Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Program: esys

Aplikacja: bimmercode

Diagnostyka aplikacja: bimmertool

Opublikowano
Czy interfejsy vgate icar2/3/pro działają nadal z aplikacją? W rekomendowanych interfejsach na stronie nie ma vgate, mam demo apki i w opcjach można vgate wybrać
Opublikowano
Mam Vgate iCar Pro i działa.

Kupiłem Vgate iCar Pro i w E88 działa. Ale przy wyborze modelu mam tylko serię 1,3,5,6,7 i X-y. Czyżby nie obsługiwał serii 4 F36?

Czy do jakiegokolwiek kodowania trzeba od razu wykupić pełną wersję?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Darmowa wersja to jest demo i można tylko sprawdzić czy apka łączy się z autem. Nic tym zrobić się nie da.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Przede wszystkim po co chcesz esys? Zadajesz takie pytania ktore swiadcza o braku wiedzy a esys to ogromny kombajn i trzeba wiedziec co sie robi a znajomosc calego ediabas powinna byc juz w jenym palcu, zanim ktos siadzie do tego programu. Na takim etapie wiedzy, znacznie lepsze sa apki.

Edytowane przez kkx5
Opublikowano
Jak zakodować podświetlenie licznika a by działało podczas działania swiateł dziennych?
Własnie poto. Na bimmercoda nie znalazłem odpowiedniej komendy. Więc pora na esys
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To slabo szukasz. Wszystko co jest w esys jest w bimmer w funkcjach expert.
Opublikowano
Wszystko co chciałem zrobić do tej pory w bimmercode znalazłem w necie. Została tylko jedna z którą nie mogę sobie poradzić, a ekspert Mode też jest ciężko rozszyfrować po kilku literkach i znakach o co tu chodzi.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Wszystko co chciałem zrobić do tej pory w bimmercode znalazłem w necie. Została tylko jedna z którą nie mogę sobie poradzić, a ekspert Mode też jest ciężko rozszyfrować po kilku literkach i znakach o co tu chodzi.

Te same "literki i znaki" będą w esysie tylko zanim się tam dostaniesz będziesz tydzień męczyć się z połączeniem :)

spacer.png

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
kupiłem vgate icar pro BT3.0 (tylko Android, ale jest też wersja 4.0 pod iOS), nie ma go na liście, natomiast w demo aplikacji w opcjach jest do wyboru i łączył mi się z samochodem. To chyba jest najtańsza opcja, ale nie wiem czy nie lepiej wybrać coś z listy rekomendowanych. Nie używałem jeszcze do kodowania, bo dosłownie wczoraj przyszedł i nie maiłem na to czasu, w ciągu tygodnia pewnie kupię apkę i będę testował, natomiast na stronie wcześniej kilka osób pisało, że jest ok
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Vgate icar pro ble 4.0

Dzialal i przestal dzialac, nie łaczy się z aplikacją. Cos sie popsuło, czy bimmercode juz nie akceptuje tego narzedzia diagnostycznego. Nie ma go na liscie

Opublikowano
Vgate icar pro ble 4.0

Dzialal i przestal dzialac, nie łaczy się z aplikacją. Cos sie popsuło, czy bimmercode juz nie akceptuje tego narzedzia diagnostycznego. Nie ma go na liscie

Ktoś to potwierdzi ?

chciałbym zakupić coś ma iOS

Opublikowano

Używam obecnie najtańszej wersji, czyli Vgate iCar2. Działa zarówno z btool i bimmercode. Kodowałem zarówno E84 jak i F25. Jedyna wada to bimmercode długo odczytuję dane.

Zastanawiam się nad drugim szybszym interfejsem Vgate i też mam zagwostkę, który wybrać?

Vgate vLinker MC BT3.0

Vgate vLinker MC+ BT4.0

a może:

Vgate vLinker BM, też występuję w wersji bluetooth 3.0 i 4.0.

w specyfikacji bluetooth jest informacja, że wersja 3.0 zapewnia wyższą prędkość transmisji niż wersja 4.0.

Wersja 4.0 zapewnia lepszy zasięg. Mi zasięg nie jest potrzebny wolę wyższą prędkość transmisji.

Bluetooth 3.0 + HS (High Speed) – maksymalny transfer zwiększył się do 24 Mb/s (3 MB/s)

Bluetooth 4.0 + LE (Low Energy) – maksymalny transfer został bardzo mocno obniżony – do 1 Mb/s. Zasięg zwiększył się do aż 100m, a pobór mocny został znacząco zmniejszony – proste urządzenia są w stanie pracować na jednej baterii nawet kilka miesięcy.

Opublikowano
Vgate icar pro ble 4.0

Ktoś to potwierdzi ?

chciałbym zakupić coś ma iOS

Posiadam najnowszą wersje bimmercode na iOS oraz Vgate icar pro ble 4.0 i wszystko działa jak należy. Adapter wciąż jest widoczny na liście supportowanych adapterów w apk.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Czy apka w Bmw F30 przez kabel enet i przejściówkę rj45 - lightning wykoduje błąd przepalonej zarowki ? Zamiast tradycyjnej PY21W wsadziłem pomarańczowe ledy.