Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś nie ma przednich szyb o zwiększonej izolacji akustycznej a teraz żałuje.

W wersji X-line dodanie w konfiguracji Szyby przednie o zwiększonej izolacji akustycznej wymusza dodanie Przyciemniana szyba tylna i tylne szyby boczne

a to oznacza 5520zł więcej do zapłacenia.

Gdybym nie miał ograniczonego budżetu pewnie bym o to nie pytał ale niestety tak nie jest.

Opublikowano

Czyli rozumiem że nie odczuwasz jakiegoś dużo większego hałasu w kabinie auta.

Miałeś okazję jechać autem z szybami o zwiększonej izolacji akustycznej

Opublikowano
Ja mam przyciemniane tyle, ale przednie pojedynczne. Zaluje, ze w aucie ktore bralem ich nie zamontowano. Przed zakupem jezdzilem testowa X5 ze podwojnymi i slysze roznice. Dodam tylko, ze po chwili nie zwracasz na to takiej uwagi ;)
Opublikowano
Zdecydowanie warto dołożyć, jak zamówisz samochód bez klejonych szyb to przy każdej jeździe autostradą będziesz się wkurzał że przyoszczędziłeś :)
Opublikowano

Nie mam tej opcji w X5. Jeździłem zastępczą BMW 5 sedan i było ciszej na autostradzie, a nie wiem czy miała szyby akustyczne.

Moje konfiguracje przed zakupem prawie wszystkie były z silnikiem 30D.

Ostatnie konfiguracje były już z M50D i w związku ze zmianą silnika zmniejszałem wyposażenie, aby cena samochodu nie była kosmiczna.

U mnie szyby przyciemniane wyleciały z konfiguracji, i zostały przyciemnione przez firmę zew. przed wyjazdem samochodu z salonu w cenie ok. 1000zl taniej niż w konf.

Opublikowano
Nie mam tej opcji w X5. Jeździłem zastępczą BMW 5 sedan i było ciszej na autostradzie, a nie wiem czy miała szyby akustyczne.

Moje konfiguracje przed zakupem prawie wszystkie były z silnikiem 30D.

Ostatnie konfiguracje były już z M50D i w związku ze zmianą silnika zmniejszałem wyposażenie, aby cena samochodu nie była kosmiczna.

U mnie szyby przyciemniane wyleciały z konfiguracji, i zostały przyciemnione przez firmę zew. przed wyjazdem samochodu z salonu w cenie ok. 1000zl taniej niż w konf.

Czyli masz M50d ? Jak się spisuje ? ile już przejechałeś ? jakieś problemy ?

Opublikowano
Jeździłem testowa i taka i taka. Dokładnie jak napisane powyżej, po chwili nie słychać różnicy,wiec dla mnie nie ma co dopłacać, faktycznie dźwięk silnika brałem też pod uwagę oraz to, że zawsze mam muzykę.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Szyby dzwiekoszczelne sa super. Nie gadajcie panowie glupot, wyciszenie samochodu ma ogromny wpływ na poczucie komfortu i luksusu. Moje X5 z dieslem z klejonymi szybami jest w trasie cichsze od mojej serii 6 z benzynowym silnikiem a ze zwykłymi szybami.
Opublikowano

Ja i tak słyszę głównie muzykę. Po to kupiłem lepsze głośniki :)

Z resztą dźwiękoszczelne to mocna przesada, nawet bmw nie odważyło się na takie nadużycie :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Z resztą dźwiękoszczelne to mocna przesada, nawet bmw nie odważyło się na takie nadużycie :mrgreen:

Oczywiscie chodziło mi o szyby o podwyższonej dzwiekoszczelnosci. Nie licze na angaż lub dodacje z BMW :lol:

Każdy ma inny styl jazdy. Jeden zawsze slucha muzyki, inny lubi szum wiatru co nie zmienia faktu, że polecam ten dodatek/wydatek. Po porownaniu jaki komfort dostaje sie w zamian nie sadze by ktoś żałował wydanych pieniedzy. W końcu ten poziom hałasu to kategoria ciagle pojawiająca sie w dyskusjach na temat klas samochodów. Np seria 3 w BMW byla zawsze dla mnie za słabo wyciszona bym mogł to kupic. Wydaje sie, że obecna generacja jest dopiero na akceptowalnym poziomie wyciszenia. Bardzo ucieszyło mnie wiec to jak pojechalem w trase X5, dużym suvem, a tu komfort akustyczny lepszy niz mialem w serii 5 i lepszy niz w serii 6.

