Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moim zdaniem już lepsza tapicerka materiałowa, niż sensatec. Poza tym masz za darmo pasy z przeszyciami do wyboru.

Opublikowano
3 minuty temu, QWERtyy napisał(a):

Moim zdaniem już lepsza tapicerka materiałowa, niż sensatec. Poza tym masz za darmo pasy z przeszyciami do wyboru.

Pasy z przeszyciami nie są darmowe, tylko ptaszkując je z automatu dorzuca pakiet M Pro za około 5k.

Opublikowano

To tak jak u mnie, chociaż zimą kilka razy po wyjściu z firmy by się ogrzewane siedzenia jednak przydały.

W Twoim pułapie cenowym bym mocno rozważył ich dorzucenie mimo wszystko.

Opublikowano

Całkiem fajny konfig!

szyby akustyczne, adaptacyjne zawieszenie, szerszy zakres tapicerki, LED adaptacyjny, tempomat aktywny stop&go, shadowline, galwanizowane elementy 👍

Udało Ci się zmieścić dużo w przyzwoitym budżecie.

Ja bym dorzucił pakiem M-Technik (M technology) - on teoretycznie zawiera dodatkowe chłodnice i większe (?) tarcze hamulcowe. Ustalam to ze sprzedawcą - bo nikt w ASO nie wie... LOL

na razie mam takie info:

"Wydajny układ chłodzenia BMW M340i xDrive zapewnia idealną temperaturę pracy silnika, skrzyni biegów i układu hamulcowego zarówno w codziennej eksploatacji, jak i przy ekstremalnie sportowej jeździe. Obejmuje obieg wysokotemperaturowy i niskotemperaturowy oraz pośrednie chłodzenie powietrza doładowującego. Tymczasowe zamknięcie zaworu obwodu chłodzenia skrzyni korbowej umożliwia szybsze rozgrzewanie silnika do temperatury roboczej. BMW M340i xDrive oferowane jest opcjonalnie również z pakietem M Technik. Obejmuje dodatkowo dwie zewnętrzne chłodnice umożliwiające spełnienie szczególnie wysokich wymagań w zakresie zarządzania temperaturą, na przykład podczas ekstremalnie sportowej jazdy, zwłaszcza przy wysokich temperaturach zewnętrznych. W kwestii tarcz, nie mamy jeszcze odpowiedzi."

Dodałbym jeszcze regulację szerokości oparcia kierowcy, HUD i szerszy zakres asystetów.

Mój konfig ma kilka rzeczy więcej, ale i 40 KPLN więcej: 😉

https://configure.bmw.pl/pl_PL/configid/mwm7ri6x

• Lubię to 1
Opublikowano
16 minut temu, Dasonen napisał(a):

Całkiem fajny konfig!

szyby akustyczne, adaptacyjne zawieszenie, szerszy zakres tapicerki, LED adaptacyjny, tempomat aktywny stop&go, shadowline, galwanizowane elementy 👍

Ja bym dorzucił pakiem M-Technik (M technology) - on teoretycznie zawiera dodatkowe chłodnice i większe (?) tarcze hamulcowe. Ustalam to ze sprzedawcą - bo nikt w ASO nie wie... LOL

na razie mam takie info:

"Wydajny układ chłodzenia BMW M340i xDrive zapewnia idealną temperaturę pracy silnika, skrzyni biegów i układu hamulcowego zarówno w codziennej eksploatacji, jak i przy ekstremalnie sportowej jeździe. Obejmuje obieg wysokotemperaturowy i niskotemperaturowy oraz pośrednie chłodzenie powietrza doładowującego. Tymczasowe zamknięcie zaworu obwodu chłodzenia skrzyni korbowej umożliwia szybsze rozgrzewanie silnika do temperatury roboczej. BMW M340i xDrive oferowane jest opcjonalnie również z pakietem M Technik. Obejmuje dodatkowo dwie zewnętrzne chłodnice umożliwiające spełnienie szczególnie wysokich wymagań w zakresie zarządzania temperaturą, na przykład podczas ekstremalnie sportowej jazdy, zwłaszcza przy wysokich temperaturach zewnętrznych. W kwestii tarcz, nie mamy jeszcze odpowiedzi."

Dodałbym jeszcze regulację szerokości oparcia kierowcy, HUD i szerszy zakres asystetów.

Dzięki. Ten pakiet zawiera też koła z ogumieniem Performance 🙂

Jak na razie mam 14% rabatu, ustalam dalej 😉

Opublikowano
31 minut temu, zalezi napisał(a):

Pasy z przeszyciami nie są darmowe, tylko ptaszkując je z automatu dorzuca pakiet M Pro za około 5k.

Rzeczywiście nie zwróciłem uwagi, chociaż w tej wersji i mpakiecie ten pakiet to moim zdaniem podstawa.

Opublikowano
Teraz, QWERtyy napisał(a):

Rzeczywiście nie zwróciłem uwagi, chociaż w tej wersji i mpakiecie ten pakiet to moim zdaniem podstawa.

on nie daje specjalnie dużo.

inny kolor zacisków, przeszycia. Te 5k wolę w co innego włożyć, botutaj raz, dwa można przeszarżować z ceną 😉 

Opublikowano
29 minut temu, Dasonen napisał(a):

Całkiem fajny konfig!

na razie mam takie info:

Są większe tarcze i zaciski z przodu. Normalnie z przodu są tarcze 348 mm, z tym pakietem są 374 mm.

