Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ależ proszę bardzo :wink:

Pierwsza trasa 290 km krajówkami - autko świeżo odebrane z przebiegiem 12 km :lol: spalanie 7,8 l/100 km tempo normalne :D

dalsze 300 km kręcenie się wokół komina w mieście ok 50 tys mieszkańców, krótkie odcinki spalanie wzrosło do 9,5

Pewnie z jakimś przebiegiem silnik się jeszcze troszkę "ułoży" i spalanie jeszcze spadnie... albo i nie bo pewnie będę wtedy bardziej deptał :P

Pozdrawiam

KrzychoM

Opublikowano

Ja wczoraj tankowałem mając na liczniku przejechane 614km, średnie spalanie na kompie było 11,5l, do baku weszło 60,2l. Wiec ktoś tu kłamie...

30d- Wrocław, wiadomo teraz bez korków.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
Trasa Warszawa-zakopane, 14,9 średnie przez 400km i 112 średnia prędkość. Do tego 400zl, 10 punktów i zatrzymanie prawka na 3 miesiące :)
Opublikowano

.

Gratuluję wpisu w stylu "angielskiego" poczucia humoru.

Wcześniej miałem PORSCHE 911 991 CARRERA 2/2S.

Lekkie muśnięcie ... i ...

Głowa do góry jutro będzie lepiej.

Pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trasa Warszawa-zakopane, 14,9 średnie przez 400km i 112 średnia prędkość. Do tego 400zl, 10 punktów i zatrzymanie prawka na 3 miesiące :)

Współczuję :cry:

Mam nadzieję, że było warto :8)

Opublikowano
Ja wczoraj tankowałem mając na liczniku przejechane 614km, średnie spalanie na kompie było 11,5l, do baku weszło 60,2l. Wiec ktoś tu kłamie...

30d- Wrocław, wiadomo teraz bez korków.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Chyba nie do końca "kłamie" pierwszy 1000km przejechałem w G07 30d na poziomie średnio 8,0 l/100km trochę w kolo komina i jakies 300 km autostradami. Wiec jest to realne. Raczej nie cisnąłem bo na dotarciu :).

Opublikowano

Współczuję :cry:

Mam nadzieję, że było warto :8)

Oczywiście, że nie.. Capneli mnie na linii jak zaczynała się strefa zabudowana i zwalniałem miałem 3 kolejne pomiary 104, 88 i 75...no ale liczyłem się z tym, że kiedyś to się musi wydazyc:)

Opublikowano

Żaden interes. Nie można odmówić zatrzymania prawka je zabiera tak czy siak. Mandatu można nie przyjąć i iść do sądu i podpiąć kwestie prawka.

BTW żona prowadzi dzisiaj zakopane - Warszawa jesteśmy 50km od Warszawy. Przejechane 354k, średnia 87kmh. Spalanie rekord 11.7:)

Opublikowano
30D, 24 tyś przejechane, średnie od stanu fabrycznego 11,0. Głównie miasto (75%), jak trasy to w zasadzie wyłącznie autostrady i "S"-ki. Noga z gatunku "cięższych";)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Silnik : M50i

Przebieg : 325 km (tak, to nie błąd, świeżynka)

Spalanie po 200km mialem 27l/100.

Docieram go na razie, jeżdżę powoli.

Dziś 04.06. mam 18,7.

Jeżdżę tylko po Warszawie, różne godziny.

Będę starał się robić updaty w miarę możliwości.

Opublikowano
U mnie w M550i z tym samym silnikiem (530 KM) po czterech miesiącach od kupna spala średnio 22,3 L/100 km, (eco jazda), jak go kupiłem i przy trybie Sport Indyvidual bak opróżniłem po 160 kilometrach, wtedy średnie miałem z komputera 38,5L/100 km więc w X5 twoje wyniki są bardzo OK. Jedno co przeszkadza to mały bak, przez co na stacji jestem co dwa, trzy dni.
Opublikowano
U mnie w M550i z tym samym silnikiem (530 KM) po czterech miesiącach od kupna spala średnio 22,3 L/100 km, (eco jazda), jak go kupiłem i przy trybie Sport Indyvidual bak opróżniłem po 160 kilometrach, wtedy średnie miałem z komputera 38,5L/100 km więc w X5 twoje wyniki są bardzo OK. Jedno co przeszkadza to mały bak, przez co na stacji jestem co dwa, trzy dni.

W 5 masz chyba 70l bak prawda? W x5 jest 83,chociaz przy v8 przydałoby się go powiększyć np do 100,w jeepie chyba jest taka opcja..

Opublikowano
Mi pali 7,74l w 2 litrowym dizlu , czy to ok ;-)..... temat żałosny.

....Mój pali tyle , ile wleję do baku...muszę jechać do serwisu bo coś nie tak .....:(

Opublikowano

BMW X5 G05 2.5d

Spalanie - 1100 km = 8,8 l.

W okolicach 1500 przejechanych km wybiorę się do ASO wymienić olej.

Wtedy spróbuję docisnąć gaz i ogłoszę aktualne zużycie paliwa.

Samochodem jeździ się świetnie. :D

pozdr

Opublikowano
.... i jeszcze jedna kwestia.

W lutym produkcja, w marcu odbiór i już pierwsza akcja serwisowa. :o

pozdr

Co się stało ?

Jaki masz zawias ? Skrętna tylna oś ?

Opublikowano
Przewodu spływu lub zasilania oleju z turbo, akcja niby jest ale części nie mają-ma być w drugiej połowie czerwca czyli niebawem, ale akcja jest z połowy maja.
Opublikowano
Przewodu spływu lub zasilania oleju z turbo, akcja niby jest ale części nie mają-ma być w drugiej połowie czerwca czyli niebawem, ale akcja jest z połowy maja.

Rozumiem, że to tylko 25d dotyczy, tak ?

Pozdrawiam

KrzychoM

Opublikowano
Zadzwoń, podaj vin i zapytaj , u mnie dowiedziałem się przez przypadek. Wydaje mi się, ze powinno to być wyświetlane przez CD na ekranie , tak aby użytkownik wiedział o sprawie, ale widocznie w bmw taki sposób komunikacji nie działa .
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Jak milo spojrzeć na wyniki (innych) właścicieli samochodów, którzy muszą stac w korkach. Jest też inny świat. Ja miałem spalanie w 520d około 6.3l. Teraz mam benzynę 252 konie i nijak nie mogę wejść powyżej 8.5l. Są takie miejsca na (podlaskiej) ziemi, ze nawet jak wyprzedzasz wszystko na drodze, to i tak muskasz gaz ;)