Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piszecie tu o rabatach u dealera a jak wygląda sprawa u brokera?

Warto zaryzykować? Gwarancja ceny i wyposażenia to cały czas niewiadoma w dzisiejszych czasach.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
10 godzin temu, Radyshaw napisał(a):

Piszecie tu o rabatach u dealera a jak wygląda sprawa u brokera?

Warto zaryzykować? Gwarancja ceny i wyposażenia to cały czas niewiadoma w dzisiejszych czasach.

nigdy nie brałbym u brokera jak dobry dealer da nie wiem 1-2 oczka mniej 🙂 a z brokerami różnie bywa kilku znajomych nie było zadowolonych 😉

male-bmw-2.png
Opublikowano
10 godzin temu, wehyr napisał(a):

nigdy nie brałbym u brokera jak dobry dealer da nie wiem 1-2 oczka mniej 🙂 a z brokerami różnie bywa kilku znajomych nie było zadowolonych 😉

A z czego ludzie nie byli zadowoleni?

Ja u brokera mam obecnie 15% upustu + niezły leasing.

U dealera mam 12% upustu i taki leasing, że sumarycznie wychodzi mi prawie 50 tys. PLN więcej. Więc te 1-2 oczka mniej to i tak gruba kasa.

• Lubię to 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
11 minut temu, Dasonen napisał(a):

A z czego ludzie nie byli zadowoleni?

Ja u brokera mam obecnie 15% upustu + niezły leasing.

U dealera mam 12% upustu i taki leasing, że sumarycznie wychodzi mi prawie 50 tys. PLN więcej. Więc te 1-2 oczka mniej to i tak gruba kasa.

Rabat u dealera mozna miec wyzszy niz masz u brokera na ten moment 👌🏻 

male-bmw-2.png
Opublikowano

Cześć, czy mógłbym prosić o kontakt do dobrego handlowca na Śląsku, który daje dobre oferty. Chciałbym zamówić 330i xDrive Touring'a, ale jak patrzę na wasze oferty leasingu i rabaty to chyba rozmawiam ze złymi ludźmi. Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
57 minut temu, marcin987 napisał(a):

Cześć, czy mógłbym prosić o kontakt do dobrego handlowca na Śląsku, który daje dobre oferty. Chciałbym zamówić 330i xDrive Touring'a, ale jak patrzę na wasze oferty leasingu i rabaty to chyba rozmawiam ze złymi ludźmi. Pozdrawiam

Napisz na priv

male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
15 godzin temu, zalezi napisał(a):

Spoko, ale tutaj wyjdzie rata okolice 8 tys zł, a to już trochę za grubo.

w takiej racie można mieć prosiaka jak ktoś chce leasing

• Lubię to 1
male-bmw-2.png
Opublikowano
33 minuty temu, wehyr napisał(a):

w takiej racie można mieć prosiaka jak ktoś chce leasing

Dokładnie i to takiego grubszego. Ja wiem, że ten leasing jest krótki, ale w ciągu dwóch lat ponad 8k co msc za auto, wjazd 63k i wyjazd 63k to juz mało kogo na takie coś stać imo 🙂

A to nadal seria 3 😉

• Lubię to 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Eh kiedy ludzie się nauczą że oprocentowanie leasingu zależy od parametrów.

Np 40% wplaty wykup 1% okres 24mce będzie 105% 

Wplata 0% wykup 40% 60mcy będzie 130% i to jest to samo oprocentowanie. 

Oszukujecie samych siebie. Jaki to leasing 106% jak wpłacasz 40% kwoty? 106% podają od 100tyś a Ty faktycznie pożyczasz 60tyś. Od tych 60tyś to już 110% 😉

Opublikowano
W dniu 27.10.2023 o 22:20, --maly-- napisał(a):

Eh kiedy ludzie się nauczą że oprocentowanie leasingu zależy od parametrów.

Np 40% wplaty wykup 1% okres 24mce będzie 105% 

Wplata 0% wykup 40% 60mcy będzie 130% i to jest to samo oprocentowanie. 

Oszukujecie samych siebie. Jaki to leasing 106% jak wpłacasz 40% kwoty? 106% podają od 100tyś a Ty faktycznie pożyczasz 60tyś. Od tych 60tyś to już 110% 😉

Oprawić w ramkę i przypiąć na górze forum zamiast zdjęcia w tle 😄 Bo czasem naprawdę ciężko patrzeć jak niektórzy analizują oferty. 

Ktoś też wyżej pisał o super promocyjnym leasingu na 3er z sumą opłat 100%.

Zgaduję, że żeby skorzystać z oferty auto wycenione jest w cenie cennikowej. Zakładając rabat 15%, który korzystając z tej promocji "oddajemy", równie dobrze możemy wziąć leasing na 2 lata z OW 20% (takie parametry promocji) i sumą opłat 117,6%, a biorąc pod uwagę te 20% OW to koszt pożyczonych pozostałych 80% wyniesie 22% na dwa lata. Przy stopie referencyjnej 5,75%. Taka to promocja... No chyba, że leasing 100% liczony jest od ceny już wynegocjowanej i to jakieś dodatkowe dofinansowanie, wtedy oferta petarda - ale moim zdaniem to nierealne. 

