Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Obecnie jestem na poziomie niecałych 14% na 330i z kredytem i 15,5% z leasingiem (Dealer Warszawa).

Czy ktoś ma informacje odnoście ostatniego kwartału lub jak uzyskać rabat na poziomie 20% (wykluczając brokera)?

Opublikowano
Witam,

Obecnie jestem na poziomie niecałych 14% na 330i z kredytem i 15,5% z leasingiem (Dealer Warszawa).

Czy ktoś ma informacje odnoście ostatniego kwartału lub jak uzyskać rabat na poziomie 20% (wykluczając brokera)?

Nie chcę być złym prorokiem ale wysokie rabaty w BMW chyba się skończyły i już tak dużych rabatów nie będzie.

Opublikowano
Witam,

Mogę postarać się pomóc, ale nie wiem czy będzie 20%.

Opublikowano
Nie wiem, dlaczego kupujący wykluczają brokerów. W moim przypadku odbiór auta u dealera, broker spina tylko leasing, rabat 23%
Opublikowano
Bo taki rabat można dostać w salonie bez brokera. Jednak zamówiłeś 318i?

nieee, 330i msport :D u delaera nie było mowy o takich rabatach

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
CEF6599-A-BF79-4-C16-A1-D7-7-B932-F7-D0502.jpg

:shock: :mad2:

Jak boga kocham nie pamietam kiedy ostatnio widzialem brzydsze zegary w aucie, gdzie te emotikony z wymiocinami..

.

Opublikowano

Hehe, no to niezła zmiana, bo pamiętam, że pisałeś o 318i. Gratulacje więc mega zmiany :)

Opublikowano

Hehe, no to niezła zmiana, bo pamiętam, że pisałeś o 318i. Gratulacje więc mega zmiany :)

318i była z myślą o programie na 260ps, ale w tych autach robienie chipa to problemowa sprawa ze względu na aktualizacje, ubezpieczenie i szpiegowanie, więc mniej wyposażenia, rabat borkerski + parę cebulionów i jest 330i

Opublikowano
Takie 318i + czipowanie w ogóle się opłaca, zamiast wziąć od razu 320i lub 330i?

Ile coś takiego kosztuje? (czipowanie)

Koszt to nie problem, max 3 tys, ale ostatnio chodzą słuchy, że ubezpieczyciele sprawdzają, czy nie było modów, a że auto raportuje niektóre rzeczy do centrali... Wolę spać spokojnie :D

Opublikowano

Nie warto się bawić z chipowaniem nawet od strony karnej (juz pomijajac gwarancje i ubezpieczenie)

Jeżeli spowodujesz smiertelny wypadek i nawet w takim 318i zmieniles z 156 koni na 185 to prokurator moze przykleic

„Wyscigi samochodowe” i to jest inny paragraf, i inne widly.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
Nie warto się bawić z chipowaniem nawet od strony karnej (juz pomijajac gwarancje i ubezpieczenie)

Jeżeli spowodujesz smiertelny wypadek i nawet w takim 318i zmieniles z 156 koni na 185 to prokurator moze przykleic

Bez przesady w skrajności już popadacie nikt takich spraw nie sprawdza. Ja bym z domu nie wychodził bo przecież można dostać meteorytem w głowę.

Edytowane przez --==maly==--
Opublikowano

Jaki paragraf ?

Opublikowano
Nie wiem, dlaczego kupujący wykluczają brokerów. W moim przypadku odbiór auta u dealera, broker spina tylko leasing, rabat 23%

U którego brokera taki rabacik?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

:mrgreen: nie popadajmy w skrajność....

Tak samo nie wychodz z domu bo korona pseudo świrus może Cię dopasc.... Ja tam wychodzę z innego założenie i korzystam z dalekich wakacji...

A nastepne g20 czy 320,330,340 i tak będzie modzone bo lubię i tyle...

male-bmw-2.png
Opublikowano

Ja po prostu zastanawiajac sie na modem 320i, wzialem 330i i jezdze swoje.

Po 4tys km spalanie 10,5 xD i nie mysle o meteorytach.

