Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skąd Wy macie takie informacje??? Produkcja G20 została przeniesiona do Meksyku, w DE już ich nie robią i nie można sobie wybierać miejsca produkcji.

Opublikowano
Godzinę temu, pawel737 napisał(a):

Mój G20 jest z Monachium, nie mam koloru individual

pytanie kiedy był produkowany, bo ja piszę o sytuacji na teraz

Opublikowano

Dokładnie, chodzi o konkretną wersję i datę produkcji.

Ja mam 320i, wyprodukowane w maju 2022 roku, w Monachium.

Niedługo później (chyba od LCI) część modeli przeszła do Meksyku.

Opublikowano

Ja mam M340i LCI wyprodukowane w kwietniu 2023 i jest z MEX. Różnicy raczej nie widzę.

Opublikowano

Wg mojej wiedzy G20 już nie jest produkowana w Niemczech, tylko Meksyk

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
W dniu 9.03.2024 o 00:47, saab napisał(a):

Tak , tak to wlasnie dziala i jesli masz regulowana elektrycznie kierownice to tez Ci sie ustawi. 

W żadnej serii 3 nie ma elektrycznie ustawianej kierownicy.

16 minut temu, Michal333 napisał(a):

A czy przypadkiem nie jest tak, że wybierając skórę merino produkcja jest w Niemczech ?

nie

Opublikowano

Czesc wszystkim, 

Male pytanie, jak koledzy/kolezanki sie zapatruja na auto ktore mialo wymiane oleju silnikowego co 30 tys. km? Pierwsza wymiana 33 tys.- to juz w ogole mnie zdziwilo. Ja zawsze bylem przekonany, ze 15 tys. to jest maks. 

Czy w ogole brac pod uwage taki egzemplarz. Ma przejechane 95 tys i mial tylko 3 serwisy olejowe. Dla mnie to jest nieporozumienie troche, ale chcialbym poznac wasze zdanie.

Dziekuje z gory!
Milego wieczoru 🙂 

Opublikowano

Jaki wiek auta? Sam wymieniam co max. 15kkm ale jeżdżę często na krótkich dystansach stąd nawet krótsze interwały. Jak ktoś lata dużo w długich trasach nie sądzę, żeby coś złego się działo nawet przy wymianach co 30kkm. Chyba że trafimy na kierowcę "binarnego" czyli 2 stany gazu i hamulca 😀 i jeżdżenie po 200km/h + co nie będzie proste do zweryfikowania.

Reasumując jak 90kkm w rok i znasz właściciela lub duże prawdopodobieństwo, że grzeczny to nie odrzucałbym takiego auta.

Opublikowano

Zakładam zatem, że auto jest jednak co najmniej 4/5-letnie. 

Podsumowując - wymiany były robione zgodnie z instrukcją BMW, co 30 kkm. Najpewniej silnik będzie OK, ale jeżeli kupisz to auto, to we własnym zakresie wymieniaj już co 10-15 kkm. Nie robiłbym z tego dealberakera, który powinien zdecydować o odrzuceniu tego auta. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, macste napisał(a):

Czy przypadkiem wszystkie Touringi nie są produkowane w Munich?

Warte zobaczenia.

Edytowane przez M4R10
Opublikowano

Korzystając z okazji, że ten temat podglądają też osoby z 4GC: ma ktoś porównanie praktyczności przestrzeni bagażowej w G21 i G26? Szukam karocy dla rodziny 2+1 + mały pies. Dla rodziny 2 + pies byłem zdecydowany na G26 M440i, ale będzie jeszcze +1 😍 i obawiam się, że w G26 może się być niewygodnie zapakować.

Opublikowano

G26 ma paradoksalnie troszkę większy kufer, ale zaś kombi jest bardziej praktyczniejsze. Oba nie są mistrzem przestrzeni, ale ogólnie G20/G21 jest spoko i zważywszy na psa, chyba G21 będzie lepszym wyborem. Byłem teraz we Włoszech na nartach, duży boks na dachu, 4 prawie dorosłe osoby i spokojnie się spakowaliśmy z całym szpejem, nartami, dechami, butami, kombinezonami itp. - no ale to zasługa boxa - a i podróż była wyjątkowo komfortowa - to zaś zasługa większego obciążenia. Miałem jechać G30, ale z racji, że mi się gwarancja skończyła padło na M340i.

