Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kilku Januszy na forum zarzuciło mi ze jestem negatywnie nastawiony do G30 i trolluje tylko na forum. Otoz tak nie jest.

Fotele w nowej G30 sa jednymi z najwygodniejszych i najludniejszych foteli jakie widziałem w autach. Sa bardzo wygodne, dobrze trzymają na boki i wyglądają jak fotele z auta klasy PREMIUM.

http://i65.tinypic.com/21nea1l.jpg

Opublikowano
Witam. Fotele są faktycznie bardzo ładnie - zarowno sporty jak i komforty. Mam pytanie, odnośnie foteli komfortowych, do tych Kolegów którzy byli już na jazdach próbnych g30. Czy w trakcie jazdy przy pustym fotelu pasażera górna część fotela nie wpadała w jakieś denerwujące drgania?
Opublikowano
Taki objaw to się zdarza nawet w E39... Przyczyną jest złe wyważenie koła. Pewnie już ktoś zdążył testówką zahaczyć o krawężnik albo zaliczył epicką dziurę, jakich pełno po zimie...
Opublikowano
Odnosisz się do wszystkich rodzajów foteli G30 czy masz na myśli tylko jeden konkretny rodzaj ten z zamieszczonego zdjęcia ?

- oczywiście mogę wypowiedzieć sie tylko na temat foteli ze zdjęcia, obie testowane wersje 520d i 540i , miały właśnie takie fotele. Fotele bardzo dobrze trzymały na zakrętach, pomimo ze maja wygląd bardziej "kanapowy" niz sportowy. W F30 mam sportowe fotele, które świetnie trzymają na zakrętach, ale sa twarde ( opinia mojej panny) i nie maja wyglądu jak w fotele w serii 5.

Opublikowano
Wiecie może, jak wygląda sytuacja, jeśli się nie zamówi składanych tylnych oparć (40/20/40). Na niektórych rynkach jest to opcja dodatkowo płatna (ok 2000 zł)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Czy tylko mi się wydaje, że mpakietowa alkantara na zdjeciach w konfiguratorze wygląda kompletnie inaczej niz w rzeczywistości? Ta ze zdjęć jest ładna, a w realu mnie osobiście nie podeszła. Co myślicie?
Opublikowano

Mam mały dylemat: zamówiłem póki co G31 w szarym brylantowym z metalicznym połyskiem w sport line`ie (tak tak - wiem, że mpakiet lepszy) czyli z jasną podsufitką. Do tego deska w skórze i komfortowe fotele w czarnej nappie z listwą z szczotkowanego aluminium aby trochę deskę rozjaśnić. Z zewnątrz obramowania satynowane aluminium.

I się tak zastanawiam czy to dobry wybór w sensie czy to będzie współgrało. Moja ładniejsza połowa jest fanką czarnego i uważa, że czerni nigdy za wiele ale ja bardziej skłaniam się ku kości słoniowej w tapicerce i wtedy listwa z tego ładnego, naturalnego drewna. BTW to wybrałbym niebieski zamiast szarego ale na to póki co nie ma zgody :roll:

Sprzedawca namawiał mnie na brąz w środku ale jakoś mi to nie podchodzi (jest wtedy tak dystyngowanie co pasuje może do siódemki ale nie do kombi).

Jakieś sugestie/uwagi?

Opublikowano
Mam mały dylemat: zamówiłem póki co G31 w szarym brylantowym z metalicznym połyskiem w sport line`ie (tak tak - wiem, że mpakiet lepszy) czyli z jasną podsufitką. Do tego deska w skórze i komfortowe fotele w czarnej nappie z listwą z szczotkowanego aluminium aby trochę deskę rozjaśnić. Z zewnątrz obramowania satynowane aluminium.

I się tak zastanawiam czy to dobry wybór w sensie czy to będzie współgrało. Moja ładniejsza połowa jest fanką czarnego i uważa, że czerni nigdy za wiele ale ja bardziej skłaniam się ku kości słoniowej w tapicerce i wtedy listwa z tego ładnego, naturalnego drewna. BTW to wybrałbym niebieski zamiast szarego ale na to póki co nie ma zgody :roll:

Sprzedawca namawiał mnie na brąz w środku ale jakoś mi to nie podchodzi (jest wtedy tak dystyngowanie co pasuje może do siódemki ale nie do kombi).

Jakieś sugestie/uwagi?