Daje Wam przyklad bo mój b.dobry znajomy jest ogarnietym karnista i bronil takie przypadki. (Tuningowane auto, ktore znacznie przekroczylo predkosc i potracenie pieszego ze skutkiem smiertelnym)

A jak masz chipem np robic 318i i dorzucic raptem 30 niutkow to moim zdaniem beka. Bo ryzykujesz gwarancje, ubezpieczyciela i zwiekszasz ryzyko, ze sprawa karna potoczy sie w zlym kierunku:)

Po prostu zamiast chipwoac 318i ... biore honde R/leona cupre

Opublikowano
Ja po prostu zastanawiajac sie na modem 320i, wzialem 330i i jezdze swoje.

Po 4tys km spalanie 10,5 xD i nie mysle o meteorytach.

Daje Wam przyklad bo mój b.dobry znajomy jest ogarnietym karnista i bronil takie przypadki. (Tuningowane auto, ktore znacznie przekroczylo predkosc i potracenie pieszego ze skutkiem smiertelnym)

A jak masz chipem np robic 318i i dorzucic raptem 30 niutkow to moim zdaniem beka. Bo ryzykujesz gwarancje, ubezpieczyciela i zwiekszasz ryzyko, ze sprawa karna potoczy sie w zlym kierunku:)

Po prostu zamiast chipwoac 318i ... biore honde R/leona cupre

Trochę to naciągane mocno z karnistą, ale kto jak tam uważa. Gwarancja tak, ale ubezpieczyciel? Pamietam jak straszyli żeby nie publikować zdjęć z rejestracją z torów wyścigowych, bo mogą właśnie ubezpieczyciele mieć problem, ale nikt ze znajomych tego nie odczuł, nawet koledzy z kjs, którzy mają foty powrzucane na profilach torów na fejsiku.

Honda R - w ogóle inna bajka niż g20, bezkompromisowo, sam miałem w planach przed g20.

Leon cupra dopiero wchodzi do sprzedaży, bo poprzednik od 2014r na rynku, to już trochę retro.

Opublikowano

musisz popatrzyć na dwa aspekty:

1. silnik - nie każdemu odpowiada. Ważne żeby kupić świadomie. JA sam jeździłem 2 lata 318i F30 i to jeszcze był tam 3-cylindrowiec. Ale kupiłem go świadomie i był taki jak miał być. Dawał rade w tej budzie nawet.

2. elementy wnętrza. Tak jak pisałem wyżej sam jeździłem F30 318i, ale miała ileś dodatków. Sytuacja wyglądała tak, że moje konkretne auto mi się spodobało. W chwili gdy je oglądałem (z programu Premium Select) było bez ubezpieczenia i nie mogłem się przejechać nim, dlatego poszedłem na jazdę autem demo, żeby zobaczyć jak sie sprawuje ten silnik od kosiarki. A demo to właśnie było bussines edition. No i powiem ci, że po tym jak do takiej wersji wsiadłem to w życiu bym takiego auta za te pieniądze nie kupił. Prędzej poszedł bym w inna markę. ALe nie wiem jak wygląda kwestia materiałów i wnętrza w G20 dla tej wersji. Najlepiej pójść do salonu i obejrzeć.

Opublikowano

Obecnie w BMW dostaniesz u dealera na 318i rabat na poziomie 21-22%.

Nie ma sensu brać tych "bizesowych" bo tam rabat jest podobny a czasem mniejszy. Warto skonfigurować i porozsyłać zapytania.

Moja konfiguracja z 188k PLN spadła na 148k PLN (rata jest 1400netto) przy przebiegu 30kkm rocznie (wysoki wykup).

Opublikowano

Nie ma sensu brać tych "bizesowych" bo tam rabat jest podobny a czasem mniejszy. Warto skonfigurować i porozsyłać zapytania.

Moja konfiguracja z 188k PLN spadła na 148k PLN (rata jest 1400netto) przy przebiegu 30kkm rocznie (wysoki wykup).

Dokładnie, lepiej złożyć coś samemu. Na buisness wychodzi 20%. U dealera można spokojnie 22% wyrwać. Tylko oczekiwanie. Zamawiałem w czerwcu a produkcja październik. Miej świadomość.

Opublikowano

Dokładnie, lepiej złożyć coś samemu. Na buisness wychodzi 20%. U dealera można spokojnie 22% wyrwać. Tylko oczekiwanie. Zamawiałem w czerwcu a produkcja październik. Miej świadomość.

Pokazałem swoją ofertę od brokera dealerowi, można było uzyskać max 10% na auto do produkcji, o 23% nie było mowy