Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Z przebiegiem 0 i >25? :shock: Normalna wersja, czy ma coś, co znacząco obniża wartość? Ogólnie to bardzo wysoki rabat, na pewno nie standard, nawet na nowe ze stocku których teraz brakuje :lol:
Opublikowano
Po prostu w Polsce panuje kult roku produkcji i w teorii wraz z Nowym Rokiem wszystkie poprzednie roczniki tracą na wartości.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po prostu w Polsce panuje kult roku produkcji i w teorii wraz z Nowym Rokiem wszystkie poprzednie roczniki tracą na wartości.

Teoria poparta praktyka niestety

male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A czymś znaczącym różni się wersja z 2019 od 2020/2021? Sam miesiąc temu przejąłem cesję leasingu na G21 z 2019.

Z wyglądu niczym ewentualnie fajne lampy shadow lub dołożony mild hybrid i drobne różnice w wyposażeniu seryjnym, rabat 26% na dwuletnie auto to lekka lipa, na nowe do produkcji rok 21 mizba uzyskać pod 20%

male-bmw-2.png
Opublikowano
Czym więcej opcji dołożonych - tym większy rabat jest możliwy, na "kadłubku" jest mała marża , na opcjach pewno z 50%. Porównywanie 19,6% do 20.5% dla rożnych konfigów jest bez sensu.
Opublikowano
Czy ktoś z forum zamawiał 330e i może powiedzieć jak wygląda kwestia rabatów dla tego modelu?

Na otomoto jeden diler wystawił bieda wersję zrabatowana z 213k na 160k co daje rabat na poziomie około 25,8%, myślicie ze to max dla tej wersji, czy nawet odosobniony wyjątek bo auto ze stocku. Czy może obraz sytuacji na ile faktycznie rabatu można liczyć kupując wersję hybrydowa?

W czerwcu mialem propozycje na 330e za 220tys minus 26% z 2019r. Takze pol roku potem to juz powinni się wyżej wspiąć. Akurat 330e lepiej kupić 2019r z powodu LC proffesional w standardzie, tylko pytanie jakie tam baterie, czy nie te samsunga.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jak wygląda akcja rabatowa lub cenniki w 2021, może jakieś news?

Czekamy, czekamy... jeszcze nic nie ma... dam znać jak tylko coś się pojawi :-)

Opublikowano
wydaje się, że rabaty powinny być podobne jak na koniec roku - ja swoje G20 zamówiłem w sylwestra, ale ostatni handlowcy jeszcze odpisują mi na moją wiadomość z tamtego roku i rabaty wyglądają podobnie.
Opublikowano
wydaje się, że rabaty powinny być podobne jak na koniec roku - ja swoje G20 zamówiłem w sylwestra, ale ostatni handlowcy jeszcze odpisują mi na moją wiadomość z tamtego roku i rabaty wyglądają podobnie.

A możesz zdradzić jakie to wysokości rabatów?

Opublikowano

A możesz zdradzić jakie to wysokości rabatów?

Na moje zamówione 318i dostałem ok. 21,6%.

Opublikowano
Nie oszukujmy się to nie jest rabat :) Wszystko jest dokładnie policzone

No jasne, przecież nikt tu nie myśli, że BMW robi komuś prezent:)

Opublikowano
Zachęcają do mniejszych mocy bo mają wtedy możliwość sprzedaży takich co CO2 produkują w większych ilościach. Tam jest kasa.
Opublikowano
Podobno więcej można ugrać na "dodatkach" a nie rabatach – np darmowe serwisy, dywaniki, jakieś dodatki wyposażenia.

Ska∂ masz takie info? Chyba musiałbym wymieniać dywaniki co miesiąc na nowe:-) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: albo co tydzień.

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano
Podobno więcej można ugrać na "dodatkach" a nie rabatach – np darmowe serwisy, dywaniki, jakieś dodatki wyposażenia.

Ska∂ masz takie info? Chyba musiałbym wymieniać dywaniki co miesiąc na nowe:-) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: albo co tydzień.

Od kolegi co pracuje w salonie Mitsubishi. Ale może źle się wyraziłem. Przez "więcej" nie miałem na myśli "więcej niż 25% rabatu" a raczej, że jest jakaś maksymalna stawka rabatu, którą mogą dać a potem już się dokłada właśnie takimi gratisami.

Opublikowano
Nic tylko targować się z handlowcem. Wyszarpać 50 szt. kompletów dywaników i na alle :twisted: drogo

zestaw dywaników (wraz z matą do bagażnika) do BMW to koszt 1000zł.

Opublikowano
Nic tylko targować się z handlowcem. Wyszarpać 50 szt. kompletów dywaników i na alle :twisted: drogo

a rabat 20 % to 60 000 zł:-)

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano

a rabat 20 % to 60 000 zł:-)

No ale nie czytasz dokładnie tego co piszę – ja nie mówię zamiast tylko oprócz.

Opublikowano

No to zamówiliśmy tego samego dnia :)

Ciekawe kiedy będą do odbioru. Ja też zamówiłem G20 318i Sportline + kilka dodatków (sportowe fotele + podparcie lędźwiowe, LC plus, tempomat stop&Go, automat z łopatkami, kierownica M, reflektory rozszerzone i jeszcze jakieś pomniejsze "piredoły"). Rabat dostałem podobny do Ciebie. Miałem też ofertę od brokera, ale była gorsza.

Opublikowano

No to zamówiliśmy tego samego dnia :)

Ciekawe kiedy będą do odbioru. Ja też zamówiłem G20 318i Sportline + kilka dodatków (sportowe fotele + podparcie lędźwiowe, LC plus, tempomat stop&Go, automat z łopatkami, kierownica M, reflektory rozszerzone i jeszcze jakieś pomniejsze "piredoły"). Rabat dostałem podobny do Ciebie. Miałem też ofertę od brokera, ale była gorsza.

:cool2: ja dostałem info, ze powinien wyprodukować się między 8, a 12 marca :)