Ja osobiście jestem zwolennikiem brązu.... ale jak napisał wcześniej Kolega to Wam musi się podobać. Ja mam cały czas dylemat pomiędzy komfortami a sportami ... sporty wydają mi sie takie solidniejsze...

Opublikowano

Solidniejsze? To co Ty chcesz po nich skakać czy co? :lol:

Sporty są dla mnie trochę za wąskie na siedzisku - przynajmniej takie odniosłem wrażenie wsiadając zaraz po volvo v90.

Opublikowano

A z kolei z komfortow mozna sobie zrobic spokojnie sporty, u mnie po zapieciu pasów i zamknieciu drzwi boczki foteli za kazdym razem sie pompuja i trzymanie boczne jest o niebo lepsze niz w sportowych z f10.

Pzdr

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Solidniejsze? To co Ty chcesz po nich skakać czy co? :lol:

Sporty są dla mnie trochę za wąskie na siedzisku - przynajmniej takie odniosłem wrażenie wsiadając zaraz po volvo v90.

Na skakanie po fotelu już za stary jestem, ale kto wie ... :D

Ale już w drugim samochodzie zauważyłem, że prawy fotel jak jest pusty to drga i hałasuje w trakcie jazdy (górną część oparcia) !!! Nie wiem jak Ty, ale ja uważam to za niedopuszczalne. Natomiast nie zauważyłem takiej dolegliwości w sportach.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To że fotel drży to znaczy że jest jakiś problem z kołami,prawdopodobnie nie wyważone odpowiednio.
Opublikowano

Miałem ogromny dylemat z wyborem foteli. Wspomnę tylko że w f10 mam komforty i są to bezdyskusyjnie najlepsze fotele ever. Do G30 ostatecznie zamówiłem sporty w alkantarze :twisted: ano dlatego, że nowe komforty są w mojej opinii słabe, nie umywają się nawet do komfortów z f10. Natomiast sporty są głębsze, lepiej trzymają i wygląd też na plus. Oczywiście jest to moje zdanie.

20117404_1978091948883263_881634909_n.jpg?oh=6843e99a6d0e13cd1b3321056f13ceb1&oe=59683723

Sprzedam:

- Przednia nakładka M Performance carbon - BMW G30

- Nakładki lusterek M Performance carbon - BMW G30

Info priv.

Opublikowano

Ja dokladnie takie chcialem miec ale do no line niestety w G30 nie domowisz sportow bez skory, absurd, ale co zrobic...

W innych modelach nie ma problemu, w G30 nie ma takiej mozliwosci....

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Nie tylko bo jeszcze w sportline.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
U mnie w galerii masz :)

Sprzedam:

- Przednia nakładka M Performance carbon - BMW G30

- Nakładki lusterek M Performance carbon - BMW G30

Info priv.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
MaciekZ: Po dobrej trasie nastepnego wyjeżdżając czuje jak kierownica i koła lekko biją, po 2 minutach mija. To wszystko przez run-flaty. Fotele mam komforty Nappa z wentylacją. Są super.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Wiecie może, jak wygląda sytuacja, jeśli się nie zamówi składanych tylnych oparć (40/20/40). Na niektórych rynkach jest to opcja dodatkowo płatna (ok 2000 zł)

jak nie dopłacisz do tej opcji to dostaniesz taki fotel jak ja:

Czyli tylna częsci kanapy w jednej części , zamontowana na stałe , a podłokietnik zaślepiony :-/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
MaciekZ: Po dobrej trasie nastepnego wyjeżdżając czuje jak kierownica i koła lekko biją, po 2 minutach mija. To wszystko przez run-flaty. Fotele mam komforty Nappa z wentylacją. Są super.

Czyżbyś parkował na nierównym podłożu?np kamienie?albo kostka granitowa?

Też tak miałem,rozgrzane opony przyjmowaly kształt podłoża i przez pierwsze minuty były drgania. Zmieniłem miejsce parkingowe z gładkim podłożem i było ok. Jednak dotyczyło to głównie letnich kół i jak było ciepło.

Opublikowano

Też długo zastanawiałem się nad wyborem foteli. Skłaniałem się bardziej ku sport, takie też początkowo wybrałem.

Przed ostateczną decyzją wziąłem sobie auto ze sportami na weekend i już po jednym dniu widzę, że muszę zmienić konfigurację na komforty.

Trochę dłuższa trasa w sportach męczy. Nie są wygodne. Zaznaczam, że nie jestem gruby.