Opublikowano

Oczywiscie chodziło mi o szyby o podwyższonej dzwiekoszczelnosci. Nie licze na angaż lub dodacje z BMW :lol:

Myślę, że to jest właśnie piękno samochodów premium oraz w sumie też tego forum. Wszystko dopasowane jest do użytkownika, każdy jest inny i każdy ma inną opinie.

Innymi słowy przy każdym dodatku należy kierować się głównie własnymi potrzebami i najlepiej opinia po jazdach dłuższych niz wskazania i innych :cool2:

Opublikowano

Ja mam takie porównanie: poprzednio ja jeździłem 5 f10, żona X4 poprzedniej generacji - żadne z tych dwóch aut nie miało szyb o podwyższonej izolacji akustycznej. I tak jak 5-tką na autostradzie można było jechać ile się chciało i komfort rozmawiania zawsze był w sam raz, o tyle X4 to był dramat. Głośne i mało komfortowe auto od ok 14Okmh wzwyż.

Teraz ja jeżdżę g05, żona nową x3. Obydwa auta doposażyliśmy w „cichsze” szyby. Różnica do X4 KOLOSALNA. W obydwu samochodach komfort dźwiękowy znacznie lepszy niż w mojej poprzedniej 5-tce. X5 jest oczywiście lepsza od X3, bo ma inne elementy znacznie lepiej wyciszone i nie słychać ani silnika ani na większości asfaltów opon.

Jedyne czego nie mogę zrozumieć to dlaczego nie sposób było domówić szyby przedniej atermicznej :(

Podsumowując: „cichsze” szyby to jedna z lepszych opcji poprawiających komfort, zaraz po komfortowych siedzeniach i masażu ;)

JJ

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Lubię to 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja mam takie porównanie: poprzednio ja jeździłem 5 f10, żona X4 poprzedniej generacji - żadne z tych dwóch aut nie miało szyb o podwyższonej izolacji akustycznej. I tak jak 5-tką na autostradzie można było jechać ile się chciało i komfort rozmawiania zawsze był w sam raz, o tyle X4 to był dramat. Głośne i mało komfortowe auto od ok 14Okmh wzwyż.

Teraz ja jeżdżę g05, żona nową x3. Obydwa auta doposażyliśmy w „cichsze” szyby. Różnica do X4 KOLOSALNA. W obydwu samochodach komfort dźwiękowy znacznie lepszy niż w mojej poprzedniej 5-tce. X5 jest oczywiście lepsza od X3, bo ma inne elementy znacznie lepiej wyciszone i nie słychać ani silnika ani na większości asfaltów opon.

Jedyne czego nie mogę zrozumieć to dlaczego nie sposób było domówić szyby przedniej atermicznej :(

Podsumowując: „cichsze” szyby to jedna z lepszych opcji poprawiających komfort, zaraz po komfortowych siedzeniach i masażu ;)

JJ

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

I tu sie w 100% zgadzam. Zawsze mnie dziwilo slabe wyciszenie wszystkiego poniżej serii 5 w BMW. Trudno było mi rozważać nawet zakup drogiego samochodu z takim poziomem hałasu i wybrałem nawet kiedyś XC60 zamiast X3 z tego powodu. Dobre wyciszenie to podstawa.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Czy pakiet szyb o zwiększonej izolacji akustycznej zawiera w sobie szyby z powłoką odbijającą promieniowanie cieplne? Czy przednia szyba ma tą właściwość w jakiejkolwiek konfiguracji? Kiedyś w starszych modelach była taka opcja.
  • 2 lata później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam jak sprawdzic czy szyba przednia i boczne sa akustyczne ?

Otworz boczna szybe i sprawdz czy jest jakby sklejona z dwoch.

Opublikowano
A to boczne też są akustyczne? Myślałem, że to tylko przednia bo tak też jest chyba w konfiguratorze to nazwane?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przednia szyba jest zawsze akustyczna (klejona). Opcja za dopłatą to "szyby przednie" a nie "szyba" czyli dotyczy drzwi przednich kierowcy i pasażera.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

cześć, czy ktoś kto ma w swojej G05 opcje 3KA - Szyby przednie o zwiększonej izolacji akustycznej - moglby sie wypowiedziec czy faktycznie to sa tylko dwie szyby, kierowcy i pasazera ?

naczytałem sie ostatnio na forum bimmerpost i tam zostało potwierdzone, ze szyby boczne dla pasażerów z tylu tez sa akustyczne/klejone.

nawet obejrzałem filmik na yt ostatnio, test auto świat auto Błażeja, i w pewnym momencie Błażej opuszcza szybę siedząc z tylu i mówi, ze jest to szyba akustyczna, i rowniez jest to widać.

no to jak to jest u nas z tymi akustycznymi szybami, cos sie moze tez zmienilo w ktoryms roku produkcji ?