Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
dziś w Krakowie mijałem ślicznego g20 330i w kolorze ażurowym , ale co ciekawe miało z przodu na grilu trój kolorowe pionowe żeberka od M , i pytanie czy to oryginalny ? a jeśli tak to która konfiguracja umożliwia posiadania tego cudownego znaku ? , czy ktoś to domalował u szwagra ? :wink:

Nie, to nie oryginalne. Do kupienia na eBay'u i Amazonie. Plastikowe nakładki.

Screenshot-20210219-182451-Amazon-Shopping.jpg

Screenshot-20210219-182505-Amazon-Shopping.jpg

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Nie róbcie swoim autom takiej krzywdy :roll:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dzięki @Hamera :cool2:

czy możecie mi wytłumaczyć o co chodzi z tym znakiem ? , bo czasami widzę go na grilu 20 letnich BMW tuningowanych w garażu u szwagra , a czasami widzę go na poważnych świeżych X5 z mocnymi silnikami typu M555000 :wink:

Opublikowano
omg, dla mnie szczyt wiochy, mordercza kombinacja to stara beemka z pierdzącym tłumikiem, na 'glebie' i z tymi m kolorkami na atrapie :clap:
Opublikowano
Dzięki @Hamera :cool2:

czy możecie mi wytłumaczyć o co chodzi z tym znakiem ? , bo czasami widzę go na grilu 20 letnich BMW tuningowanych w garażu u szwagra , a czasami widzę go na poważnych świeżych X5 z mocnymi silnikami typu M555000 :wink:

Bo fantazje może mieć każdy, i bogaty i biedny :mrgreen:

Opublikowano
Ja to odbieram jako plus. Wieśniak sam się oznacza i nie musisz się zastanawiać z kim masz do czynienia. Czy to nowe czy stare auto- nieważne :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
rozumiem , czyli to żadna opcja wyposażenia oryginalnego dla BMW , a szkoda , wolałbym ją mieć gdyby BMW na nią wpadł dla sportowych aut , niż dwa pasy wzdłuż karoserii jak w niektórych AMG , to dopiero kicz :wink: :lol:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A pomysł sobie ( dwa pasy + taka nerka + plus po dwie rury z każdej strony + i znaczek M) to byłoby coś np w 318d :mrgreen:
male-bmw-2.png
Opublikowano
A co powiecie jeśli to na owady latem dobrze robi, A my nic nie wiemy. Z gustami nie negocjuje może być.
Opublikowano
A pomysł sobie ( dwa pasy + taka nerka + plus po dwie rury z każdej strony + i znaczek M) to byłoby coś np w 318d :mrgreen:

Nie kuś.. Dwie rury są, znaczki M mam w domu, dali nam w salonie jeszcze do X1 fwd. :duh:

Może przykleję po czipsie, level up na 200+ ps odblokuje tą umiejętność. :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dziś w Krakowie mijałem ślicznego g20 330i w kolorze ażurowym , ale co ciekawe miało z przodu na grilu trój kolorowe pionowe żeberka od M , i pytanie czy to oryginalny ? a jeśli tak to która konfiguracja umożliwia posiadania tego cudownego znaku ? , czy ktoś to domalował u szwagra ? :wink:

Nie, to nie oryginalne. Do kupienia na eBay'u i Amazonie. Plastikowe nakładki.

Screenshot-20210219-182451-Amazon-Shopping.jpg

Popularnosc tych chinskich kolorowych nakladek bije wszelkie rekordy, zarowno w PL jak i w NO.

Jestem na 90% pewny, ze za kilka lat BMW bedzie klepalo te kolorowe plastiki jako "oryginalny" dodatek "M-Performance" za skromne 1000-1500 PLN :norty:

Jezeli jest klientela (a ewidentnie jest) az glupio nie kosic kasy przez dealera :twisted:

W srodku przeciez juz sa pasy "M" 4GQ za jedyne 1360 PLN, wiocha taka sama jak te nakladki :norty:

EBaIwpwl.jpg

.