Ciekawe było spalanie - przy w miarę płynnej jeździe spaliła 8,5L/100km do Italii, na powrocie było 7,7L/100km ale do Wiednia, bo przez Czechy kolega już się spieszył i prędkości były bardziej pasujące do kierowców BMW 🙂 i całość wyszła 8,2L na powrocie - więc całkiem nieźle, zważywszy, że duży box na dachu spalanie znacznie podnosi.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
1 godzinę temu, Mandus napisał(a):

G26 ma paradoksalnie troszkę większy kufer, ale zaś kombi jest bardziej praktyczniejsze. Oba nie są mistrzem przestrzeni, ale ogólnie G20/G21 jest spoko i zważywszy na psa, chyba G21 będzie lepszym wyborem. Byłem teraz we Włoszech na nartach, duży boks na dachu, 4 prawie dorosłe osoby i spokojnie się spakowaliśmy z całym szpejem, nartami, dechami, butami, kombinezonami itp. - no ale to zasługa boxa - a i podróż była wyjątkowo komfortowa - to zaś zasługa większego obciążenia. Miałem jechać G30, ale z racji, że mi się gwarancja skończyła padło na M340i.

Ciekawe było spalanie - przy w miarę płynnej jeździe spaliła 8,5L/100km do Italii, na powrocie było 7,7L/100km ale do Wiednia, bo przez Czechy kolega już się spieszył i prędkości były bardziej pasujące do kierowców BMW 🙂 i całość wyszła 8,2L na powrocie - więc całkiem nieźle, zważywszy, że duży box na dachu spalanie znacznie podnosi.

Więcej niż ciekawe to spalanie, moje spalanie również z boxem do Włoch 7.5 🫣 tempomat ustawiłem na 160, w Austrii przy ograniczeniach zgodnie z przepisami.

Bagażnik G21 jest wg mnie wyjątkowo nie udany, przez to, że jest niski. Oczywiście mówię o wartościach do rolety. 

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

Opublikowano

W BMW generalnie jest niski bagażnik. Ja często pakuję rower szosowy do sedana. Na początku strasznie się gimnastykowałem, ale po kilku razach już doskonale mam wymierzony kąt podejścia i wchodzi bez problemu. 

Opublikowano
Godzinę temu, MedicuS napisał(a):

Więcej niż ciekawe to spalanie, moje spalanie również z boxem do Włoch 7.5 🫣 tempomat ustawiłem na 160, w Austrii przy ograniczeniach zgodnie z przepisami.

A przypomnij, jaki silnik masz pod maską? Też 340i?

Opublikowano
8 godzin temu, macste napisał(a):

Jaki wiek auta? Sam wymieniam co max. 15kkm ale jeżdżę często na krótkich dystansach stąd nawet krótsze interwały. Jak ktoś lata dużo w długich trasach nie sądzę, żeby coś złego się działo nawet przy wymianach co 30kkm. Chyba że trafimy na kierowcę "binarnego" czyli 2 stany gazu i hamulca 😀 i jeżdżenie po 200km/h + co nie będzie proste do zweryfikowania.

Reasumując jak 90kkm w rok i znasz właściciela lub duże prawdopodobieństwo, że grzeczny to nie odrzucałbym takiego auta.

HEJ macste - wiek auta to nieco ponad 4 lata. I generalnie auto zadbane. Nie wiem co o tym myslec....

Opublikowano
2 godziny temu, MedicuS napisał(a):

Bagażnik G21 jest wg mnie wyjątkowo nie udany, przez to, że jest niski. Oczywiście mówię o wartościach do rolety. 

Czy to jest wysokość jak w G20?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Mandus napisał(a):

A przypomnij, jaki silnik masz pod maską? Też 340i?

No właśnie ja silnika nie zamówiłem, zapomniałem 😂 - 318d

Dlatego jestem pod wrażeniem spalania w trasie trzylitrowej turbo benzyny!

Dla porównania Włochy w lecie (bez boxa) i zimą.

IMG_20240224_222351.jpg

IMG_20230823_210919.jpg

Edytowane przez MedicuS

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest