Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba już miałem po 5tym roku auto z tego co pamiętam dlatego się nie zastanawiałem.  Przeginają też z klockami i tarczami, które często dostają druga szansę. A mówią że Polacy nie są eco 😀

Opublikowano

Czy ktoś z Was miał możliwość porównania na żywo lakierów "San Marino Blue" oraz "Portimao"? 

"San Marino Blue" znam bardzo dobrze z kilku aut i on rzuca na kolana. "Portimao" dobrze wygląda na zdjęciach, ale na każdym inaczej 😄

Zastanawiam się nad kolorem i jeśli "Portimao" nie rzuca na kolana tak, jak "San Marino Blue" - to pewnie zdecyduję się na coś innego.

Pytam się o wrażenia "na żywo", bo ze zdjęć nikt niczego nie wywnioskuje.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

San Marino jest zjawiskowy! Bardzo rzadko go widuję na g20 ale akurat tak się złożyło że u nas w mieście jest jedna m340i w tym kolorze i urywa głowę. Portimao jest ładny ale nie ma tej głębi.

• Lubię to 1
Opublikowano
7 minut temu, Dasonen napisał(a):

Czy ktoś z Was miał możliwość porównania na żywo lakierów "San Marino Blue" oraz "Portimao"? 

"San Marino Blue" znam bardzo dobrze z kilku aut i on rzuca na kolana. "Portimao" dobrze wygląda na zdjęciach, ale na każdym inaczej 😄

Zastanawiam się nad kolorem i jeśli "Portimao" nie rzuca na kolana tak, jak "San Marino Blue" - to pewnie zdecyduję się na coś innego.

Mam Portimao i wg mnie na żywo wygląda zdecydowanie lepiej niż na zdjęciach . Na zdjęciach wygląda różnie bo w zależności od oświetlenia wpada nawet we fiolet. Przy wyborze zastanawiałem się jeszcze nad Szarym Broklinem który dobrze wygląda na zdjęciach ale na żywo słabo. Dzisiaj znowu bym wybrał Portimao.

• Lubię to 2
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
2 godziny temu, Dasonen napisał(a):

mam portimao w m340i i x1 na jednym folia na całym aucie na drugim powłoka , jak jest czysty jest extra , aczkolwiek zasmucę Cię 😛 do Sam Marino mu daleko to niebieski który najbardziej mi się podoba 🙂 więc jak myślisz że portimao będzie taki sam to nie , nie będzie 🙂 aczkolwiek kolorek też jeden z moich ulubionych 🙂 

male-bmw-2.png
Opublikowano
W dniu 13.10.2023 o 15:57, wehyr napisał(a):

mam portimao w m340i i x1 na jednym folia na całym aucie na drugim powłoka , jak jest czysty jest extra , aczkolwiek zasmucę Cię 😛 do Sam Marino mu daleko to niebieski który najbardziej mi się podoba 🙂 więc jak myślisz że portimao będzie taki sam to nie , nie będzie 🙂 aczkolwiek kolorek też jeden z moich ulubionych 🙂 

True, ale nadal portimao kosztuje mało w stosunku do lakieru individual. A wg mnie jest tak jak pisze kolega aras2. Lakier super się zmienia w zależnosci od światła, zwłaszcza jak jest zadbany i położony jest chociaż wosk. IMO ten lakier oferuje idealny stosunek ceny do jakości / wyglądu. Zwłaszcza podczas odsprzedaży gdzie 99% ludzi nie docenia lakieru i nie jest skora dopłacać do używki.

• Lubię to 1
Opublikowano

W FUS na Ostrobramskiej w wawie widziałem oba kolory jeden za drugim... Portimao wypadał tu blado. Solo jakoś ujdzie i pierwotnie celowałem w ten kolor, ale ostatecznie wpadł oxide, który po perypetiach produkcyjnych stał się skyscaper...

Opublikowano

Różne odcienie szarości. Bardzo różne. Oxide taki nawet bardziej szampański, ale z racji przemianowania auta na lic zmianie uległa paleta i nie dało rady (lub nie było woli dealera/producenta) pozostać przy oxide. 

Początkowo miałem mieszane uczucia, ale obecnie już nie. Skyscraper jest bardzo metalicziczno/metalowy😁, trochę bardziej męski...?

Na pewno ładnie maskuje kurz na sobie.

