24.02.25

Przy M3 LCI jak zamawiałem mówili 6 miesięcy a lada chwila będzie, zamawiałem końcówka stycznia. Po prostu trafiłeś dobrze w slota który akurat był. Może ktoś zrezygnował z zamówienia i wcisnęli Twój konfig. Tak czy siak fajnie 🙂

• Lubię to 1
Opublikowano
W dniu 5.04.2025 o 08:03, saab napisał(a):

Zaden dealer nie pushuje na fabryke. Tak to nie dziala. To kolejna bajka. 

mnie też bawi wiara w takie bajeczki, że sprzedawca Sławek z Cyncynopola może cokolwiek załatwić w fabryce wielkiego koncernu samochodowego 🙂 Nie wspominając, ile dziesiątek tysięcy takich sprzedawców z tysięcy salonów składa zamówienia na samochody. Musieliby tam potężne call center otworzyć, żeby wysłuchiwać tych lamentów każdego takiego śmieszka. Trochę tak jakby wierzyć, że pójdziesz do Cortlandu i Krzysiu młodszy kasjer doradca zadzwoni do Cupertino przyspieszyć dostawę Twojego iphone'a.

• Lubię to 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, rybek79 napisał(a):

Moja m340d zamówiona 11.12.2024, 10.04.2025 u dealera. za tydzień 18.04 2025 odbiór 

Ile czekales na slot produkcyjny? Jak dlugo produkcja i transport?

@JacekLZ dealer moze wrzucac po znajomosci we wczesniejsze sloty jak sie pojawia. 

Opublikowano
19 minut temu, Sheppard25 napisał(a):

@JacekLZ dealer moze wrzucac po znajomosci we wczesniejsze sloty jak sie pojawia. 

Niestety nie znam tych terminów, produkcja miała być na początku marca.

Opublikowano
Godzinę temu, Sheppard25 napisał(a):

Albo wrzucić Cie we wczesniejszy slot jak bardzo prosisz i masz mniejszy rabat niż zamawiający na danym slocie 🙂

Opublikowano

No to grosik ode mnie. Zamówiłem 15.11.24 r. M340i sedan. Na początku nie było wiadomo gdzie będzie robione. Okazało się, że w Monachium. Auto przyjechało do dealera w pierwszej połowie tego tygodnia, szybkie załatwienie leasingu + zamówiłem powłokę elastomerową na lakier od razu w salonie. Wydanie mam przewidziane na wtorek 15.04, czyli dokładnie tak, jak zostało to oszacowane w zamówieniu.  

Opublikowano
4 minuty temu, Cygi111 napisał(a):

No to grosik ode mnie. Zamówiłem 15.11.24 r. M340i sedan. Na początku nie było wiadomo gdzie będzie robione. Okazało się, że w Monachium. Auto przyjechało do dealera w pierwszej połowie tego tygodnia, szybkie załatwienie leasingu + zamówiłem powłokę elastomerową na lakier od razu w salonie. Wydanie mam przewidziane na wtorek 15.04, czyli dokładnie tak, jak zostało to oszacowane w zamówieniu.  

4mce, gratulacje. Monachium... niby tam już nie mieli robić sedanów. Masz full merino, które ponoć już nie jest dostępne z LCI2? Lakier individual?

Opublikowano
1 minutę temu, macste napisał(a):

4mce, gratulacje. Monachium... niby tam już nie mieli robić sedanów. Masz full merino, które ponoć już nie jest dostępne z LCI2? Lakier individual?

Nie. To konfig z podstawowymi siedzeniami sportowymi M PerformTex, lakier Arctic Race Blue 🙂 Reszta konfiguracji taka dość konkretna, z pakietem innowacji i comfort. Nie chciałem iść w skórę, skoro nie można wziąć do tego wentylacji, wolę nie przyklejać się w lecie do fotela 😉 Zresztą miałem testówkę M440i z tym M PerformTex i bardzo mi przypadł do gustu. Już tylko 3 dni do odbioru... ciśnienie 200/120 😁

• Lubię to 1
Opublikowano

Ciekawe że Monachium. Gratulacje raz jeszcze, jeszcze większej radości w dniu odbioru 😀

• Dziękuję 1
Opublikowano

Mi się udało w Wielki Piątek... rok temu, tylko dlatego, że ASO miało wejścia w wydziale komunikacji i poszło 4 dni szybciej niż jakbym sam rejestrował. 

3mam kciuki!

Czy to jest Isle of Man colour? W słońcu ciężko rozpoznać.

• Lubię to 1
Opublikowano

Niestety, przed zobaczeniem na aucie (słońce, cień) ciężko coś powiedzieć o tych kolorach. Próbniki w showroomie też słaby temat... Długo myślałem o Racing Green ale na żywo nie było szans a w ciemno zbyt poważna decyzja jak dla mnie...

Opublikowano
3 godziny temu, Nergal napisał(a):

Racing Green widziałem na żywo, była M3 w tym kolorze na serwisie. O gustach się nie dyskutuje podobno, dlatego napiszę tylko, że ja takiego bym nie zamówił 😉 @macste Jaki teraz masz kolor?

Bezpiecznie, czarny szafir jak poprzednia 3er 😀