Opublikowano
Wymieniał już ktoś może wycieraczki przednie? W ASO wołają 370 :duh: w sieci najtańszy komplet OEM znalazłem za 250zł, co i tak jest lekką przesadą. Macie może jakiś sprawdzony zamiennik dobrej marki np. Valeo?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W srodku przeciez juz sa pasy "M" 4GQ za jedyne 1360 PLN, wiocha taka sama jak te nakladki :norty:

Dlaczego wiocha ? , wybór tych pasów jest sprawą czysto estetyczną , jak wybór koloru auta czy kształtu felg , sprawa indywidualna , nie jestem za tym żeby tak obrażać ludzi za to że dokonują pewne estetyczne wybory we własnych autach , każdy ma swój gust i tyle .

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Akurat pasy ładnie wyglądają chociaż sam pożałowałem na nie kasy.
Opublikowano
Wymieniał już ktoś może wycieraczki przednie? W ASO wołają 370 :duh: w sieci najtańszy komplet OEM znalazłem za 250zł, co i tak jest lekką przesadą. Macie może jakiś sprawdzony zamiennik dobrej marki np. Valeo?

Kupuj valeo bądź bosha, będzie taniej i dobrze

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dlaczego wiocha ? , wybór tych pasów jest sprawą czysto estetyczną , jak wybór koloru auta czy kształtu felg , sprawa indywidualna , nie jestem za tym żeby tak obrażać ludzi za to że dokonują pewne estetyczne wybory we własnych autach , każdy ma swój gust i tyle .

Wiocha dlatego, ze jest to chyba 30-te miejsce w aucie nie-M, na ktorym jest znaczek M/// badz te 3 m-kowe kolory.

Ten znaczek jest juz tak wyeksploatowany i rozwodniony, ze rece opadaja.

Stad subiektywna opinia, ze jest to WIOCHA.

Gdyby tych pasow nie bylo w cenniku dealera a jedynie na ebayu - jestem pewny ze pierwszy bys krzyczal "wiocha" :norty: :norty:

To samo bedzie za kilka lat z tymi nakladkami na grillu - beda w cenniku, jestem o tym swiecie przekonany :twisted:

.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
@Yossi123 daj znać proszę , jak coś będziesz wiedział na temat gdzie kupować i jak wymieniać te wycieraczki samodzielnie.
Opublikowano

Wiocha dlatego, ze jest to chyba 30-te miejsce w aucie nie-M, na ktorym jest znaczek M/// badz te 3 m-kowe kolory.

Ten znaczek jest juz tak wyeksploatowany i rozwodniony, ze rece opadaja.

Stad subiektywna opinia, ze jest to WIOCHA.

Gdyby tych pasow nie bylo w cenniku dealera a jedynie na ebayu - jestem pewny ze pierwszy bys krzyczal "wiocha" :norty: :norty:

To samo bedzie za kilka lat z tymi nakladkami na grillu - beda w cenniku, jestem o tym swiecie przekonany :twisted:

mierzysz wszystkich swoją miarką

ja mam takie pasy - M2C, jak M340 i w obu przypadkach nic nie płaciłem .....

Opublikowano

Ktoś ostatnio kupował koła zimowe 18” do G20? Mam niespodziewane przyspieszenie odbioru i na to wyglada, że mam aż kilka dni, żeby zorganizować sobie koła - wole nie ryzykować trasy Lublin -> Warszawa na letnich :wink:

Można trafić 796m w jakiejś sensownej cenie? Zastanawiam się czy nie pójść w ts860s i rial x10...

Opublikowano
Ktoś ostatnio kupował koła zimowe 18” do G20? Mam niespodziewane przyspieszenie odbioru i na to wyglada, że mam aż kilka dni, żeby zorganizować sobie koła - wole nie ryzykować trasy Lublin -> Warszawa na letnich :wink:

Można trafić 796m w jakiejś sensownej cenie? Zastanawiam się czy nie pójść w ts860s i rial x10...

Ja kupowałem ostatnio dokładnie riale X10 i Conti ts860s z polecanego na forum felgi-niemiecki.pl Po złożeniu zamówienia na 2 dzień miałem kuriera z paczką. Same felgi bardzo mi się podobają i świetnie pasują do G20, polecam :)

Opublikowano

Śniegu juz nie bedzie, powoli sie dotoczyła. Ocieplenie duze idzie.

Opublikowano
Jeśli chcesz bardzo mocno oszczędzić to może spróbuj zamówić same gumy. Ja tak zrobiłem w przypadku innej marki, nie wiem jakie wycieraczki są w BMW.