Opublikowano
Teraz, zalezi napisał(a):

4 lata Repair jest 😉

Nie zauważyłem.

Może przemyśl na 5 lat. Jak byś zmieniał za 4 lata zawsze uatrakcyjni ofertę sprzedaży.

Opublikowano
3 minuty temu, Radyshaw napisał(a):

Nie zauważyłem.

Może przemyśl na 5 lat. Jak byś zmieniał za 4 lata zawsze uatrakcyjni ofertę sprzedaży.

Drogi niestety jest 😕

Auto na 2-3 lata max

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
19 godzin temu, zalezi napisał(a):

Drogi niestety jest 😕

Auto na 2-3 lata max

jak dla mnie BSI/BRI na 5 lat to podstawa , dużo łatwiej sprzedać komuś auto po 3 latach z 2 letnią gwarancją , i ta kasa się zwróci....

Poza tym różnie w życiu bywa , trzymam kciuki żeby za 3 lata była mka 😉 

jeżeli chodzi o hamulce to jak kolega wyżej pisał 

" Normalnie z przodu są tarcze 348 mm, z tym pakietem są 374 mm."

mam je w 340i i niektóre 18" felgi przez zaciski nie wchodzą więc zima i lato mam 19"

reflektory shadow naprawdę wizualnie są oki 😉 

male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
20 godzin temu, zalezi napisał(a):

Dzięki. Ten pakiet zawiera też koła z ogumieniem Performance 🙂

Jak na razie mam 14% rabatu, ustalam dalej 😉

14% na ten moment nie jest źle , mały rekonesans zrobiłem i można ugrać jeszcze ładnych kilka oczek ale to już raczej po powiedzmy " znajomości " lub trafić w odpowiednim czasie na odpowiedni salon i handlowca 🙂

male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
1 godzinę temu, karlos91 napisał(a):

tak jak pisałem wszystko zależy to że ktoś otrzyma 22% nie znaczy że inny otrzyma 10% jak ze wszystkim ale na spokojnie można zejść poniżej 300k za ten konfig

male-bmw-2.png
Opublikowano

Ciemne szyby to nie jest obowiązek w aucie.

Ja nie rozumiem tego fenomenu.

Ciemno i nieprzyjemnie robi si w aucie. A ja lubię światło.

Ciemne szyby bardzo śmieszą mnie szczególnie w autach sportowych. Co one mają ukrywać? Aktówkę czy powietrze na tylnym fotelu?

Co innego w limuzynie np s class lu 7. Tam dobrze by nikt nie widział jak asystentka relaksuje prezesa po spotkaniu masując ustami mikrofon... Szofer i tak ma milczenie w cenie...

Ale to moje zdanie. Do walki ze łoniem moich pasażerów z tyłu zamówiłem rolety. Idealne rozwiązanie.

Podkreślam jest to moje zdanie i moje odczucia estetyczne.

Opublikowano
23 godziny temu, GDX4 napisał(a):

Ciemne szyby to nie jest obowiązek w aucie.

Ja nie rozumiem tego fenomenu.

Ciemno i nieprzyjemnie robi si w aucie. A ja lubię światło.

Ciemne szyby bardzo śmieszą mnie szczególnie w autach sportowych. Co one mają ukrywać? Aktówkę czy powietrze na tylnym fotelu?

Co innego w limuzynie np s class lu 7. Tam dobrze by nikt nie widział jak asystentka relaksuje prezesa po spotkaniu masując ustami mikrofon... Szofer i tak ma milczenie w cenie...

Ale to moje zdanie. Do walki ze łoniem moich pasażerów z tyłu zamówiłem rolety. Idealne rozwiązanie.

Podkreślam jest to moje zdanie i moje odczucia estetyczne.

Przede wszystkim auto się nie nagrzewa tak w lecie a to co najważniejsze wg mnie to w moim konfigu rozszerzony Shadow line - wygląd auta.

Opublikowano

Tak jak pisałem, każdy ma swoje zdanie. 

Co do wyglądu bym się zgodził jak przednie były by tak samo ciemne. A tak... lipa.

Co do nagrzewania wnętrza, są inne szyby, które działają. Tu przy czarnych macie tylko efekt placebo. Bo większość tak ma...

W mercu miałem fajne, były lekko brązowe, z niebieskim połyskiem (nie z linii awangarde) i one robiły mega robotę.

Opublikowano

Wyświetla mi się komunikat o przeglądzie okładziny hamulcowe tylne w 6000 km. Pytanie, klocków mam jeszcze dużo, czy aso je wymienia czy to jest tylko zwykły przegląd w celu sprawdzenia ile tam ich faktycznie jest. Trochę bez sensu płacić za nowe jak te na aucie są całkiem dobre. 

Opublikowano

Jak mi ASO powiedziało o wymianie to skonsultowałem z innym dobrym serwisem i mogłem spokojnie jeszcze zrobić 20kkm... sprawdź w niezależnym i złap dystans do ASO beemwu 😀

Opublikowano
10 minut temu, macste napisał(a):

Jak mi ASO powiedziało o wymianie to skonsultowałem z innym dobrym serwisem i mogłem spokojnie jeszcze zrobić 20kkm... sprawdź w niezależnym i złap dystans do ASO beemwu 😀

Spoko tylko co z komunikatem, nie przyczepią się później w razie jakiejś gwarancji czy coś.