E30 325i 2d '88 - classic

E36 325i Smurf na tor - klik!

G31 LCI

MX-5 ND '19 track car

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
1 godzinę temu, pawel934 napisał(a):

Oprawić w ramkę i przypiąć na górze forum zamiast zdjęcia w tle 😄 Bo czasem naprawdę ciężko patrzeć jak niektórzy analizują oferty. 

Ktoś też wyżej pisał o super promocyjnym leasingu na 3er z sumą opłat 100%.

Zgaduję, że żeby skorzystać z oferty auto wycenione jest w cenie cennikowej. Zakładając rabat 15%, który korzystając z tej promocji "oddajemy", równie dobrze możemy wziąć leasing na 2 lata z OW 20% (takie parametry promocji) i sumą opłat 117,6%, a biorąc pod uwagę te 20% OW to koszt pożyczonych pozostałych 80% wyniesie 22% na dwa lata. Przy stopie referencyjnej 5,75%. Taka to promocja... No chyba, że leasing 100% liczony jest od ceny już wynegocjowanej i to jakieś dodatkowe dofinansowanie, wtedy oferta petarda - ale moim zdaniem to nierealne. 

realne 🙂 miałem kiedyś jak jeszcze leasing był opłacalny przy mojej działalności i całość można było zamortyzować i potem po pół roku sprzedać to na f30 miałem 21,5% rabatu a to było LCI a do tego finansowanie coś w okolicach 105% wcale nie przy dużej wpłacie .... teraz jest podobnie kwestia znajomego handlowca któremu chcę się połączyć wszystkie promocje ...i wsparcie centrali 🙂 

male-bmw-2.png
Opublikowano
44 minuty temu, wehyr napisał(a):

realne 🙂 miałem kiedyś jak jeszcze leasing był opłacalny przy mojej działalności i całość można było zamortyzować i potem po pół roku sprzedać to na f30 miałem 21,5% rabatu a to było LCI a do tego finansowanie coś w okolicach 105% wcale nie przy dużej wpłacie .... teraz jest podobnie kwestia znajomego handlowca któremu chcę się połączyć wszystkie promocje ...i wsparcie centrali 🙂 

Ok, ale w przypadku F30 mówimy o dealu sprzed dobrych kilka lat, gdzie były inne stopy procentowe i finansowanie 105% na powiedzmy 3 lata przy niskiej wpłaci było owszem bardzo dobre, ale wciąż możliwe do złożenia na warunkach rynkowych z niską marżą finansującego, może do tego jakieś lekkie dofinansowanie.

Jednak tutaj mowa o sumie opłat 100% na 2 lata przy OW 20%, przy dzisiejszych stopach procentowych.. Czy naprawdę to może być realne, że oddzielnie negocjujesz cenę auta jak przy zakupie gotówkowym i dostajesz te powiedzmy 15-20% rabatu, a następnie finansujesz to leasingiem z sumą opłat równą wynegocjowanej cenie samochodu? Bo mi zdecydowanie bardziej to pachnie poświęceniem ceny auta w zamian za superkorzystne finansowanie oderwane od realiów rynkowych. 

E30 325i 2d '88 - classic

E36 325i Smurf na tor - klik!

G31 LCI

MX-5 ND '19 track car

Opublikowano

90% to bardzo dobre warunki!  Jeśli to 90% oznacza stosunek sumy poniesionych kosztów do końca okresu finansowania, (z wykupem włącznie) do ceny ofertowej z katalogu. U mnie na razie najlepsze warunki to 97% 😞

Opublikowano

Ciekawa proporcja. Wyliczyłem jak to wygląda u mnie (rabaty i finansowanie BMW z maja tego roku) i wyszło 102%. Przeliczyłem wpłatę własną + wszystkie raty + wykup do wartość katalogowej (przed upustem), wszystko na brutto. 

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Jak kupowalem G31, stanęło na 8 miesięcznym Premium Selection. Rozważałem też G21.

I miałem do wyboru duży rabat i moje finansowanie, lub leasing tzw promo, ale rabatu brak.

Co do kosztów wartość katalogowa i całkowity koszt zakupu (leasing z kosztami) i wykup w przypadku używanej 540i wyszło mi 73% wartości katalogowej.

No niestety nie pierdziałem pierwszy w fotel, no i samochod ma prawie rok.

Opublikowano

No i model, który już kończył żywot... Mi w głowie krótko chodziła piękna 550i bo to ostatni Mohikanin V8 4.4 ale jednak dla mnie za duże auto i jednak inne przeznaczenie, prowadzenie itd.

Miałbym na nią super cenę z ponad 30% rabatem !!!