Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
[quote name="benson6"

Dzięki i wzajemnie :wink:

Pochwal się swoją sztuką w odpowiednim wątku ;-)

Dla ułatwienia' date=' wątek tutaj -> https://www.bmw-klub.pl/forum/viewforum.php?f=225

Ja na swoją czekam, przebierając nogami. Status 165, więc jest dobrze :-)[/quote]

Znam ten ból :wink:

Fotki ogarnę na spokojnie...

Opublikowano
Ma ktoś jakieś info ile trzeba będzie czekać na x5 po LCI? Jeśli zaczynają to tłuc w kwietniu, a benson czekał 3 miesiące, to czy to oznacza, że pierwsze egzemplarze będą w lipcu?
Opublikowano
Jak ja zamawiałem koniec lutego X6 to wychodził u handlowca sierpień. A na podstawie czego to pojęcia nie mam. Myślę że 3 mce są bardzo optymistyczne, ja się nastawiam na 6mcy żeby się nie denerwować zbędnie. Ponoć początek sprzedaży jest bardzo dobry, sporo osób czekało na LCI i pierwsze dni to był wir w salonach.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wstępnie mówi się wrzesień ale jest dużo restrykcji, które nie wiadomo jak wpłyną na zamówienia.

Na pewno pneumatyka i skrętna tylna oś.

Transport morski też trwa długo więc ja się nastawiam że jak w tym roku dojedzie to dobrze.

Opublikowano
Wstępnie mówi się wrzesień ale jest dużo restrykcji, które nie wiadomo jak wpłyną na zamówienia.

Na pewno pneumatyka i skrętna tylna oś.

Transport morski też trwa długo więc ja się nastawiam że jak w tym roku dojedzie to dobrze.

Kolega mocno optymistycznie wpisał 3 miesiące (miał farta i wolny slot dla dealera). Teraz standardem jest 6 miesięcy.

Ja zamawiałem hybrydę ( to niby ma priorytet) - wrzesień 22 i teraz jest na statku - czyli odbiór PRAWDOPODOBNIE okolice pierwszej połowy kwietnia.

aktualnie:

i4 G26 z 2023

X5 45e z 2023

118i z 2019

Były 730d E65 z 2004; 120i z 2005; 518d F10 z 2015; X4 20d z 2017, 518d z 2021

Opublikowano

Kolega mocno optymistycznie wpisał 3 miesiące (miał farta i wolny slot dla dealera). Teraz standardem jest 6 miesięcy.

Ja zamawiałem hybrydę ( to niby ma priorytet) - wrzesień 22 i teraz jest na statku - czyli odbiór PRAWDOPODOBNIE okolice pierwszej połowy kwietnia.

U mnie hybryda (pre-LCI) zamówiona w lutym z wykorzystaniem slotu dealera czeka lub jest już w transporcie :-)

Ale na LCI nie spodziewałbym się terminów krótszych niż 6 miesięcy. Odświeżony model, większa bateria (zasięg), i nieco zmieniony wygląd, to z pewnością wpłynęło na zwiększenie ilości zamówień (głównie ze względu na zwlekających z zamówieniem pre-LCI), choć wiem że ogólnie są salony które czują problem ze spięciem planów na marzec.

Opublikowano

NO

Statek TOREADOR przywiózł moją X5 do Bremerhaffen, dziś otrzymałem info, że autko wylądowało w Europie

aktualnie:

i4 G26 z 2023

X5 45e z 2023

118i z 2019

Opublikowano
następny statek powinien być TOREADOR 12.3 a potem za jakieś 2-3 dni ew. ARC INDEPENDENCE

Czy możesz powiedzieć gdzie sprawdzałeś statki, lub sprawdzić jakie kolejne po ARC INDEPENDENCE płyną? Na kolejnym lub +1 powinny płynąć te z tygodnia 9-go :-)

Opublikowano
następny statek powinien być TOREADOR 12.3 a potem za jakieś 2-3 dni ew. ARC INDEPENDENCE

Czy możesz powiedzieć gdzie sprawdzałeś statki, lub sprawdzić jakie kolejne po ARC INDEPENDENCE płyną? Na kolejnym lub +1 powinny płynąć te z tygodnia 9-go :-)

ARC się w tej chwili rozładowuje

https://www.vesselfinder.com/pl

aktualnie:

i4 G26 z 2023

X5 45e z 2023

118i z 2019

Opublikowano

ARC się w tej chwili rozładowuje

https://www.vesselfinder.com/pl

A czy ktoś wie co to znaczy, jak auta są w porcie? Ile czasu potrwa droga do PL? Ponoć pociągiem to jedzie, mój dealer widzi tylko "w transporcie", nie wie czy auto stoi w porcie czy od dwóch dni jedzie, słabo. Nie ma jak tego sprawdzić?

