Skocz do zawartości

Dobór do e46 - felgi, opony, dystanse, odsadzenie ET

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 523
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
witam!

jak myslicie ktore felgi wybrac??

Żadne.

Nie wiem ktore beda trwalsze. Podejrzewam ze te z seri M beda podroby jakies chinskie.

Żadne z tych felg nie będą trwałe to jest jedno i to samo dziadostwo robione gdzieś w chinach. Lepiej poszukaj ori felg bmw.

Z tych felg jedne maja szerokość 7cali inne 8cali. Dlaczego tak?

7 cali mają ET34 a 8 calowe ET20 (et to osadzenie felgi)

Opublikowano

aha.. ale te obydwa (czyli 7cali jak i 8 cali) beda pasowac ?

Oryginalne kurde kosztuja sobie troche

Znacie moze jakies fajne strony z felgami?

Opublikowano (edytowane)
Poszukaj używanych naprawdę można kupić ładne felgi... Edytowane przez Dexter87
Opublikowano

Ostatnio przerabiałem ten temat.

Zdecydowałem się na ori używane ze względu na ich trwałość.

W kwocie do 2kzł powinieneś kupić felgi w b.dobrym stanie, zdarzają się również całkiem nowe.

Fabryczne konfiguracje wyglądają następująco:

4 * 17"/8" ET47 + opony 225/45R17

2 * 17"/7,5" ET41 + opony 225/45R17 (przód) + 2 * 17"/8,5" ET50 + opony 245/40R17

2 * 18"/8" ET47 + opony 225/40R18 (przód) + 2 * 18"/8,5" ET50 + opony 255/35R18

Mniejsze felgi mnie nie interesowały, więc nie wiem.

Jeśli chodzi o felgi 17"/7" to gdzieś mi się obiło, że były proponowane tylko z oponami zimowymi w rozmiarze 205/50R17.

Kupuj ori w dobrym stanie i będziesz zadowolony :cool2:

Katalog oryginalnych felg masz tu:

http://felgenkatalog.auto-treff.com/

Udanych zakupów

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Te felgi które pokazywałeś to raczej nie beda pasowały bo maja inne ET czyli osadzenie beda za bardzo wystawały

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano

Ja kupiłem komplet felg z oponami styling 73 opony Uniroyal 225/45/r17

stan prawie nowe 7,5mm z 2010r. za 1400 :D i jestem mega zadowolony.

Nie wszystkim podoba się wzór ale ważne że mi się podobają :D

http://www.vogus.de/RIN/Bilder/E46_73.jpg

.....BMW e46.....

OO==[][]==OO

Opublikowano
Wszystkie te felgi to o kant tyłka rozbić,chinszczyzna i tyle,jak koledzy piszą lepiej używki,ja mam 17 RH z oponami o profilu 40 i powiem ci ,ze niema żadnego problemu a powiem ci że w mojej okolicy drogi są bardzo kiepskie.Wpisz w wyszukiwarce allegro felgi aluminiowe o roztsawie srób 5x120 i ci wyskoczy od wyboru do koloru.
Opublikowano

Aktualnie posiada bmw e46 318ci na 16stkach 205/55

Kupiłem już nowe 18stki jednak nie wiem jaki rozmiar opon dobrać do nich. proszę o pomoc.

Opublikowano
Ja mam 225\45\R17 jazda po polskich drogach na tak niskim profilu to masakra!!

POZDRAWIAM MANIAKÓW BMW 🙂

Z BMW od 2004roku. Na forum od 2005r.

Opublikowano
Ja wlasnie przymierzam sie do kupna 18 i bardziej myslalem nad 215 ... Czy bede pasowaly dobrze na felge 8'' ?

" Ucz sie pracuj ciezko dnia kazdego

trening czyni mistrzem duzo w tym dobrego

pierwszy krok to poczatek by osiagnac szczyty

dzialaj swiadomie przestan na farta liczyc ... " HG

Opublikowano
mam również 18, z przodu 225/40 z tyłu 235/40 .nic nie obciera, wszystko gra. tak jak jeden z kolegów wcześniej wspomniał masakrycznie jeździ się na nich po polskich drogach.
Opublikowano
Jeżdżę na codzień 22/40 R18 , powiem wam, że ciężka sprawa jeździć z talkimi felgami bardzo trzeba uważać na wszelkiego rodzaju dziury, studzieńki i krawęźniki, żeby nie uszkodzić felgi. Poza tym to prowadzi się dużo lepiej i wygląd robi robote. Jeżeli zależy wam na komforcie załóżcie 16" max 17 ;) Pozdrawiam ;)
Opublikowano
jestem zalozeniu 18stek i powiem wam ze jezeli chodzi o komfart to naprawde nie jest zle! :-) myslalem ze bedzie o wiele gorzej. Komfort podrozowania raptem spadł z 15% podłog felg 16 caslowych. POLECAM
Opublikowano
Ja mam 225\45\R17 jazda po polskich drogach na tak niskim profilu to masakra!!

Jaka masakra ja mam profil 40 i jak na razie jest ok a mam je 3 lata.Mój kuzyn na 18 miał 35 i to jest masakra.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam oto moja beczka :

http://imageshack.us/g/542/25305900.jpg/

chciałbym abyście doradzili mi jakie felgi wyglądały by na nim ładnie , wiem ze to kwestia gustu i kazdemu podoba się co innego , ale w przyblizeniu chciał bym aby wygladał bardziej limuzynowato niż sportowo , moze znacie jakies strony odrazu z tanimi w miare felgami i odrazu mogłibyscie pzapodac lionk bede tez bardzo wdzieczy ;-)

musze jak najszybciej cos kupić bo jezdze jak łachmyta na tych kołpakach ;x