Opublikowano

Jest jakiś patent na padające moduły w lusterkach? Przynajmiej raz/dwa razy w roku mi padają. ASO wymieniają, ale męczy mnie to już i BRI kończy mi się w kwietniu 2024.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
14 godzin temu, DEVZO napisał(a):

Jest jakiś patent na padające moduły w lusterkach? Przynajmiej raz/dwa razy w roku mi padają. ASO wymieniają, ale męczy mnie to już i BRI kończy mi się w kwietniu 2024.

a co się z nimi dzieje ?? nigdy nie miałem z nimi problemów , duże mrozy ? 😄

male-bmw-2.png
Opublikowano
W dniu 18.10.2023 o 13:43, wehyr napisał(a):

a co się z nimi dzieje ?? nigdy nie miałem z nimi problemów , duże mrozy ? 😄

Przestają się rozkładać, przestaje działać całe sterowanie szyb. Mrozy też, ale bardziej wilgoć, woda która się dostaje do lusterek. W lato szybko wyparowywuje, więc nic się nie dzieje 😆 Bratu w M3 G80 też ostatnio wymieniali moduł. Auta trzymamy pod "chmurką", może trzeba garaż postawić ocieplany? 😅

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
2 godziny temu, DEVZO napisał(a):

Przestają się rozkładać, przestaje działać całe sterowanie szyb. Mrozy też, ale bardziej wilgoć, woda która się dostaje do lusterek. W lato szybko wyparowywuje, więc nic się nie dzieje 😆 Bratu w M3 G80 też ostatnio wymieniali moduł. Auta trzymamy pod "chmurką", może trzeba garaż postawić ocieplany? 😅

Nie strasz 😂 bo m3comp bedzie w garazu i x1 a 340i pod chmurka dobrze ze gwarancja na 5lat 

male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
2 godziny temu, Yossi123 napisał(a):

Potwierdzam, to nie mrozy tylko wilgoć. Sam jestem już po trzykrotnej wymianie. Na razie od 2 lat jest spokój (odpukać) 🙂

niedobrze 😞

male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
24 minuty temu, maciej_cie napisał(a):

Wczoraj weszła aktualizacja 07/2023.53. Różnic nie zauważyłem poza tym, że musiałem Spotify od nowa parować.

ja nawet nigdy instrukcji nie otworzyłem jestem sto lat za murzynami i pewnie połowy funkcji aut nie znam 🙂 nawet nie wiem gdzie się ją robi , wiem wstyd 🙂

male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
29 minut temu, maciej_cie napisał(a):

Wczoraj weszła aktualizacja 07/2023.53. Różnic nie zauważyłem poza tym, że musiałem Spotify od nowa parować.

U mnie w G21 jest Spotify, a w G20 nadal nie mam 😞

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
27 minut temu, maciej_cie napisał(a):

No to ciekawie. U mnie samo się pojawiło w drugiej połowie lipca.

@wehyr do tego nie trzeba instrukcji bo informuje o tym aplikacja i jest komunikat choćby po wyłączeniu "gotowości do jazdy".

ja nic w żadnym aucie nie widzę , chyba że zobaczę w apce na tel 🙂

male-bmw-2.png
Opublikowano (edytowane)

Właśnie też zauważyłem niedawno Spotify się pojawiło. Dużo wygodniej niż przez CarPlay 🙂 Do pełni szczęścia brakuje jeszcze możliwości zamówienia DriveRecordera w sklepie.

Edytowane przez Yossi123
Opublikowano

Ja miałem wcześniej connecteddrive w niemieckiej wersji, ale teraz też widzę, że spotify jest na polskiej.

@wehyr sprawdź czy nie masz w media aplikacji spotify

I u mnie auto nadal jest na sofcie 07/2019.38 i za cholerę nie chce pójść dalej, ładowanie C-tek nic nie dało, a raczej nie widzę sensu jechać do ASO i wydać 500zł na aktualizację, która nie wiadomo czy coś wniesie, chyba że jest inny sposób poza ASO?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, siwyZS napisał(a):

Ja miałem wcześniej connecteddrive w niemieckiej wersji, ale teraz też widzę, że spotify jest na polskiej.

@wehyr sprawdź czy nie masz w media aplikacji spotify

I u mnie auto nadal jest na sofcie 07/2019.38 i za cholerę nie chce pójść dalej, ładowanie C-tek nic nie dało, a raczej nie widzę sensu jechać do ASO i wydać 500zł na aktualizację, która nie wiadomo czy coś wniesie, chyba że jest inny sposób poza ASO?

Ja zawsze załatwiałem sprawę CTEKiem ale 07/2023.35 nie chciało pójść i zrobiło mi to ASO za free (nawet bez pytania, przy okazji wizyty, może jakaś akcja na to była?). A z .35 na .53 poszło już bez problemu OTA po naładowaniu aku.

Edytowane przez Yossi123
Opublikowano
14 minut temu, Yossi123 napisał(a):

Ja zawsze załatwiałem sprawę CTEKiem ale 07/2023.35 nie chciało pójść i zrobiło mi to ASO za free (nawet bez pytania, przy okazji wizyty, może jakaś akcja na to była?). A z .35 na .53 poszło już bez problemu OTA po naładowaniu aku.

Może bateria u mnie już wiekowa i nie chce ruszyć, albo coś z modułem, bo u mnie pokazuje jedynie SOC akumulatora, bez pozostałych danych.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
2 godziny temu, siwyZS napisał(a):

No możesz samemu, a druga sprawa to jak masz Diesla - to możesz mieć akcje techniczną na aktualizowanie softu 🙂