Opublikowano
Kurcze. Przecież na forum są sami dorośli ludzie, a napina z tym terminem odbioru i statkami, jakbym czytał jakiś przewodnik do jakiejś starszej strategii :) Albo może to ja miałem farta, bo (niespodziewanie) mój był do odbioru po niecałych 4 miesiącach od zamówienia. To było niecałe dwa lata temu :)
Opublikowano
No nie ukrywam, że chciałbym już je mieć w garażu, ale w tym wypadku chodzi o coś innego- jestem z KRK, auto odbieram w Bydgoszczy, żeby to zrobić muszę z żoną poplanować zawodowe historie, żeby złożyło się tak, że możemy we dwójkę jechać. I to dopiero jest strategia :)
Opublikowano
Kurcze. Przecież na forum są sami dorośli ludzie, a napina z tym terminem odbioru i statkami, jakbym czytał jakiś przewodnik do jakiejś starszej strategii :) Albo może to ja miałem farta, bo (niespodziewanie) mój był do odbioru po niecałych 4 miesiącach od zamówienia. To było niecałe dwa lata temu :)

Faktycznie podnieta jakby księżyc zdobywali ;-).

Jeszcze będą psioczyć :)

Mnie dealer musiał poganiać z odbiorem 2 tygodnie bo nie miałem czasu żeby odebrać.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Żeby było śmieszniej. Przyjechała x3 żony. Dwa tygodnie temu. Na kołach letnich. I stoi w garażu, bo jaki sens teraz zmieniać?

A jaki problem jeździć w taką pogodę na letnich?

Opublikowano

Od razu napina ;-) U mnie przez ostatnie 2,5 roku brakowało czasu żeby coś wybrać, lub zaakceptować ponad roczne estymaty z terminem produkcji (Q7 TFSI).

Teraz mi się trochę nudzi, więc i przebieranie nóżkami się włączyło.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja dzis odbieram auto, ale kola zimowe pakuje prosto do bagaznika. Przy okazji przeprowadze najwazniejszy tutaj na forum test :D Wedlug mnie juz nie ma sensu zimowek ubierac. Podobno cieplo idzie i ma byc 15 stopni.
Opublikowano
Żeby było śmieszniej. Przyjechała x3 żony. Dwa tygodnie temu. Na kołach letnich. I stoi w garażu, bo jaki sens teraz zmieniać?

Auto odebrane równo 3 tygodnie temu. Na letnich kołach. Nie było tragedii z pogodą, wręcz przeciwnie było trochę jeżdżone i dzisiaj pykło 2 tys. przejechanych kilometrów :D

Opublikowano

Faktycznie podnieta jakby księżyc zdobywali ;-).

Jeszcze będą psioczyć :)

Mnie dealer musiał poganiać z odbiorem 2 tygodnie bo nie miałem czasu żeby odebrać.

Mam aktualnie na stanie 3 auta i jedno z nich zamieniam, a to że śledzę - będzie to moje 5 auto z salonu i na to auto czekam najdłużej.

Poprzednie były prawie wszystkie ze stoku tylko na aktualną "5" co ma dwa lata czekałem ( z powodu koloru 4 miesiące).

Nie jest to podnieta tylko ciekawość jak to wszystko działa i co sie dzieje z moim przyszłym autkiem.

Ale jeżeli się to komuś nie podoba, to nie musi tego śledzić.

A skoro powstał wątek "Jak długo czekaliście na odbiór" to oznacza, że nie tylko ja czekam na autko i go z wytęsknieniem wypatruję.

Aha a w kwestii odbioru to tez nie jestem pewien czy jak dotrze to będę mógł je odebrać w pierwszym możliwym terminie, tylko jak będę miał czas na to.

aktualnie:

i4 G26 z 2023

X5 45e z 2023

118i z 2019

Opublikowano
Ja dzis odbieram auto, ale kola zimowe pakuje prosto do bagaznika. Przy okazji przeprowadze najwazniejszy tutaj na forum test :D Wedlug mnie juz nie ma sensu zimowek ubierac. Podobno cieplo idzie i ma byc 15 stopni.

Słonik potwierdza , ze koła do bagażnika wchodzą ;-)

Off top